Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 16:57, 17 mar 2015

Do góry
Miodunka mnie dzisiaj zaskoczyła

Berberys Admiration też wystartował

Szmaragdowy Zakątek 16:38, 17 mar 2015

Do góry
I jeszcze wiosenny licznik....zimo akysz!!!!!

Ogródeczek 16:37, 17 mar 2015

Do góry
Ale u Was pięknie kolorowo, łał

bartek_luberda napisał(a)

Dziś zasiałam pelargonie które wyglądają jak te w brązowej doniczce
Mała Eleczka 16:37, 17 mar 2015

Do góry
Powiedzcie mi szczerze jak to wygląda i czy ma ktoś lepszy pomysł, żeby zasłonić nowe budynki i placyk.

Na płocie bluszcz, a drzewa to graby...

Mój ogród, wielki problem 16:22, 17 mar 2015

Do góry

Jak widać na zdjęciach wszystko co do tej pory było zrobione jest wersją roboczą.
Z racji tego że wkońcu doczekałam sie ogrodzenia, poszerzyliśmy też rabatę. Oczywiście trzeba jeszcze uprzątnąć starą szmatkę, kore i zrobić porządek z darniami. Z racji tego że jest tam kilka ładnych sztuk azali i rodendronów,i dwa ładne fioletowe hibiskusy pomyślałam że mogłabym tam zrobić rabatkę z roslinami kwaśnolubnymi. Myślałam o usunięciu głogów, modrzewia, klonu, tujek kulek i wsadzeniu tu hortensji i żurawek. Czy ktoś mógłby mi doradzić czy idę dobrym krokiem.
Moje zmagania ogrodowe 16:16, 17 mar 2015

Do góry

Moje zmagania ogrodowe 16:14, 17 mar 2015

Do góry
Haniu, Aniu dziękuję za potwierdzenie. Będę strzegła ich jak oka w głowie
Olu, nie dziękuj Mam nadzieję, że coś tam z nich wyjdzie

pierwsze irysy
Ogród Mirelli 15:52, 17 mar 2015

Do góry
Koniec pracy ogrodowej na dzisiaj.
Moja rabata wrzosowo-wrzoścowa.
Wrzośce pięknie rozrośnięte, zmieściło się tylko 12 szt.
Jeszcze kosodrzewinka, berberysy może jakaś mała trawka się zmieści i gotowe

Rewolucje ogrodowe Pauli 15:48, 17 mar 2015

Do góry
Trochę aktualniejszych fotek

Niestety ale w drugiej połowie roku 2014 nie udało się nic skończyć, ani nic zacząć, jakoś ani nie było ochoty ani siły, ani się nie chciało, zostało to co udało się zrobić do końca maja, kiedy mama jeszcze była

Tak jest dziś:

Front:

wszystko czeka jeszcze na kosmetyczkę i fryzjera

środek ogrodu

Tyły masakra, chwastów multum, no nic dziwnego jak 6mcy nie było nas w domu i rosły sobie jak szalone
Plan na ten rok ambitny, ogarnięcie frontu, płot na froncie, zadaszenie tarasu, tyłów w tym roku nie ruszam, zostawiam na przyszły rok do całkowitej demolki, w końcu zrozumiałam że na raz to wszystkiego przy tak dużej działce zrobić się nie da czas mam tylko do końca lipca, w sierpniu oczekujemy na potomka więc i czasu na ogród nie będzie już tyle
Ogród prawie romantyczny 15:44, 17 mar 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Hortensjowe przedszkole Chciałabym, aby wszystkie patyczki ładnie się ukorzeniły

Jak te wszystkie hortensje zakwitną to pomyśl jak będzie pięknie
Ogród prawie romantyczny 15:36, 17 mar 2015

Do góry
Hortensjowe przedszkole Chciałabym, aby wszystkie patyczki ładnie się ukorzeniły

Ogród prawie romantyczny 15:34, 17 mar 2015

Do góry
A to niespodzianka. Przyszły zamawiane w lutym clematisy i hortensje

Ogród prawie romantyczny 15:33, 17 mar 2015

Do góry
Przypadkowe zakupy zrobione w ubiegłym tygodniu Dla większości znalazłam miejsce na rabacie ale sadzenie dopiero w przyszłym tygodniu

Nasz przydomowy ogródek 15:33, 17 mar 2015

Do góry
Krysiu i Zbyszku wszystkiego najlepszego z okazji Imienin. Zdrówka dla Was i szcześcia w rodzinie i niech kazdy dzień bedzie wyjątkowy. Krysia niech wybaczy to spóźnienie ale w swoje imieniny chyba za dużo miałam na głowie i zapomniałam. Buziaki.

Skąpana w słońcu 15:30, 17 mar 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Nie mam gruntu przygotowanego. Muszę wszystko przekopać ręcznie bo mam mnóstwo podagrycznika, dzikich jeżyn, maliny i skrzypu.
Roślinki pochodzą z:
1. chciejstwa,
2. pragmatyzmu ( potrzebują jedną lub dwie, a nie opłaca się takiej ilości zamawiać to kupuję więcej)
3. Niszczą się na piaskowni to je w doniczkę i mam ją tutaj pod kontrolą.

Nad chciejstwem próbuję panować. Zaraz zacznie się sezon różany u mnie w centrum ogrodniczym. Zobacz sama, czy w takiej scenerii można panować nad chciejstwem

Tak ćwiczyłam chciejstwo, że nie kupiłam sobie tej róży, a bardzo mi się podoba i bardzo żałuję.

Nie da się
Za każdym razem, gdy wchodzę do swojego sklepu, również przyzwoicie zaopatrzonego, mówią sobie po cichu, że ćwiczę silną wolę, ale rzadko udaje mi się wyjść bez jakiegoś nieplanowanego na ten dzień zakupu
Skąpana w słońcu 15:27, 17 mar 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Agnieszko, świeży to musi być dobrze przekompostowany. Ten jest bezpieczny i wydajny. Teraz kupiłam sobie granulowany bo jest mokro to się rozpuści.

Ten zawsze mam pod ręką , wypróbowany, świetnie po nim rosną roślinki, są zdrowe, dorodne. to jest taka pocięta słoma z obornikiem. Dostarczasz tez ziemi słomę a to zmienia się w próchnicę, poprawia strukturę gleby.

Dzięki Ewa, mam zbitą ziemię, więc rozluźniam ją na różne sposoby. A tutaj dzieje się to przy okazji nawożenia. Fajna sprawa.
Początki w Kruklandii 15:23, 17 mar 2015

Do góry
I teraz moja tuja i "szkółkowa"
Mają tą samą wysokość... i do zdjęcia wybrałam taką ładniejszą z tych dziesięciu co przyjechały.

Czemu one są takie chude?
Początki w Kruklandii 15:15, 17 mar 2015

Do góry
Poszłam z młodą zażyć powietrza.... żeby szoku jakiegoś nie doznała jak jutro wybiorą się w przedszkolu na plac zabaw
Słonko mocno świeci, ale wiatr też mocno wieje.... i dopiero teraz czuć, że to wiosna.
Pączki na liściastych powolutku zaczynają nabrzmiewać, tulipany dopiero widać, że w ogóle są, parę krokusów zakwitło....reszta dopiero wyłazi.

Jest szanasa na krokusy na wyspie.... co prawda znalazłam dwa ze stu ale zawsze to coś
Tu widać jednego z dwóch

I inne

Rododendronowy ogród II. 15:09, 17 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To piękny widok. Twoje ręce sadziły te łany? Byłam w O. i nie widziałam martagonów ... .

Bogdziu, czy Ty masz w ogóle jakies rh., które źle Ci rosną?
Ogród tworzony z pasją 15:04, 17 mar 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies