Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod górkę... 07:42, 06 lut 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Dzięki dziewczyny, dzisiaj koniec wypoczynku, jeszcze ostatnie nartki i do domu. Ale będzie nadrabiania na forum!
I moje starsze dziecko:

kasia juz ci współczuje tej ilosci postów do nadrobienia a powiem ci ze musisz przez to przebrnąć bo skonczyły się zimowe klubokawiarnie i zaczeły powazne planowania = kupa wiedzy polecam i trzymam kciuki
Mój ogród pod górkę... 07:39, 06 lut 2015

Do góry
Dzięki dziewczyny, dzisiaj koniec wypoczynku, jeszcze ostatnie nartki i do domu. Ale będzie nadrabiania na forum!
I moje starsze dziecko:

Mój mały skrawek ziemi 07:21, 06 lut 2015

Do góry
Moje ciurkadełko zamówione , zwalniam z funkcji reprezentacyjnej mojego psiaka , który miał leżeć na rabacie w roli ciurkadełka , choć niekoniecznie ciurkać
Będzie gotowe na marzec

Będą to trzy kule o różnej wielkości .
Znajomy artysta rzeźbiarz ma zamiar podołać temu wyzwaniu , zobaczymy jak mu to wyjdzie

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 01:01, 06 lut 2015

Do góry
Witaj
Przemyśl co napisała Mała_Mi, na wiosnę jeszcze trochę poczekamy więc nie musisz się tak spieszyć z projektem.
Zdecydowałaś, że na front pod brzózki pójdą hortensje ale zastanów się czy to na pewno dobry pomysł? Hortensje nawet krótko cięte będą wyrastać na co najmniej metr a Youngii przecież rosną w dół... Zasłonią hortki. Poza tym pomyśl jak ta rabata będzie wyglądała zimą - bezlistne drzewka i uschnięte kwiatostany hortensji.. Uważam, że skoro brzozy mają tam zostać to pierwsza koncepcja z kulkami była lepsza. Brzózki podsadzone kulkami bukszpanowymi/cisowymi (może stożek) a całość wypełniona bordowymi/różowymi żurawkami ewent. żółtymi trawkami. Może z tyłu jakieś większe trawki by weszły?? Na wiosnę dużo tulipanów lub innych cebulowych a i na lato można dosadzić coś kwitnącego. Prosto i efektownie a kulki i żurawki dadzą Ci kolor i kształt nawet zimą.

Pozdrawiam i dziękuję za wizytę u mnie...
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:38, 06 lut 2015

Do góry
Na dobranoc Bezimmienna.
Kupiłam ją jako Emerald Tiarę i nawet nie sprawdziłam jak powinna wyglądać. Sprawdziłam niedawno i możecie mi wierzyć, nie tak
Ale czyż nie jest piękna...?
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 23:51, 05 lut 2015

Do góry
wojtas2101 napisał(a)

Witaj
Piękna ta hosta, co to za odmiana?

To jest Ice Age Trail. Niestety zaczęła się cofać do odmiany rodzicielskiej. Ciekawa jestem czy operacja pomogła. Na wiosnę zdam relację Tak wyglądała przed regresją.

Dwa ogrody 23:45, 05 lut 2015

Do góry
w starym

Kolorowy ogród na piasku 23:28, 05 lut 2015

Do góry
Z całego serduszka życzę teraz już tylko samych dobrych chwil.

viva napisał(a)
Te wiechy srebrzyste to miskant Blutenwunder, jedna z większych odmian.

Inne ujęcia

Tym bardziej się cieszę, bo w zeszłym roku zamieszkały u mnie dwie sadzonki tego miskanta. Mam nadzieję, że na mojej glinie dadzą radę i zaszczycą mnie takimi cudnymi wiechami jak u ciebie.
Vivo a czy rzeczywiście jego liście się tak cudnie przebarwiają jak opisują?
Dwa ogrody 23:04, 05 lut 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Ale elaborat popełniłam
Ostatnie fotki lipca, za chwilę sierpień

Wow, ale cuda. Proszę o identyfikację roślinek.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:02, 05 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No to pozdrawiam. Dzielna jesteś. Pewnie frajda jest, tak się nauczyć i dać radę A jak najmłodszy? Radzi sobie?
Jaś na początku miał problem, po dwóch dniach załapał, dzisiaj zjeżdżał z instruktorem kilka razy z kotelnicy. Jak go odebrałam to powiedział ze fajne jest to zjeżdżanie

Zdjęcia z bani gdzie go odbierałam
Działka wkoło Lubczyka :) 22:56, 05 lut 2015

Do góry
I mój dzisiejszy zakup w Biedronce

Jeszcze kupiłam pare paczek nasionek warzyw chyba u mnie się już zaczęło
Kolorowy ogród na piasku 22:50, 05 lut 2015

Do góry
viva napisał(a)

a te gigantyczne thuje to jaka odmiana ?
i piekne pnace roze, bardzo lubie pergole
Kolorowy ogród na piasku 22:48, 05 lut 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Vivo właśnie skończyłam zwiedzać twój ogród i muszę powiedzieć, że czuję się zamroczona. Pustka w głowie, a jednocześnie 1000 myśli na raz, aż zwoje się gotują.
Cudowny, naturalny ogród z duszą, wspaniale wpisany w otoczenie. Rabaty tworzone ze smakiem. Po prostu majstersztyk.
U mnie zupełnie inne warunki- glina i mokro i tylko mogę się domyślać jak wiele trzeba wysiłku aby na piachu stworzyć takie cudo. Do tego takie ilości bylin i róż wymagają stałej opieki. Tym bardziej wielki szacunek dla ciebie i eMa za efekty.
Staw, kamienny potoczek, pigwa, azalia pontyjska, brzozy, piwonie, stojak na latarenki... Nie da się chyba wymienić wszystkich rzeczy które mnie zachwyciły.

Nie zazdroszczę niektórych ogrodowych gości, bo niestety też mam z nimi udrękę. Tylko bobry nasz omijają, choć była mała próba zamieszkania.
I ogromnie współczuję tych podziemnych gryzoni siejących takie spustoszenie.

Vivo powiedz mi proszę jakiej trawki te cudowne, biało-srebrzące się wiechy.

Czym dokarmiasz jabłoń Royalty, że taka cudowna? Mój zakapiorek stoi w miejscu już 3 rok.

Z niecierpliwością będę śledzić rozpoczęte zmiany, jak pozwolisz czerpać będę inspirację, uczyć się.
A o poranku przysiądę cichutko z kawką na ławeczce i będę się delektować takimi cudnymi widokami...

Witaj Aniu Napisłaś tyle wspniałych słów o moim ogordzie aż dostaję zawrotu głowy Dziękuję Ci bardzo, będą one wielkim pokrzepieniem dla mnie przed nowym sezonem, bo zaczęliśmy go trochę nieszczęśliwie. Mam nadzieję, że już teraz będzie tylko dobrze.

Jabłoń bez większych zabiegów rośnie nawet dobrze. Na początku trochę ją nawoziłam a teraz to ma tylko tyle ile ukradnie z rabaty

Te wiechy srebrzyste to miskant Blutenwunder, jedna z większych odmian.

Inne ujęcia

Dwa ogrody 22:45, 05 lut 2015

Do góry
z drugiej strony ogrodu też hortensje posadzone rok temu

i tegoroczne Anabell i ogrodowe białe, które wybarwiły się na różowo

Ogród Beaty 22:24, 05 lut 2015

Do góry
Ale ja pojęcia nie mam czy to się wszystko zmieści... wiesz jak jest ze zdjęciami...

Początki w Kruklandii 22:14, 05 lut 2015

Do góry
nieszka napisał(a)

Na taką jedną maluśką trawkę...??

No może na taką malutką
Ale kulek trzech nie posadzę. Najwyżej jedną dużą
Kolorowy ogród na piasku 22:12, 05 lut 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
To juz w końcu wiem jak wyglądają kukliki
Widząc sam kwiat na opakowaniu nasion jakoś nie mogłam skojarzyc rośliny
Czy można je siać wprost do gruntu ?

Pozostałe zdjęcia tez bajeczne

Kasiu, nie wiem jak będą się zachowywały kukliki wysiane do gruntu. Ja prawie wszystkie byliny wysiewam do doniczek. W gruncie bardzo trudno jest mi utrzymać wilgotność.

To jeszcze dwie nowe odmiany kuklików jakie kupiłam w ubiegłym roku

-

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:10, 05 lut 2015

Do góry
Kosolka - dlatego sama kupiłam, bo reszt najczęściej wogle zapomina o tym dniu, a co dopiero prezenty Tyś z którego? Widzę, że lutowych jest sporo na forum

Karol, jak będzie się rozrastać to zawsze możesz trochę ją podcinać.. Zbyszek na forum swoje wszystkie iglaki koryguje. Ja od tego roku te co rosną szeroko też zacznę uszczuplać

Madżen - taka brzydka rocznica... przez pół by się przydało i by było ładnie

Krogulca mam codziennie, nawet już nie fotografuję.. ale dziś mnie rozbawił... latał z płotu na płot i nadziwić się nie mógł że ani ptaszka nie ma, całą choinkę dokładnie lustrował a tam nic... i pierwszy raz widziałam jak nawet sfrunął na ziemie i szukał pod choinką. Za to po południu już coś upolował i konsumował pod oknem.. lecąc z aparatem wystraszyłam, porwał zdobycz i pogonił w sina dal..

Początki w Kruklandii 22:05, 05 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Przy kałuży to nie ma miejsca....

Na taką jedną maluśką trawkę...??

Kolorowy ogród na piasku 21:59, 05 lut 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
pozdrowionka zostawiam

Agatko, a ja Ci bukiecik zostawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies