Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 11:37, 18 kwi 2015

AnnaCh napisał(a)
Wpadłam z rewizytą, obejrzałam wątek, zaznaczam do obserwowania i życzę powodzenia w dalszych pracach
Co do rabaty, to też bym to wszystko połączyła w jedną całość razem z tujami, istotnie zwęziła i zastosowała faliste linie, bo już koło tarasu masz fale. Tuje koniecznie włącz do rabaty i usuń trawę im spod nóżek, trochę nawozu i myślę, że się wybiorą
Pozdrawiam.
P.S. Edytowałam wpis, bo zapomniałam Ci powiedzieć, że zazdroszczę widoku na Tatry. Moje najukochańsze góry, staram się bywać w nich bardzo często. Nawet z moimi dzieciakami w brzuszku byłam A Jaś "przeszedł" Dolinę Kościeliską jak miał 6 miesięcy

Hej dziękuję, że zaglądnęłaś do mnie Powodzenie jak najbardziej się sprzyda hehe No widok mamy faktycznie cudny, zwłaszcza jak jest bardzo zimno wtedy góry bardziej się pokazują, tylko trochę zimno od tych gór zawsze u nas jest, nie wspomnę już o wiatrach pozdrawiam
Kamajla 11:38, 18 kwi 2015

paulina_ns napisał(a)

Działam, działam chociaż u nas dzisiaj śnieg sypie...tak, tak tuje będą włączone, rabaty połączone ze sobą i trochę jednak zwężone. Lecę zerknąć do Ciebie

Śnieg?? A w którym rejonie Polski mieszkasz?
paulina_ns 11:43, 18 kwi 2015

Pomimo,że pogoda jak zwykle w weekend nie dopisuje, wzięłam się za wytyczenie linii rabaty i połączenie jakoś tego wszystkiego. Co myślicie o tym? Linia wytyczona jest kostką, myślę, że dużo lepiej już by to wyglądało.

paulina_ns 11:43, 18 kwi 2015

Kamajla napisał(a)

Śnieg?? A w którym rejonie Polski mieszkasz?

Kamilko małopolska, a dokładnie okolice Nowego Sącza.
paulina_ns 15:01, 18 kwi 2015

Ale u nas beznadziejna pogoda...sypie śnieg, wieje wiatr, świeci słońce...Zaczęłam pracę nad rabatą, udało mi się tyle zrobić, niestety więcej się nie da, bo ręce zamarzają rabata powoli się zwęża, tuje przynajmniej na razie dwie uwolnione z trawy, a rośliny przesadziłam bardziej do tyłu.

No i teraz kolejna prośba do Was, jakie rośliny dalej? myślałam, żeby w miejscu gdzie jest karmnik posadzić 4-5 hortensje limelight, a między nimi miskant morning light. Tylko nie wiem w jakiej odległości powinno się sadzić hortensje?? A i jeszcze ile miejsca zostawić tujom, żeby później mi nie właziły na rośliny?
paulina_ns 19:00, 18 kwi 2015

M się dzisiaj postarał i kupił mi takie cudeńko biedronkowe

i jeszcze jedno zdjęcie mojej dzisiejszej pracy, zaczyna mi się podobać, a wszystko dzięki Wam
rumiankowa 20:26, 18 kwi 2015

Wpadłam z rewizytą zaznaczam do przeczytania wątek, trochę stron już liczy, ale wszystko można nadrobić
Już na szybki rzut oka widzę, że ciekawie się dzieje u Ciebie. Pozdrawiam
paulina_ns 20:29, 18 kwi 2015

rumiankowa napisał(a)
Wpadłam z rewizytą zaznaczam do przeczytania wątek, trochę stron już liczy, ale wszystko można nadrobić
Już na szybki rzut oka widzę, że ciekawie się dzieje u Ciebie. Pozdrawiam

Dzięki za odwiedziny No coś tam się dzieje, ale powoli, w tym roku przyspieszam, bo inaczej życia mi nie starczy na urządzenie ogrodu
AnnaCh 20:41, 18 kwi 2015

No kochana tyrasz widzę bardzo ciężko Jeżeli mogę coś poradzić, to ja bym tą drugą rabatę zwęziła, tak by była węższa od tej pierwszej. Nie takie równe, bo to dziwnie wygląda z tym uskokiem przy karmniku.
paulina_ns 20:50, 18 kwi 2015

AnnaCh napisał(a)
No kochana tyrasz widzę bardzo ciężko Jeżeli mogę coś poradzić, to ja bym tą drugą rabatę zwęziła, tak by była węższa od tej pierwszej. Nie takie równe, bo to dziwnie wygląda z tym uskokiem przy karmniku.

Oj tyram, tyram Pewnie, że możesz coś doradzić, byle tylko nie po Jutro zrobię zdjęcie z góry to coś pokombinuję jeszcze nad tą linią, tylko nie wiem, czy jak ją jeszcze bardziej zwężę, czy mi się tam coś w ogóle jeszcze zmieści, bo brabanty spore rosną.