Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek w którym klon osłupiał:) 12:16, 18 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Gosiek, pięknie to wygląda Teraz tylko ładne nasadzenia pod spodem i będzie elegancko.

Cześć Polinko właśnie coś kombinuję z nasadzeniami.

Wymyśliłam coś takiego, zgodnie z podpowiedziami kompozycję tworzą bukszpany trawy i kwiaty

Najciemniejsza zieleń to żywopłot z cisa
kule to 3 kule z bukszpanu podsadzone kostrzewą siną
obok rozplenica z której wychodzą jeżówki lub werbena.

Będę wdzięczna za Wasze opinie.

Życie w wiejskim ogrodzie 12:15, 18 kwi 2015

Do góry

Zimno dziś na zewnątrz potwornie i od czasu do czasu prószy drobny śnieg Wszystkie prace w ogrodzie wstrzymane ze względu na zdrowotność gospodarza Na targ niestety nie dotarłem gdyż po nocnych harcach spałem rano do oporu Lilie muszą poczekać a koleżanki w pracy wybaczyć Udało mi się trochę zdjęć dla Was zrobić a łapy zmarzły mi jak w środku zimy
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego weekendu

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:11, 18 kwi 2015

Do góry
Krety przekopują m i rabtki czas chyba stanąć do tej nierównej walki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:10, 18 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
rzut z góry
Za taką wiatę mogłabym masować twojemu M łydki do śmierci
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 12:10, 18 kwi 2015

Do góry
IzaK napisał(a)

postaram się nie stresować no ale jak tu sie nie martwić jak zapowiadają znowu jakieś przymrozki przygruntowe... i co z moimi umbrellkami będzie... a jak temperatura koło zera to podlewać wciąż? wiem, głupie pytanie... ale się tak zastanawiam...
drzewka opalikowane, ale bez zdjęć - było masakrycznie zimno dzisiaj... ręcę mi zgrabiały...
za to mam zdjęcie umbrelek po posadzeniu - rozstaw co 3 metry...

podlewaj, nic im nie będzie z powodu przymrozków, gorzej jak wody nie będą miały
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:09, 18 kwi 2015

Do góry
rzut z góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:08, 18 kwi 2015

Do góry
czosnki z dziś:

Krzysztofa

Giganteum

sphaerocephalon te ciemne cieniutkie

mount everest

Nadzieja na piękny ogród 12:04, 18 kwi 2015

Do góry
Najbardziej zwiędła tuja

Ta trochę mniej

Niektóre mają takie pojedyncze zaschnięcia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:02, 18 kwi 2015

Do góry
Zielona napisał(a)

Gośka... mi się wydaje, że jednak się mylisz.... Jesienna na cudnych rabatach u Pieta Oudolfa chyba jednak na biało... Chyba, że fani źle podpisują zdjęcia...

uwierz mi że była czarna tu foto jak już przekwita wtedy na biało

Ogród niby nowoczesny ale... 12:01, 18 kwi 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Już...już.
Na pierwszy ogień płot, który dziś tak mocno opijany przez was jest...a tak bardzo domaga się go ciężarna Aleks...a wiecie - ciężarówce się nie odmawia

ty czarownica jedna ty! nie wiem o co Ci chodzi toć ja lekka jak piórko
przyjedź ty w końcu w nasze rewiry to Cie wytargam za kudły zobaczysz! zołzowata...

Pewnie Cie to nie obchodzi nic a nic, ale wystrachana byłam tym Twoim płotem, bałam się, że przegieliście, że to za mocny akcent już będzie.... i jest mocny ale jak się pod nim zazieleni to będzie pięknie więc spokojna jestem

choć martwi mnie, że już będziesz miała wszędzie pięknie i do czego się czepiać będzie można?
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:53, 18 kwi 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
jagoda kamczacka Wojtek .................................................śnieżnik

też śnieżnik

brzoskwinia Inka druga późniejsza jeszcze śpi

od razu przypomniała się moja Inka z rajskiego
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:50, 18 kwi 2015

Do góry
ściągnęłam sobie donice do ogrodu zimowego w zacienione jego zakątki ...

Zapomniałam nadmienić , że tulipanki już niedługo

A tu się pojawiły jakieś czterolatki

Moje trudne początki, domek przy lesie. 11:46, 18 kwi 2015

Do góry
W ramach pocieszenia dla Ciebie Kasia, tak wyglada mój wjazd, widok z tarasu, na wprost wjazdu, i co ja mam na to powiedzieć? Czasami żałuje że własnie tu się pobudowałam, bo niektórych rzeczy nie przeskocze, niektórej ,,architektury" nie zmienie,

tak jest dalej

.

Wkurzam się bo na nowym pustym terenie tworzy się coś nowegon i ąłdnego, a my najpier musimy włożyć dużo sił i pieniedzy żeby zlikwidować to co jest teraz. Co kilka dni stwierdzam że to walka z wiatrakami, tu nigdy nie będzie ładnie i łapie doła, później zbieram siły i działam, i tak wkółko.

Już jest coraz lepiej, ale żeby wstawic zdjęcia pozytywnych zmian, potrzebuje jeszcze troche czasu

Narcyz - Narcissus 11:45, 18 kwi 2015

Do góry
5 kwitnących cebul Bridal Crown za 6 zł całkiem tanio -trafia do gruntu i za rok znowu zakwitną (raczej )

te też były kupione w doniczce 3 lata temu
Małymi kroczkami do celu... 11:43, 18 kwi 2015

Do góry
Pomimo,że pogoda jak zwykle w weekend nie dopisuje, wzięłam się za wytyczenie linii rabaty i połączenie jakoś tego wszystkiego. Co myślicie o tym? Linia wytyczona jest kostką, myślę, że dużo lepiej już by to wyglądało.

Kwiaty z ogródka Marty :) 11:37, 18 kwi 2015

Do góry
Nowy dzień... odwiedziłam drugi ogród, pogoda średnia, ale byłam ciekawa jak tulipanki się mają, bo dziś lekki przymrozek był :/ wygląda na to, że szkód nie poczynił

naparstnice

dzielona jesienią liatra wychodzi spod ziemi

tulipanki

szafirek w zbliżeniu
Wiejski Ogród Moniki 11:36, 18 kwi 2015

Do góry
Moja wcześniej zaplanowana rabata z trawami ozdobnymi i innymi roślinami z tyłu ścieżka, która zostanie wyspana drobnym kamieniem. Planuje jeszcze z przodu coś co powstrzyma ziemię przed osypywaniem się

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:33, 18 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To tak jak ja.

Ja też choruję na wiele roślin, które macie Wy a ja ich nie mogę mieć
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:31, 18 kwi 2015

Do góry

trzmielina oskrzydlona

narcyzy Bridal Crown trafią oczywiście do ogrodu
Typografia ogrodu 11:29, 18 kwi 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies