Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 13:38, 04 lut 2015

Do góry
Śniadanie na pszenicy

sikorki

czarny towarzysz

Moja bajka 13:36, 04 lut 2015

Do góry
Ewuś chodzi mi o tę stronę ogrodu, po której za płotem stoją szopy sąsiadów (tych berberysów już tam nie ma). Ten "żywopłot inaczej" ze świerkami kłującymi dam z tej strony. Żadnej rabaty tam jeszcze nie ma. Dopiero powstanie

W kamiennym kręgu od początku 13:32, 04 lut 2015

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 13:23, 04 lut 2015

Do góry
....a tak wygląda od środka

W kamiennym kręgu od początku 13:18, 04 lut 2015

Do góry
Furtka otwarta można wejść .....zapraszam

W kamiennym kręgu od początku 13:13, 04 lut 2015

Do góry
Zima w Kamiennym

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 13:10, 04 lut 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Eda widzę humory dopisują Taką kulę to byśmy ulepili chyba z całego śniegu jaki byśmy znaleźli w zasięgu wzroku hahahaha

Dzisiaj mały spacerek był. Pogoda fantastyczna i to słońce wspaniałe

Mniam jak koralowo
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 13:05, 04 lut 2015

Do góry

Może zrobić to w taki sposób?

Wywaliłam juz podkład bo jest już niepotrzebny.
Teraz będzie bardziej przejrzyście.
Te placki zielone można różnie zagospodarować.
Dobrze będzie jeśli inni też się wypowiedzą co tam zrobić.
Mozna dać łąkę kwiatową,można posadzić rośliny,zrobić rabatę,coś dodać,ująć.
Ja mogę dalej korygować plan.
Trzmielina - Euonymus 12:53, 04 lut 2015

Do góry
Witam te trzmieliny na pniu rosną u mnie 4 lata. Kiedy je kupowałam były już fajnie rozrośnietę niestety ich pnie były mocno zdrewniałe i powyginane ...kiedyś mi to nie przeszkadzało teraz baaardzo czy da się je jeszcze jakoś wyprostować ???
Kosolkowa Pasja 12:51, 04 lut 2015

Do góry
Zamówiłam Pomponellę i Louise Odier po 3szt.. Matko, już sie zaczyna! W marcu dopiero przyjdą, więc kasę trzeba uzbierać
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:42, 04 lut 2015

Do góry
vita napisał(a)

Lykkefund to bardzo dobry wybór, do miejsc o takim charakterze pasowałaby też Rosa glauca (róża czerwonawa). Ma kilka zalet, na przykład kolor liści, dekoracyjne owoce jesienią no i jest krzewem parcernym. Wymagałaby tylko cięcia prześwietlającego. Dobry temat przewodni (kolor liści) na resztę rabaty. Poza tym roślinność w tym miejscu powinna uzupełniać architekturę, glauca zrobiłaby to doskonale

Bardzo Ci dziękuję za opinię.
To miejsce jest dość ciemne choć otwarte na ulicę.Masywny pień starej topoli - więc myślę o czymś lekkim.

Dlatego rozglądam się za białawymi i lekko różowymi.
Ta róża glauca to chyba jest ta ktorą widziałam w Wojslawicach - szalenie mi się podobała ale raczej to zwiewności by nie dodała - tak myślę

to chyba ta rosa glauca

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 12:26, 04 lut 2015

Do góry
Madzenka ja mam różowy no name jest, ale pozytywnie zaskoczyła mnie funkcjonalność

Gosia Mysza witam serdecznie Szałwia mnie samą zaskoczyła, będę ją powtarzać nie wiem czy w tym miejscu bo wszystko zasłoniła, ale gdzieś na pewno Traw przybyło dużo, ale ich nie było jeszcze widać w tym sezonie. Jak przetrwają prawie zimę, to będzie super.
Klon cięty w kulkę ma ok. 8 lat i posadzony był już nie mały, ale to zwykły, nie szczepiony. Przyrosty ma ogromne. Więc nie wiem czy to pocieszenie będzie dla Ciebie?

Mira zawilce rosną w sumie na słońcu, cień mają tylko trochę po południu. I mam je kilka lat już, nie umiem powiedzieć ile, bo zdjęć ogrodu wcześniej zbytnio nie robiłam, a ja sklerotyczka jestem

Ania Anabuko1 jak miło Cię widzieć Zdrowiej bo sezon się zbliża

Jazzy, Siakowa, Jagoda to ja już kawę robię przecież
Hm tylko ciastek niet, ale era odchudzania się nastała więc wybaczcie
Zieleninę dla zdrowotności tylko mam, to z serii jeść tego zbytnio nie lubię, ale lubię jak się zieleni w kuchni na parapecie

Buziak zbiorowy

Moja bajka 11:37, 04 lut 2015

Do góry
A tu to już wybiegłam sobie do przodu z marzeniami, bo to plan nie na ten rok niestety. Chociaż thuje pojawią się tam już w tym roku. Zamierzam posadzić thuje Malonyana, bo są wąskie i ładne.

Orzech póki co zostaje, wyciąć mogę go przecież w każdej chwili. Marzy mi się, że wreszcie zakwitnie pnąca się po nim glicynia, słońca będzie teraz miała pod dostatkiem, bo orzech został zupełnie ogolony. Ta "palemka" po prawej stronie to sumak octowiec "Tiger eyes". A po lewej moje wymarzone lustro obwiedzione drewnianą kratką (oczywiście w białym kolorze), po której będzie piął się bluszcz. Zasłoni nas od sąsiadów i będzie optycznie powiększać ogród. Będzie tam sporo bylinek, może jakaś krzewuszka lub dereń, a kieeeeedyś, z dużym naciskiem na kieeeedyś oczko wodne . Cóż, pomarzyć nic nie kosztuje .
Moja bajka 11:32, 04 lut 2015

Do góry
Moja radosna twórczość . A tak naprawdę to plan na tren rok. Zasłonić się od sąsiadów (od strony szop). Postanowiłam, że będzie coś takiego, żeby nie były tylko same thuje i thuje.
Pomysł jest Asi, jednej z naszych koleżanek (potem podam nazwę wątku, bo mi gdzieś uciekła). Roślinki oczywiście można wymienić na inne, ale generalnie kształt będzie mniej więcej taki. Na pewno zostawię świerki kłujące (coś niebieskiego ). Co do kulek, to wykorzystam swoje thuje spod orzecha, które zostaną uformowane na kulki. No i thuje szmaragd, które też szczęśliwie posiadam. Co do kulki na pniu to może będzie to wierzba hakuro nishiki (mam dostać od kogoś kogo baaardzo lubię ), albo (i na to ochotę mam wielką) szydlica japońska na pniu. Nie byłabym sobą, gdybym nie upchnęła także czegoś niżej, ale najważniejszy jest szkielet, przy którym zamierzam zostać. No i do tych jałowców zupełnie nie jestem przekonana, ale zobaczę jeszcze.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:13, 04 lut 2015

Do góry

Lista roślin:
Róże Chopin (białe) 2 szt.
przetacznik (fioletowy) 5 szt.
liliowce (pomarańczowe) 10 szt.
szałwia ( fioletowa) 5 szt.
pęcherznica (bordowa) 3 szt.
bergenia ( zimozielona) 5 szt.
Machonia ( zimozielona) 1 szt.

Rabatka będzie prostokątna Budynek gospodarczy murowany, na ścianę jako tło posadzę bluszcz. I na dzień dzisiejszy to wszystkie moje pomysły

Muszę poczytać artykuły dt. rabat bylinowych bo ja zupełnie ciemna w tym temacie...

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:54, 04 lut 2015

Do góry
i jeszcze jedno z rhapsody in blue, zeby bylo o czym myslec do wiosny

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:54, 04 lut 2015

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Danusiu,

Czy dobrze pamiętam że to Twoje zdjęcie?

Jeśli nie to oczywiście je usunę.
Nie mogę znaleźć z którego artykułu je skopiowałam. Pamiętasz może?
Czy jeśli twoje to mogę je zostawić u siebie w wątku? Jeśli nie to może pamiętasz linka to podmienię oczywiście.
Z góry dziękuję .

Zdjęcia z ogrodowiska można wklejać, warto tylko napisać z jakiego watku ale zabij, nie mogę sobie przypomnieć
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 10:41, 04 lut 2015

Do góry
a może postawić kawałek ścianki i bardziej prostokąty z wystopniowaniem?
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 10:41, 04 lut 2015

Do góry
Jesienna wersja jednej z moich ulubionych host Hanky Panky

A tu początek szaty jesiennej na hoście Titanic

i na koniec próba tarasowej uprawy świdośliwy i jej jesienne barwy

Kosolkowa Pasja 10:40, 04 lut 2015

Do góry
Zimowo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies