Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:56, 30 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

To co mam:

o pierona! toż to wzorcowoprzycięta lawenda jest1 i jak ja mam niby to uzyskać?!

no dobra, zgapiałm od iebie i kupiłam nożyce akumulatorowe. jak tylko przyjdzie paczka to spróbuję tak pieknie i swoją uciąć.
jak mi nie wyjdzie tobędziesz miałą przymusowa wizytą u mnie
a bukszpana też tiesz tymi swoimi nożycami?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:55, 30 mar 2015

Do góry

Fajowe masz te iryski
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:51, 30 mar 2015

Do góry
byłam

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 10:42, 30 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Dziękuję kochana.
Próbuję się nie dawaćNie zawsze to mi wychodzi

Dla poprawienia nastroju przesyłam moje prywatne słoneczko

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:42, 30 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
piszesz, że czosnki Ci się wysiały,które? pokażesz te siewki?
u mnie czosnki się dzielą ale wówczas wydaje mi się że słabiej kwitną.To samo zadziało się w tym roku z koronami cesarskimi, ciekawa jestem jak zakwitną przez te 'podziały'

Wygląda ja kiełkująca cebula. Tu je widać, takie 5 centymetrowe szpilki. To czosnek Everest. Ale pod innymi też się wysiały.

Ogród w cieniu brzozy 10:32, 30 mar 2015

Do góry
Renato, ja czasem jestem, kupuję bratki na wiosnę, albo później jednoroczne, teraz oczywiście są wiosenne kwiaty, cebulowe w doniczkach i mnóstwo ozdób na święta. Są w sprzedaży niektóre byliny i iglaczki, jak większe ilości ktoś potrzebuje to można się wybrać, ceny w miarę przystępne. Im wcześniej się przyjedzie tym większy wybór.

Przemku, ciekawe czy coś kupiłeś. Moje ciemierniki, biały

Royal Emma

Mam też taki mały z ogrodniczego, ciekawe jaka będzie między nimi różnica za rok.

I bratki.
Powojnik - Clematis 10:00, 30 mar 2015

Do góry
Cześć,
Ja podsadziłam piwoniami. Na tej kratownicy są 3 róże pnące no name A między nimi Kardynał Wyszyński, Elizabeth i Jan Paweł II. Nie mam zdjęcia z kwitnącymi. Jeśli w tym roku zakwitną to wstawie, ale bardzo mocno je przycięłam bo zadusiły róże
Na Łowieckiej 09:52, 30 mar 2015

Do góry
Qrcze, dubelek
To kwiatucha na dobry początek tygodnia zostawię
Grubej dyni zmagania z naturą 09:33, 30 mar 2015

Do góry
warzywnik na półmetku

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:29, 30 mar 2015

Do góry
no właśnie w sobotę wkopałam obrzeże tak mnie więcej jak na zdjęciu idzie szara krecha -wzdłuż całego płotu tuj i od frontu domu.
obecnie plan sytuacyjny wygląda jak na załączonym zdjęciu. Chce założyć nie wielkie rabaty to jest od frontu, od ulicy: 1) największa(jakaś choinką, wrzosy, jakieś drzewko, może hortensja itp) 2) rząd może cisów na pniu? albo coś na przemian z małymi kulistymi 3) nie wiem co by tu można posadzić ?

Jeśli chodzi o plac zabaw to chciałabym aby był blisko w miejscu gdzie będzie gdzie posiedzieć zjeść coś, a dzieci będą się bawić- wiec nie ma innej opcji raczej.

Jeśli chodzi o tarasy to akurat takich nie mamy wokół domu, tylko balkony na piętrze wkoło domu jest kostką wiec słabo z posadzeniem czegokolwiek jedynie zaplanowałam róże posadzić w miejscu gdzie wisi pranie na załączonym zdjęcie

Proszę pomóżcie co posadzić na rabatach ?
czy zostawić starego cisa kule 2x2 metra,czy się go pozbyć i posadzić wszystko coś małego ?
ja się kompletnie nie znam ale uczę się szybko i zapał jest

jak wrócę do domu z pracy zrobię zdjęcia ogrodu może wtedy będzie łatwiej

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:27, 30 mar 2015

Do góry
Czekam na nowe iryski

Miały być wszystkie takie

A bedzie mieszanka....
Lawendowy zawrót głowy 09:22, 30 mar 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Bardzo łanie wyszedł ten prostokąt. Nieprzeładowany i elegancki. Nie mogę wyjść z podziwu, jak budujesz ten Twój ogród

Niby dopiero niedawno zaczęłaś, ale wszystko wychodzi Ci jakbyś nic innego w życiu nie robiła.... Masz dziewczyno wyczucie

A jak przygotowania do świąt- jest urlop, czy nie?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:57, 30 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
I kwiatkami przed domem. Dzisiaj było wielkie mycie przed wejściem dlatego fotki w szerszym kadrze dopiero jutro

Madżenn, to nie są złudzenia optyczne. To jest rzeczywista rzeczywistość. Piękne kompozycje.
Lawendowy zawrót głowy 08:56, 30 mar 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Kiedy patrzę na Twój elegancki i wypieszczony ogród, to widzę jaki u mnie straszny bałagan

Napia specjalnie dla Ciebie tsk mam na swieta ) no moze bedzie troche lepiej bo czesc ziemi przyjedzie prawda ze elegancko ? Strona po lewej jest jescze lepsza pare stron wczesniej 490 )

Asi ogródek pod świerkami 07:45, 30 mar 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Moje buksikowe kulki wykopane z gruntu w szkółce - żółtawe, ale mam nadzieję, że florovit dolistnie postawi je na nogi.
ja bym ich teraz jeszcze nie nawoziła, daj im szansę trochę się ukożenić, podsadziłabym też tę pierwszą kulkę małymi bukszpanami od dołu bo raczej się nie zarośnie.
edit. widzę, że już żwirem zasypanę, być może lepiej te doły wyglądają po zasypaniu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:37, 30 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Niesamowicie rh w jeden sezon urosły. W tym roku chyba padniemy na kolana w trakcie ich kwitnienia

Sama jestem ciekawa, ale juz mi sie marza takie, jak u Bogdzi
Zurawki pod ambrowcem maja się doskonale
Southem Comfort
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:34, 30 mar 2015

Do góry
Olili napisał(a)

Obłędne ,marzą mi się rododendrony u siebie ale coś wątpię by mi się udało...jednego zasadziłam ze dwa lata temu,oczywiście nie w takim miejscu jak trzeba no i jest do wyrzucenia,choć pąki kwiatowe ma ,więc poczekam i po kwitnieniu się z nim pożegnam.

Fantastycznie się wszystko u Ciebie obudziło do życia

Uda sie, skoro i mnie sie udalo, kilka lat porazki, tracilam wszystkie, az w koncu zrobilam wg Bogdzi i rosna, jak szalone
Nie wywalaj, tylko go przenies i daj kwasnej ziemi, nie sadz za gleboko i podlewaj i odwdzieczy się pod murem 2 lata temu sadzilismy i tez juz duze, licze, ze za 3 lata mur malo widoczny bedzie
Bylyby wieksze, ale sunie je ciagle lamaly, mimo zabezpieczeń

No i widac, jak juz ulistnione hortki ogrodowe

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:29, 30 mar 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Pooglądałam wiosnę u Ciebie, wszystko pęka i rozkwita. Fajny ten region wrocławski. I psiunię ucałuj, bo małe jest zawsze pięknei pokazuj dalej fotki bo u nas zimno, deszczowo i święta wcale nie lepiej się klarują.

U nas podobnie, tyle tylko ze caly czas na plusie, ale faktem jest, ze u nas zawsze 2 tygodnie wszystko wczesniej, pozdrawiam Ula
klony japonskie w pakach

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:26, 30 mar 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, nie do wiary, jak u Ciebie wiosennie

Agnieszko, zagwiny mnie zaskoczyly totalnie, ale sasanki dopiero wyłaza, czyli u ciebie im lepiej
teraz barwinki zaczynają
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:24, 30 mar 2015

Do góry
Welka napisał(a)
Irenko, dopiero doczytałam. Cieszę się że jest (i na pewno będzie) dobrze
Ściskam najmocniej jak mogę.
Piękne wiosenne zdjęcia

Ewelinko, miło Cię widziec, hosta od ciebie tez juz kly pokazala
Juz jest ok, a bedzie tylko lepiej, dzięki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies