Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

GorAna 20:36, 15 kwi 2015

Bogusiu, masz mistrza w siewach doniczkowych......jakie ilości....szczerze podziwiam
Pozdrawiam
bogumila 20:41, 15 kwi 2015

monteverde napisał(a)
Bogusiu a czemu agastache ma podpórki? moje też wzeszło brazylijska ma bardziej okrągłe listki
Moja Grandiflorę wywaliłam od początku bardzo źle rosła myślę, że to wcale nie była ona
Ten zielony koszyczek ma jako znacznik,często wchodzę tam gdzie nie powinnam...Rh ma pączki,to zobaczę jak się rozwiną czy jest właściwa.
bogumila 20:42, 15 kwi 2015

GorAna napisał(a)
Bogusiu, masz mistrza w siewach doniczkowych......jakie ilości....szczerze podziwiam
Pozdrawiam
Lubię patrzec jak rosną...tak od początku...
mirkaka 08:58, 16 kwi 2015

Bogusiu, masz bardzo dużo werbeny, czy to wszystko posadzisz na swojej dzialce? Ja też wysiałam sobie, i zastanawiam się jak to sadzić, czy pojedynczo czy po kilka? Też mam sporo siewek , nie wiem jak gęsto je sadzić?
Bogusiu, kupiłam sobie taką przenośną szklarenkę foliową, chce ją postawić na balkonie, czy mogę już tam przenieść rozsady stipy, werbeny, lobelii i szałwi? Ona nie duża jest, wys 1.5m i ser ok 0,60 cm. Czy nocne spadki temp nie zaszkodzą im?
Nie wiem jak taka mała szklarenka utrzymuje ciepło? Wiesz coś na ten temat?
bogumila 17:05, 16 kwi 2015

mirkaka napisał(a)
Bogusiu, masz bardzo dużo werbeny, czy to wszystko posadzisz na swojej dzialce? Ja też wysiałam sobie, i zastanawiam się jak to sadzić, czy pojedynczo czy po kilka? Też mam sporo siewek , nie wiem jak gęsto je sadzić?
Bogusiu, kupiłam sobie taką przenośną szklarenkę foliową, chce ją postawić na balkonie, czy mogę już tam przenieść rozsady stipy, werbeny, lobelii i szałwi? Ona nie duża jest, wys 1.5m i ser ok 0,60 cm. Czy nocne spadki temp nie zaszkodzą im?
Nie wiem jak taka mała szklarenka utrzymuje ciepło? Wiesz coś na ten temat?
Werbenę sadzę w kępkach...po 5,7 sztuk ale w odstępie na ok 10 cm.Lubię jak się krzewi...robi się taki łan.Szklarenkę możesz już wystawić...ja nie mam takiej możliwości,jeszcze nie bywam codziennie na Z.Po tym oziębieniu będę wystawiać na balkon i zacznę hartowanie.Poczekam tylko z pomidorkami i kleome...one są wybitnie ciepłolubne.
bogumila 17:05, 16 kwi 2015

bogumila 17:06, 16 kwi 2015

Dzisiaj zawiozłam RH na Z.zapowiadają mróz i zostawiłam doniczki w domku.Dwa wsadziłam na rabatę,a pozostałe 6 poczeka.Wiało jak na Uralu.

bogumila 17:31, 16 kwi 2015

...łany pierwiosnkowe
bogumila 19:28, 16 kwi 2015

...wysiało się...tylko co???
annawu 21:59, 16 kwi 2015

bogumila_bienko napisał(a)
...łany pierwiosnkowe

Uwielbiam takie nasadzenia, robią wrażenie pozdrawiam Bogusiu.