Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 17:36, 16 kwi 2015

makkasia napisał(a)
dziękuję Irenko, że pokazujesz Twój bajkowy ogród we wiosennej odsłonie u mnie 2 tulipany na krzyż Mała ogrodniczka piękna
ściskam

Kasiu dzięki u mnie też sporo wypadło, tak to jest gdy się grzebie i sadzi na tulipanach, a z kolei lilikształtne, co rok temu sadziłam, w tym tylko liście są i dumam czemu, może coś uszkodziłam, jak wywalałam od nich czyściec, a tak było

takie ładne czarne i białe i nici
te dały radę, są, a rosną pod wisteria
wygladają, jak piwonie, uwielbiam je
Milka 17:44, 16 kwi 2015

bogumila_bienko napisał(a)
Milutko,cieplutko u Ciebie...przyszłam się ogrzać i nacieszyć oczy kolorami wiosny.Serdecznie pozdrawiam w ten zimny i bardzo wietrzny dzień...u nas.

Bogusiu grzej się póki ciepło, zapowiadają ochłodzenie

uprzejmie, do mojej koncepcji kwitnie tez juz tu, brunera
tu jest żółto fioletowo
o- fioletowo

kocimiętki w pąkach i wilczomlecz też, czyli znowu żółto i fioletowo

czosnek ma pąk, fioletowy, bo żółte żonkile i żółto - pomarańczowe tulipany, niby była koncepcja

i na rozgrzewkę..pigwowiec
Milka 17:56, 16 kwi 2015

Gardenarium napisał(a)

Nie pikujemy, rzodkiewki przerywamy, czyli wyrywamy to co za gęsto i pozostawiamy przerwy.
\
Dzięki Danuś, zrobiłam, ale nie wiem czy jeszcze nie rzadziej trzeba, bo już widziałam, jak rosną czerwone korzonki, tak nierówno mi idą, ale liczę na zjedzenie swojej rzodkiewki kalarepa, sałata, seler, koper, szczypior, to też już idzie
piwonie drzewiaste w pąkach
'

i wisteria da czad, nawet na niebie idzie wysoko po drucie, będą girlandy zwisać
ewsyg 21:46, 16 kwi 2015

No nie, muszę koniecznie porozmawiac z moimi roślinkami. Niech się lenie biorą do roboty
Pozdrawiam i buziaki
Sebek 23:23, 16 kwi 2015

U Ciebie maj Pięknie wyglądają te łany cebulowych Jeśli w tym roku moje tulipany nie zakwitną to przerzucam się na coś innego... Jeszcze nie wiem na co, ale się dowiem
paniprzyroda 23:47, 16 kwi 2015

Faktycznie, Irenko, Twoje fotki rozgrzewają i jakąś ciepłą energią emanują
ewa004 10:57, 17 kwi 2015

Irenko buziaczki i pozdrowionka zostawiam

agata19762 13:00, 17 kwi 2015

Irenko zapraszam do mnie na wiosenne foteczki
pozdrówka zostawiam
Milka 13:12, 17 kwi 2015

Pamajo8589 napisał(a)
Irenko, dziękuję za szczegółowe informacje

Emerald Mist jest bardzo ładna ale zostanę przy Jack Frost. Zależy mi na rozjaśnieniu tego miejsca a on ma piękne jasne liście.

Co do trzmieliny to doczytałam, że ta "tłuściutka" to trzmielina japońska Marieke. Będę obserwować Ogrodowisko i jak będzie hasło tniemy trzmieliny to przytnę i moje.

Tak, jest super, u mnie go chyba najwięcej; pewnie będzie głośno o cięciu ja tnę na oko i wyczucie

teraz dumam nad magnolię, chce jeszcze jedną posadzić i nastawiam się na rozmnażanie mahoni na kwitnącą obwódkę, o ile plany się nie zmienią..
pozdrawiam
takie juz ładne siewki są łubinu, są niemal wszędzie

DEREŃ FLORIDA RUBRUM zaraz pokaże kwiaty i kwitnie na biało tawuła wczesna, formuję ją w prostokąt, ale najpiękniejsza jest, jak gałęzie luźno zwisają

Milka 13:30, 17 kwi 2015

Pola napisał(a)

Irenko, nie ładnie.....odpoczywać trzeba....wiem, wiem kochasz ogród....ale pomedytować też dobra rzecz hihihi buziaczki....ogród kochana masz cudny

Może i nie ładnie, ale trzeba na zabiegi zapracować, strasznie to drogie, a przerwać nie mogęogród byłby odpoczynkiem, a tak widzę go tylko weekend, albo rano przed pracą..
dziękuję i buziaki
a to jeśli Danusia z Liliowego zajrzy, to zobaczy że dopiero ruszają lawendy