Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 16:47, 16 kwi 2015

Zielona....Marta dzięki, dziewczyny podziwiam jest tak, jak mówisz, u mnie patagońska, pierwsze nasiona 3 lata temu dostałam od Danusi i tak juz na stałę sobie u mnie rośnie

Ania an_tre.....raczej chyba nie, przyglądałam się ale dzięki za pomoc

Mirka...nic innego nie może być, werbena wciąż ta sama od 3 lat, bo u mnie zimuje

Wiunia...wiosennie się zrobiło, ruch, jak u pszczółek

Basiu....jednak masz rację..mak, te owłosione tez mam, a ten inny, niebawem się przekonam, na wszelki wypadek nie plewię, bo tyle rzeczy wschodzi

a tu kolejna roślina do rozpoznania, co to jest, jeśli chwast, to wyjątkowo ładny

AgnieszkaW 16:51, 16 kwi 2015

Irenko, to "ziarnopłon wiosenny", ciekawa roślinka
Milka 16:52, 16 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Ireno, wstawiam 'Brzeg', to bardzo "rzadki" od dołu cis. Podobnież jak kalina 'Pragense' obok - rzadka (nie polecam, jakaś falstartowa nowość)

Pszczółko, mnie zachwyca, nie wiem co ty od niego chcesz

a to moje i bardzo je lubię
ale zmartwiłam się, dopiero tyle pąków na powojnikach pokazywałam, a dziś patrzę, jakiś uwiąd, całe gałązki klapnięte, jakaś część żyje, kurcze, jak nie urok to...
polinka 16:53, 16 kwi 2015

Irenko wysiewać już do gruntu werbenę??
Milka 16:55, 16 kwi 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, to "ziarnopłon wiosenny", ciekawa roślinka

Agnieszko dzięki wielkie, zaraz sobie poczytam jest śliczna, i liście i kwiaty, taki dywan w lesie się zrobił koło hortensji ogrodowych

zachwycam się tym migdałolistnym wilczomleczem, fajnie że same siewki się zrobiły
Milka 16:58, 16 kwi 2015

polinka napisał(a)
Irenko wysiewać już do gruntu werbenę??

Oczywiście ja już siałam, ale mam tak dużo, że jeszcze oblecę ulicę i znalazłam u siebie 2 miejsca w gruncie idzie szybko, tak robię od 3 lat i jest cudna i zimuje
polinka 17:02, 16 kwi 2015

Irenka te Twoje hortensje to po prostu jak wystawowe jakieś Napatrzeć się nie mogę! Dajesz jakieś nawozy specjalne do nich?
Można się poczuć jak w lesie hortensjowym
Milka 17:08, 16 kwi 2015

bleebla napisał(a)

Z mixa mam jeszcze różowe, żółte i jakiś ciemny fiolet, bardzo ładny z resztą. Na razie wszytko w pąkach tylko lekko widać kolor.

Dzisiaj tak ciepło... super jest

Już mamy extra pogodę, na weekend niestety nie
to mamy to samo, pokazuję, co u mnie, część dopiero pewnie dziś się otworzy, na część nadal czekam
jak wracam z pracy już są pozamykane

a tu już moje żelazne i co rok piękne
Milka 17:14, 16 kwi 2015

polinka napisał(a)
Irenka te Twoje hortensje to po prostu jak wystawowe jakieś Napatrzeć się nie mogę! Dajesz jakieś nawozy specjalne do nich?
Można się poczuć jak w lesie hortensjowym

Nie daję, nie plewię tam, tylko raz w roku, jak je tnę, potem nie ma szans na wejście tam, a wymyśliłam że do nich sypnę werbene w środku, może da radę się przebić

Ale to miejsce było przeznaczone na oczko wodne, 3 razy kopane az w końcu po powodzi zrezygnowaliśmy i tam było pakowane wszystko, skoszona traw, odpady, patyki, co się dało aby ten dół zasypać i chyba zrobiła się wielka kompostowa rabata, tak myślę, bo tam jest 5 róż Chopin..cudnie kwitną i osiągają wysokość 2,5m
Milka 17:27, 16 kwi 2015

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Irenko, dziś zajrzałam na O. po długiej nieobecności i od razu do Ciebie...a tu taka sprawa. Trzymam kciuki za całkowite wyzdrowienie. Jesteś piękną i bardzo odważną amazonką! Dzięki tobie i ja w końcu udam się do lekarza na ciągle odwlekane z byle powodu badanie. Trzymam kciuki za ciebie i buziaki przesyłam.

No tak wyszło, niestety, ale już lepiej, przynajmniej na razie, nie dumam jednak, żyję dniem dzisiejszym
badaj się koniecznie, lepiej być zdrowym, pięknym niekoniecznie
buziaki
w końcu kratka zarasta, jeszcze może rok i będzie kolorowa ściana a na jej tle cudny powojnik

gdzie nie popatrzysz, tulipany, czekam na te moje nowości

ruszyła rozplenica Moudry i perovska, ta liliput też i te duże