Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój nowy stary ogród 20:45, 25 mar 2015

Do góry
A to miłorząb eksmitowany na prerię

i Tośka
Makowo na Kociewiu 20:38, 25 mar 2015

Do góry
Kochani jest, jest moja Genie !!!
etykieta według, której Genie jest wysoka na 3-4 metry, ale zobaczcie tak samo szeroka!! a przecież Genie ma być kolumnowa

Genialną drzewem nazwać nie można ale drzewkiem już tak - ma 120 cm nie licząc doniczki i 3 gałązki robiące koronę

Przyjechała w wysokim pudle ale strasznie wysuszona była - pierwsza czynnność pielęgnacyjna to podlewanie. Moja Genie śpi teraz w wiatrołapie i mam nadzieję, że jest jej tam dobrze

Jedynie moją radość przyćmił fakt, że moje Genialne drzewo nie ma ani jednego pąka kwiatowego Mam nadzieję, że zakwitnie późnym latem
Ogródek nad jeziorem 20:33, 25 mar 2015

Do góry
wpadlam sie przywitac i podziwiam rowniez jestem z tej czesci Polski, chcialam pozdrowic Felixa od Koko prawie identyczne sa Twoj tez siedzi z Toba na Ogrodowisku?

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:31, 25 mar 2015

Do góry
rozark napisał(a)
Kwitnie taki kwiatek - całe łany.
Ciekawe jak się nazywa? Wygląda jak fiołek

Dziewczyny zlitujcie sie przecież to najbardziej popularny fiołek ten pachnący a to co nazwałas fiołkiem to bratki w kolorze fiołkowym. Zdjecia z rynku fantastiko , szkoda że tam już nie mieszkam. Odnośnie kłączy irysów powiem że one sie starzeją i trzeba te stare wyrzucac co jakiś czas i to własnie chyba zrobiłas. Pozdrówka o dzieki za zdjecia z rynku, chyba nie wytrzymam i się wybiore ale dojazd jest okropny.
Kardowka 20:22, 25 mar 2015

Do góry
prawie z lotu ptaka
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:21, 25 mar 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Pięknie, dzisiaj pogoda dopisała. Można powiedzieć, że sezon mamy już w pełni otwarty, pozdrawiam

Pogoda dopisała ale dzisiaj w ogrodzie nie bylam tylko u lekarza, a sezon faktycznie mamy otwarty muszę pomyśleć aby w tym roku dotrzeć do St. Pola na pierwsze targipozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:19, 25 mar 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Aniu, piękna wiosna, ale jak cos boli, to chyba przesadziłaś, uważaj, powolutku, ciesz się tymi pięknymi kwiatami iryski wyjątkowej urody, ale nie tylko one, sporo ciekawych okazów u ciebiebuziaki

Byłam dzisiaj u lekarza i też stwierdził, że przesadziłam, dostałam lek p/bólowy i zalecił ćwiczenia z kijem od szczotki, bo jestem bardzo spięta jak to nazwałIrenko okazów malutko ale staram się buziolki dobry duszku
Pod Laskiem 20:17, 25 mar 2015

Do góry
Moniko,

1. ile jest od ziemi do okien, dolnej krawędzi okien, parapetu zewnętrznego?
2. podaj długość budynków i wymiary całego podwórza - dziedzińca
3. jak chodzi słońce po podwórzu? (budynki dają cień)
4. do ilu drzwi ma być dojście z podwórza / w podwórzu (do 3: dom -1, g- 2, g-3)?

Jak wykorzystujecie to podwórze? Chodzicie z domu do domu po ułożonych płytach? Domownicy potrzebują swojego stołu ogrodowego a goście swojego? Czy trzeba rozdzielić te przestrzenie domowników i gości?
Czy na podwórze wjeżdżają samochody?
Chcesz tylko byliny, czy oczekujesz rabaty mieszanej w zimozielonych ramach?
Czy na podwórku da się utrzymać ładny trawnik? Czy lepiej inaczej pomyśleć?

Zeszłam z mycia okien: cały dzień sobie myślałam o Twoim gospodarstwie, bardzo mi się podoba.

W ogródku Iwony 20:09, 25 mar 2015

Do góry
A to moje przedszkole - stipa.

Werbenki - od Renatki

Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:08, 25 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

No chyba nie tak długo Ja już pierwszego mam Mikrus ale jest

Witaj Gosiu : Ja tez juz mam tulipanki w niesmiałym rozkwicie
Pozdrówka zostawiam
W ogródku Iwony 20:06, 25 mar 2015

Do góry
I jeszcze jeden zakup - hortensja Vanille Fraise.

A to już przechowane w piwnicy ogrodowe.

I przechowana w piwnicy paproć którą dostałam późną jesienią i nie dało sie już wsadzić.
Przycinanie - cięcie tui 20:01, 25 mar 2015

Do góry
kemotd napisał(a)
powoli im wiecej czytam tym mniej wiem. wiekszość pisze ciąć od małego, nagle pojawia się opinia że lepiej ciąć jak uzyskają pożądaną wysokość. ja mam 40 tuji szmaragdowych, które przyciąłem teraz na wysokość choć są jeszcze małe, aby się zagęściły. teraz zaczynam się martwić czy pójdą jeszcze do góry, bo jeśli nie to są do wykopania.

Wydaje mi się iż potrzeba cięcia zależy od tego jaki pokrój ma mniejszy egzemplarz. Z tego co pisała wcześniej Danusia, to lepiej ciąć na bieżąco wtedy jest bardziej walcowata niż stożkowa i ładniej się zagęszcza od góry, nie ma takiego długaśnego przewodnika.

Poniżej moje thuje smaragd....na jakiej wysokośi proponujecie je przyciąć? Uprzedzając - włóknina jest do czasu pełnego obsadzenia i zrobienia murku oporowego.

Słoneczniki ozdobne 19:57, 25 mar 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
Słoneczniki ozdobne sadzę co roku, mają piękną barwę i długo zdobią warzywne rabaty
Te są z sierpnia 2010 roku

czy to słoneczniki ogórkolistne?? Kupiłam nasionka w tym roku i zastanawiam się czy faktycznie będą niskie i w kolorze limonki/kremowym? Czy ktoś takie hodował?
W ogródku Iwony 19:57, 25 mar 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Pokaż te piękne rh które kupiłaś
Moje zakupy na działce, jutro fotki zrobię.

Robi się Pierwszy z nich.

I drugi.

W ogródku Iwony 19:53, 25 mar 2015

Do góry
Dziękuję że zaglądacie
Przylaszczki dzisiaj chyba jeszcze bardziej rozwinięte.

Pierwsza kępka - największa.

Druga - średnia. Jakiś zawilec się do niej przytulił

Trzecia kępka - najmniejsza, ale goni pozostałe.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:44, 25 mar 2015

Do góry
Wczoraj przesadzone clematisy. Trawa w niektórych miejscach ruszyła jak szalona. Jak tylko ją skoszę, zrobię kańcikową ramkę.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:41, 25 mar 2015

Do góry
No i dziś znów nie wyszłam z pustymi rękami. Pojechałam z myślą, żeby kupić klona orange dream... ale chyba coś mi się pomyrdało ze sklepami, bo w sumie to nie było z czego wybrać. Więc orange dreama nie kupiłam, ale zanabyłam Seyru Dość spory egzemplarz, choć bardziej wybujały niż duży.

W domu podjęłam decyzję, że mimo iż Ewcia mówiłaś że Twoje już płakały przy cięciu z 2tyg temu to ja swoje tnę. I przyciachałam. Potem parę razy dotykałam obciętych końcówek i wg mnie były normalnie wilgotne - nie było nadmiaru soków. Niech się ładnie rozrasta a nie mazgai
Przy okazji przytuliłam 2 małe i 2 średnie metalowe kulki. No i żonkile albo narcyze. Mam nadzieję, że na święta zakwitną.

A pomęczę Was jeszcze Booooskie soooom!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:37, 25 mar 2015

Do góry
I na koniec:
Miodunka już prawie, prawie gotowa...

A w tle pozostałosci po hamaku - dzis eMus się w nim wylegiwał i... czas kupić nowy hamak

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:34, 25 mar 2015

Do góry

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:27, 25 mar 2015

Do góry

Pozostałe forsycje startują

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies