Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

MirellaB 10:07, 09 kwi 2015

Ja wracam do zdrowia po wyjątkowo wrednej grupie. Trochę jeszcze sił brakuje, ale drobne prace ogrodowe wykonuję
Czekam na zdjęcia Twoich obciętych tujek
wiunia 21:04, 09 kwi 2015

MirellaB napisał(a)
Ja wracam do zdrowia po wyjątkowo wrednej grupie. Trochę jeszcze sił brakuje, ale drobne prace ogrodowe wykonuję
Czekam na zdjęcia Twoich obciętych tujek

Oj kochana ja nie wiem kiedy dam radę coś konkretnego zrobić w ogrodzie ciągle coś mi się przypałęta, jak nie jakas pochodna grypy to spuchnięte dziąsło dziś z eMusiem troszkę pograbiłam przedpłocie, miałam tam ogromną górę żwirku takiego leżącego już 4 lata, podobno i tak juz nie będzie spełniał swojego zadania w razie potrzeby zastosowania do jakichś prac murarskich więc go rozgrabilismy wzdłuż naszego przedpłocia. Teraz mam zagwozdkę czy nie zrobi sie nam błoto w czasie deszczu jak samochody zaczną po tym jeździć, warstwa ma kilka centymetrów ale może chwastów nie będzie jak do tej pory A... posadziłam jedną różę - białą wielkokwiatowąale jakaś taka podejrzana:/ nie wiem czy z niej coś będzie?
wiunia 21:55, 12 kwi 2015

Trochę wiosny i kilka nowych roślinek

graby już , już...

wierzba hakuro trzy letnia

i posadzona wczoraj

magnolia z obstawą

migdałak już w ładnych pączkach

trzmielinki pięknie ruszyły

wiunia 22:06, 12 kwi 2015

bergenie z pączkami kwiatowymi

tulipanki też jakieś takie krótkie ale tylko te pełne

róże na pniu już też mają listki

i malusie wczoraj posadzone

wiunia 22:10, 12 kwi 2015

takie tam kolorki

wiunia 22:30, 12 kwi 2015

Piwonie powoli ciągną do słońca

w taj części przedogródka wiosna stonowanahortensja już obcieta

o i jeszcze ostatnie wielkanocne dekoracje

MirellaB 22:37, 12 kwi 2015

No nareszcie zdjęcia Ah jak ja to lubię oglądać
Wierzbę tą co kupiłam jeszcze nie posadziłam, stoi w doniczce i cierpliwie czeka A Twoje widzę tak ładnie obcięte.
Migdałek u mnie nie ma takich dużych pąków, w ogóle rośliny u mnie później kwitną niż u Was, myślę, że to przez ten wiatr od pola
Malusie wczoraj posadzone to róża na pniu? Będzie dobrze daj jej czasu, odbije. Moje róże połamane przez psy, też odbiły
Piękne te stokrotki, bratki i inne
Trzmielinki super - moje też mam nadzieję takie będą za pare lat.

A co to za trawa przy posadzonym malusiu.....?
MirellaB 22:41, 12 kwi 2015

Śliczne masz te kulki, sama tniesz czy ktoś Ci pomaga...?
Piwonie masz wyższe od moich, dekoracja świąteczna piękna
Borbetka 10:11, 13 kwi 2015

Wiola, Hakuro przytnij na krótko. Zrób taką kulę z krótkimi pędami, gdzieś maksymalnie na 15 cm. Pięknie się zagęści.
wiunia 19:38, 13 kwi 2015

Borbetka napisał(a)
Wiola, Hakuro przytnij na krótko. Zrób taką kulę z krótkimi pędami, gdzieś maksymalnie na 15 cm. Pięknie się zagęści.

Moniko ta trzyletnia hakuro była późnym latem obcięta dosłownie na wielkość pięści i teraz tak jakoś wyrosła ale przymierzam się do podcięcia tylko ciągle coś i zapomniałam A jak u Ciebie z nogą? Mam nadzieję, że lepiej?