Aż się zakrztusiłam - to jest kopczyk nie za wysoki???
Nie ma szans takiego u mnie usypać. Musiałabym dla RH ekstra rabatke robić, taką wyniesioną, co będzie ni przypiął, ni przyłatał do reszty. Trudno, niech sobie radzą, albo OUT.
Dzięki za porównanie, zwłaszcza, że przegoniłam Cię po ogrodzie jesteś niezawodna!
Mam , rusza szybko, ładnie kwitnie, a potem brzydnie. Ja ją tnę do zera. Drugie kwitnienie już jest takie sobie. A rosną z tego pokaźne kępy. Kocimiętka i przywrotnik - to dwie rośliny co potrafią zachwycać i potrafią wnerwiać.
Zaleta - kwitnie już od kwietnia jak ciepło, obficie i na niebiesko, wada - rozwal się na boki i albo skubać przekwitłe (robota dla Kopciuszka niepracującego), albo ciąć do zera..
Wiecie jak spożytkowałam dzisiejszą przerwę obiadową?
O tak! Luby w podróży służbowej więc chociaż będzie można spokojnie do garażu osprzęt wnieść... a potem już tylko mozna powiedzieć "no tyle już tutaj stoi i nawet nie zauważyłeś!"
Bardzo lubię goryczkę...ale niestety po trzecim zakupie nie mam jej w swoim ogródku.Postanowiłam kupić nasionka i wysiałam...może tym razem ...już coś się pokazuje...
Każda z nas widzę już odlicza dni do eksplozji wiosny
Co do ścieżki... żwirek to faktycznie nienajlepszy pomysł. Jak wiesz, u mnie nie ma jeszcze kostki, a to co go zastępuje przemieszcza się bez jeżdżenia po tym wężem
Od rozchlapującej się wody będzie ślisko i to chyba przede wszystkim należy wziąć pod uwagę przy doborze materiału.
Poprawię linię rabaty, ale na zasadzie co najwyżej poszerzenia, bo wykopywać i przesadzać tego co jest nie będę. Tam już mam dżumę zarośniętą Chyba że się da...
Ta linia na rysunku mi wyszła trochę pokraczna.
Tak wygląda w realu.. na razie zdycham i nie jestem w stanie myśleć.. wystarczy, że nad pracą się muszę skupić.. ale będę kombinować i wiem o co ci chodzi
Dlatego brzozy warto jednak mieć jako solitery, wtedy nie łapią zielonego.
Specjalnie dla ciebie zrobiłam dziś też fotki rh... sadziłam je wiosną 2012... na lekkich wzniesieniach, by ziemia się nie obsuwała, to na brzegu dałam kamienie. Brak miejsca na zrobienie łagodnego spadku. Jakbym nawoziła, podlewała, to byłyby jeszcze większe, ale u mnie muszą radzić sobie same..
03.05.2012
05.03.215
A to drugie miejsce... kopczym nie za wysoki, pod spodem dołek o średnicy 0,8-1,0m i na głębokość 0,5m
05.05.2012
Mały śpi więc mam chwilkę, kiedy nikt mi nic na siłę przez ramię nie wciska na klawiaturze
Wybrałam na OLX irysy syberyjskie w kolorze coś pomiędzy fioletem a błękitem. Przynajmniej ze zdjęcia tak wynika. Sprzedawała je prywatna osoba ze swojego ogródka. Wszystkie mają być takie same. Martwiło mnie tylko ich krótkie kwitnienie ale dzięki Tobie, połączę je z pomponellą i tak najpierw zakwitną irysy a później zostaną moje ukochane róże
Chcę nimi wypełnić tę obwódkę bukszpanową:
- tej kuli bukszpanowej już nie ma (przekreślona)
- po całym obwodzie rosną sadzonki bukszpanu, które chcę by dorosły do wysokości murka z cegieł
Z drugiej strony wygląda to tak:
W tym roku chcę zdrobić szeroką ścieżkę żwirową, bo i tak wszyscy chodzą na skróty.
Chyba, że koncepcja już któryś raz z rzędu się zmieni;-D A to bardzo możliwe znając mnie
dorzucam jeszcze fotkę rozetki
tutaj dobieraliśmy ją kolorystycznie, bo tej kostki już nie produkują
drugie zdjęcie jest stare, no i w zależności od oświetlenia różne kolory wychodzą
ogrodzenie frontowe, które jest bardzo długie, jest takie samo jak płotek wokół tarasu, ciemne panele są na tyłach działki