Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 14:31, 05 mar 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
i wiosna tuż, tuż mogłaby ubrać siedmiomilowe butki, bo już się doczekać nie mogę

Ja też nie mogę się doczekać kiedy zaczniesz realizację projektu. Oj będę podglądać
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:30, 05 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A to drugie miejsce... kopczym nie za wysoki, pod spodem dołek o średnicy 0,8-1,0m i na głębokość 0,5m
05.05.2012

05.03.2015

Aż się zakrztusiłam - to jest kopczyk nie za wysoki???
Nie ma szans takiego u mnie usypać. Musiałabym dla RH ekstra rabatke robić, taką wyniesioną, co będzie ni przypiął, ni przyłatał do reszty. Trudno, niech sobie radzą, albo OUT.
Dzięki za porównanie, zwłaszcza, że przegoniłam Cię po ogrodzie jesteś niezawodna!
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:25, 05 mar 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Wiecie jak spożytkowałam dzisiejszą przerwę obiadową?
O tak! Luby w podróży służbowej więc chociaż będzie można spokojnie do garażu osprzęt wnieść... a potem już tylko mozna powiedzieć "no tyle już tutaj stoi i nawet nie zauważyłeś!"

Piękne zakupy! Pozdrawiam.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 14:24, 05 mar 2015

Do góry
i wiosna tuż, tuż mogłaby ubrać siedmiomilowe butki, bo już się doczekać nie mogę

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:20, 05 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Mała masz możę kocimietkę Żyłkowaną? Nepeta nervosa?- jak masz to napisz jak się zachowuje, czy brzydnie w środku sezonu?

Mam , rusza szybko, ładnie kwitnie, a potem brzydnie. Ja ją tnę do zera. Drugie kwitnienie już jest takie sobie. A rosną z tego pokaźne kępy. Kocimiętka i przywrotnik - to dwie rośliny co potrafią zachwycać i potrafią wnerwiać.
Zaleta - kwitnie już od kwietnia jak ciepło, obficie i na niebiesko, wada - rozwal się na boki i albo skubać przekwitłe (robota dla Kopciuszka niepracującego), albo ciąć do zera..
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:17, 05 mar 2015

Do góry
Wiecie jak spożytkowałam dzisiejszą przerwę obiadową?
O tak! Luby w podróży służbowej więc chociaż będzie można spokojnie do garażu osprzęt wnieść... a potem już tylko mozna powiedzieć "no tyle już tutaj stoi i nawet nie zauważyłeś!"
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 14:16, 05 mar 2015

Do góry
przy okazji zdjęcie tulipanowca - piszą, że nie tniemy, ale wiem, że Danusia i owszem ruszać, czy pozwolić matce naturze na całkowitą swobodę?

Lawendowy zawrót głowy 14:15, 05 mar 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Malgosiu moj tez w zwirku ale cieplutko od domu tam ma

aha, to mój na wygwizdowie
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 14:09, 05 mar 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Wiosna się budzi
Wpadłem, bo przeczytałem o platanie u Zielonej
Alpen's Globe raczej kulkuje się sam i zagęści się w tym roku, ale fotka byłaby dobra

Budzi się jak nic

Fotki już mam, chyba zbyt surowo go oceniłam średnica korony ok. 1,3m

i gałązkizbliżenie

co myślicie? ciąć? ile?
W kamiennym kręgu od początku 14:05, 05 mar 2015

Do góry
Pozdrawiam Was wiosną na parapecie i zmykam...odpowiem na posty wieczorem

W cieniu - zacieniona 14:04, 05 mar 2015

Do góry
Bardzo lubię goryczkę...ale niestety po trzecim zakupie nie mam jej w swoim ogródku.Postanowiłam kupić nasionka i wysiałam...może tym razem ...już coś się pokazuje...

Mam goryczkę Makinoi Marsha...ale wolno rośnie.
Ogród na glinie 13:59, 05 mar 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
To piszcie co myślicie. Jakoś muszę ugryźć to co jest.
a tymczasem kilka zielonych fotek:

młode sadzonki dają kolorek

Każda z nas widzę już odlicza dni do eksplozji wiosny

Co do ścieżki... żwirek to faktycznie nienajlepszy pomysł. Jak wiesz, u mnie nie ma jeszcze kostki, a to co go zastępuje przemieszcza się bez jeżdżenia po tym wężem
Od rozchlapującej się wody będzie ślisko i to chyba przede wszystkim należy wziąć pod uwagę przy doborze materiału.
W cieniu - zacieniona 13:58, 05 mar 2015

Do góry
Wielosił

Kuklik

Rutewka
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:57, 05 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Mała sugestie dot kształtu naprzeciw?
ładnie by było żeby naprzeciw poszerzenia z magnolią było podobnie- wtedy będzie wizualnie się zgrywało.
Narysowałam Ci mniej- więcej, możesz modyfoikować, ale złapiesz myśl- myślę że złapiesz.

Poprawię linię rabaty, ale na zasadzie co najwyżej poszerzenia, bo wykopywać i przesadzać tego co jest nie będę. Tam już mam dżumę zarośniętą Chyba że się da...
Ta linia na rysunku mi wyszła trochę pokraczna.
Tak wygląda w realu.. na razie zdycham i nie jestem w stanie myśleć.. wystarczy, że nad pracą się muszę skupić.. ale będę kombinować i wiem o co ci chodzi

Ogród na glinie 13:51, 05 mar 2015

Do góry

Ogród na glinie 13:50, 05 mar 2015

Do góry
To piszcie co myślicie. Jakoś muszę ugryźć to co jest.
a tymczasem kilka zielonych fotek:

młode sadzonki dają kolorek

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 13:35, 05 mar 2015

Do góry
Kochani, pewna różyczka w wazonie po przekwitnięciu puściła boczkiem listki, myślicie, że jak "umoczę" ją w ukorzeniaczu to mi się przyjmie?

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:29, 05 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Oooo! Moje pnie (w dużej części) takie zielone jak na dole, na tym łuszczącym się kawałku... No nic, będę obrywać, mus to mus

Dlatego brzozy warto jednak mieć jako solitery, wtedy nie łapią zielonego.
Specjalnie dla ciebie zrobiłam dziś też fotki rh... sadziłam je wiosną 2012... na lekkich wzniesieniach, by ziemia się nie obsuwała, to na brzegu dałam kamienie. Brak miejsca na zrobienie łagodnego spadku. Jakbym nawoziła, podlewała, to byłyby jeszcze większe, ale u mnie muszą radzić sobie same..
03.05.2012

05.03.215

A to drugie miejsce... kopczym nie za wysoki, pod spodem dołek o średnicy 0,8-1,0m i na głębokość 0,5m
05.05.2012

05.03.2015
Na Łowieckiej 13:27, 05 mar 2015

Do góry
Sabina76 napisał(a)
.

Grzebanie musi byc Ostatnio to nawet w kopczykach piwonii szukałam
Ilono,gdzie będą te isysy? Nie mogę się doczekac takiej ilości. Będzie pięknie Ciekawa jestem kolorków jakie wybrałaś. A może jeden?

Mały śpi więc mam chwilkę, kiedy nikt mi nic na siłę przez ramię nie wciska na klawiaturze
Wybrałam na OLX irysy syberyjskie w kolorze coś pomiędzy fioletem a błękitem. Przynajmniej ze zdjęcia tak wynika. Sprzedawała je prywatna osoba ze swojego ogródka. Wszystkie mają być takie same. Martwiło mnie tylko ich krótkie kwitnienie ale dzięki Tobie, połączę je z pomponellą i tak najpierw zakwitną irysy a później zostaną moje ukochane róże
Chcę nimi wypełnić tę obwódkę bukszpanową:
- tej kuli bukszpanowej już nie ma (przekreślona)
- po całym obwodzie rosną sadzonki bukszpanu, które chcę by dorosły do wysokości murka z cegieł

Z drugiej strony wygląda to tak:
W tym roku chcę zdrobić szeroką ścieżkę żwirową, bo i tak wszyscy chodzą na skróty.

Chyba, że koncepcja już któryś raz z rzędu się zmieni;-D A to bardzo możliwe znając mnie
Ogród na glinie 13:24, 05 mar 2015

Do góry
dorzucam jeszcze fotkę rozetki
tutaj dobieraliśmy ją kolorystycznie, bo tej kostki już nie produkują
drugie zdjęcie jest stare, no i w zależności od oświetlenia różne kolory wychodzą

ogrodzenie frontowe, które jest bardzo długie, jest takie samo jak płotek wokół tarasu, ciemne panele są na tyłach działki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies