Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 23:58, 11 kwi 2015

ren133 napisał(a)
Duuużo dziś zrobiłaś Brawo! a w jakiej odległości od żywopłotu posadziłaś hortensje?

A jutro zmierzę, bo jak sadziłam to mierzyłam od przodu rabaty W każdym razie z tyłu ma się zmieścić jeszcze drabina, żeby żywopłot dawało się ciąć.
Okrutnie mnie męczyło, że rabata wymyślona, roślinki są, a tu zrobić się jej nie daje, bo pogoda nie taka, bo czasu nie ma i jeszcze Młody chory, ale udało się Nie ma to jak super słoneczna wiosenna sobota
eda 00:00, 12 kwi 2015

Ewkakonewka napisał(a)
I kwitnąco - pachnąco dla Wszystkich zaglądających
Jak ja uwielbiam takie otyranie się

Ewcia śliczniaście kwiecie aż u mnie pachnie mmmm widzę że też szalałaś piękny dzień był wczoraj i dziś no i dziś deszczem przywalił bo taki mocny był ale wyrobiłam siem chwaściory wycięte po deszczu pewnie jeszcze wyjdą ale już nie tak jak było dywanik już u mnie rósł hi hi
Fajnie teraz nie Ewcia ? siły brak dobrze że niedziela macham i spokojnej nocki a jak tam chorobka ? Poszła sobie już ?
Ewkakonewka 00:06, 12 kwi 2015

Jazzy było fajnie, tylko może się okazać, że jutro tylko oczami będę mogła ruszać huhuhuhuhu Cmok
jazzy 00:11, 12 kwi 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Jazzy było fajnie, tylko może się okazać, że jutro tylko oczami będę mogła ruszać huhuhuhuhu Cmok

I czy to nie wspaniałe?
Kacha123 07:11, 12 kwi 2015

Ewuś, czym ruszasz?
Madzenka 09:54, 12 kwi 2015

Po aero jodze i pracy w ogrodzie jestem nieżywa. Chyba tylko zęby mnie nie bolą....

Macham do Tytanicy pracy

Hortensje z rozplenicami to prawdziwie pinterestowe widoczki będą ! Już się doczekać nie moge !
jona 10:28, 12 kwi 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Lubię się napracować Rzuciłam się na wertykulację jeszcze, ale to już jak z motyką na księżyc było i odpuściłam z wielkim żalem. Chyba przez cały kolejny tydzień będę walczyć z trawą. Mam wertykulator, a kosz napełnia się co 5 metrów!!!, kiedy to się nazbierało tego siana tyle, zawsze koszę z koszem, a mimo wszystko

Ja wertykuluję bez kosza. Potem wygrabiam trawę, a to też ciężka robota . I zupełnie na własne życzenie, bo lata całe trawnik był tylko zgrabiany, a kiedyś to nawet chyba nie zgrabiany . No może trochę lepiej wygląda, ale nie podchodzę do trawnika z fanatyzmem
Ewa777 12:33, 12 kwi 2015

Fajne rabatki u ciebie powstały i jakie duże
Mój trawnik też czeka na wertykulację Może w przyszłą sobotę się uda...
siakowa 12:35, 12 kwi 2015

podziałala Pani
babka 12:46, 12 kwi 2015

Ewa aleś Ty kawał roboty odwaliła! Skąd Ty taką energię masz, co Ty jadasz ??
Super ta rabata hortensjowo trawiasta. Jak mi się podoba Twoja praca, normalnie miodzio będzie
Wiosna cieszy coraz bardziej wraz z każdym kolejnym rozwiniętym kwiatkiem prawda ? Śliczne hiacynty
Kostrzewy rozsadzałaś a ja mam pytanie na jakim stanowisku ona u Ciebie rośnie ? Pytam bo miotam się między kostrzewą siną a selserią na stanowisko półcieniste. Marzenka wspomina, że kostrzewa sucho lubi i zastanowiło mnie jak by się zachowywała w półcieniu pod moimi kamluzami ?