Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Beaty 11:24, 17 lut 2015

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
Mały bałagan
i posprzątane tak lubię

Beatko piękne masz te murki, czy one były budowane na fundamęcie i czy były czymś zespolone ? Poszuuję czegoś na moją skarpę , wpadnij i doradź.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:19, 17 lut 2015

Do góry
Anabell....raczej dominuje u mnie radosć, nawet z ankiety tak wyszło

marzena...nie da sie ukryc, wiosna idzie na całego, kosy rządzą i jakieś żółte ptaszki, ja sie nie znam za bardzo

Kasiek...ksiązka przeczytana i odstawiona, reszta we mnie
takie cudne tulipany miałam na rabacie z rodkami, rodki je zarosły, cos wyłazi, ale juz nie uda się chyba ich odzyskać

moje łuki dla ciebie winogronowe...i stale się tam zmienia, tam dałam róze, te z patyków

Wojtas2101, Borbetka, lojalna-Jola, Juzia, Wilczyco, Kindzia, Rench, Krys, GorAnna, Nikita, Robertrop, Basia, bleea-Agnieszka, Ania Mi, hanus, Mirka, Eda, Ula, AgnieszkaW, ewsyg-Ewa, dzięki za same dobre fluidy, pomogły

wiosenny zapach dla was
Korsyka 11:06, 17 lut 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Ależ tu pięknie i dziko Niezwykłe miejsce, może kiedyś ...

Ja chciałabym tam jeszcze wrócić...jest dużo dzikich plaż, okolice Bonifacio i Porto Vecchio są najładniejsze, i plaże Palombaggia, Santa Gulia, Rondinara.

i miejsc bardzo atrakcyjnych turystycznie

Ewulkowy ogród pod lasem początki... 11:05, 17 lut 2015

Do góry
zdjęcie z dnia zakupu działki,mimo,że to chwasty, a nie trawnik wracam do tej forki bo tęsknie za zielenią,od zeszłego lata goła ziemia a ja nie mogę się doczekać trawnika..
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 10:56, 17 lut 2015

Do góry
w domu jeszcze remont, ogrodowo nic się nie dzieje czekam bo potrafi jeszcze przymrozić ale za to w fabryce coś już na mnie czeka

miałam pokazać efekt końcowy ale nie wiem czy nastąpi to w tym roku czy za dwa lata więc nie wytrzymałam i się chwalę! ;]
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:56, 17 lut 2015

Do góry
Hanuś, cudne róże i to z witaminą C
Zbysiu, iwonaal, Polinka, Grażyna, dzięki za zyczenia, wszystkie

Mira....dużo zmian robiłam, chyba za szybko i duzo i zaintensywnie i ciut zdrówko zastrajkowało na razie luty tylko do oglądania, choc mimochodem jakies liście zbieram i skubię naparstnice, ale nie chce przesadzic, jak to ja potrafię, ale swędza łapki, oj swędzą
mimo braku rewolucji i tak duzo będzie się dziać w ogrodzie i w końcu zobaczę, to co w ubiegłym roku zmieniałam, kazdy rok inny, bo rosliny dorosleją
to goździki od ciebie, sa niemal wszedzie i w tym roku zakwitną

niewątpliwie oznaka wiosny, sa nowe przyrosty na głogowniku Red Robin, ach ten ich kolor...oczywiście będę ciąć powtórnie, w celu zagęszczenia, piękna zimozielona roslina, u mnie 3 rok

Mysza...ale fajny nick, dzieki za wizytę, zapraszam stale, chyba już będę znowu aktywna nadrobie u siebie, a potem u innych

małgorzta_s.....Gosiu dzięki wiosna daje siły, prawie juz w kondycji jestem

Mala_Mi....ależ cudna składanka, mam wrażenie, że to wieki temu

Pszczelarnia....akurat tylko to mi pomogło i nie tylko mnie, to nie kit mankament jest, drogi...

iwonaal...nawet w najtrudniejszych momentach uśmiech jest, ot, taka natura
a to głogownik na pniu tez odmiana Red Robin

Epodlas....Bożenko, wiem że trudno sie oprzeć zmianom, ale u mnie stale brak czasu był, więc musze to w czasie rozłozyć, ten rok tylko cięcie, pilęgnacja i rozmnażanie dzięki za zyczonka
oj z tymi kostrzewami będzie pracyi skubanie naparstnic..
Korsyka 10:54, 17 lut 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Pięknie. Dziękuję bardzo za tą relację. Super opisujesz i pokazujesz. Nic tylko teraz planować wyjazdy. A może w tym roku jeszcze?

Korsyka zachwyca swoją różnorodnością plaż i krajobrazami, warto się wybrać, a na motorach można dotrzeć niemalże wszędzie...warto zaplanować wyjazd

Ogród w cieniu brzozy 10:47, 17 lut 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Hortensję do półcienia, u mnie ma słońce tylko przed południem, ale jest na zboczu, ma sucho - to chyba nie za dobrze, bo latem jak są duże upały i susza to nie daje rady i więdną jej liście.

Rozark, bardzo mi miło, chyba lubisz róże więc, róża na powitanie.

Ja mam hortensję nie na piaskach ( glina + kompost), cień ma od zachodu i w upały podlewałam ją rano i wieczorem po konewce a i tak miały oklapnięte liście. W tym roku je wysadzam do większego cienia - zobaczymy jak będzie z kwitnieniem.
Z hortensją krzewiastą jest lepiej, rośnie w miejscu co ma tylko 2 godz. światła od zachodu, kwitła a że młoda to mam nadzieję że się rozrośnie i będzie mieć więcej kwiatów.

Zdecydowanie jestem różana, za różyczkę dziękuję i koniecznie napisz co to za odmiana i jak się sprawuje, bo tej nie mam.

I namawiam na zrobienie wizytówki koniecznie
Piruet na polnej drodze 10:43, 17 lut 2015

Do góry
Dziękuje bardzo za sugestie na pewno wezmę je pod uwagę

Korsyka 10:42, 17 lut 2015

Do góry
marzena napisał(a)
witaj Agania, piękne zdjęcia i cudne widoki

przypomniałam sobie mój krótki pobyt na Korsyce, który kiedyś też tu opisałam...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/997-bonifacio-na-korsyce-krajobrazy-i-roslinnosc

Twoja wyprawa to była dopiero prawdziwa przygoda, żeglowanie Pogorią

Przy hotelach i przydomowych rezydencjach, roślinność jest bujniejsza i klimaty są już bardziej śródziemnomorskie

żywopłoty z oleandrów

Moja bajka 10:41, 17 lut 2015

Do góry
Ja w zeszłym sezonie nakładałam przecięty baniak 5l od wody, i jak chciałam wentylować to korek odkręcałam:

To Kasia napewno trochę pomaga- bo nie ma takich wahań temperatury-pod przykryciem jest stała
Moja bajka 10:34, 17 lut 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Kasiu jeśli to co wyłazi w mojej doniczce z nasionkami hosty to hosta, to znaczy że mnie też się udało, jest takie maleńkie że na fotkach nie będzie widać ale zdecydowanie to coś zielonego. (chyba że to chwaścior) nie mogę trafić zdjęcia Twoich a wiem że wstawiałaś.

Ewunia zaraz poszukam zdjęć. To fotka moich host z zeszłego roku:

a to tegoroczne:

Ja nakładam na nie reklamówkę jednorazową (szklarenka ) bo chcę żeby szybciej rosły. W sumie nie wiem czy to pomaga, ale na pewno nie szkodzi. Tylko w reklamówce dziurkę zrobiłam żeby jakaś cyrkulacja powietrza była. Pokaż swoje maluchy.
Moja działka na Dębowym Lesie 10:30, 17 lut 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Witaj ponownie...... oj dawno Cię nie było.... mam nadzieję, że już będzie wszytko dobrze

Jakoś od jesieni zdrówko mi ciągle szwankuje Ale nie poddaje się

Bogdzia napisał(a)
Śliczna wiosna , pokaż piwonie.

Już się robi dla ciebie kilka moich piwoni :0
Jestem też ciekawa jak przezimowała moja drzewiasta tamtym roku kupiłam ją sobie bez nazwy, nie kwitła.ciekawa czy przezimuję, czy zakwitnie ?

jeszcze mam gdzieś jedną ale nie mogę znaleźć zdjątka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:25, 17 lut 2015

Do góry
kasiek...skimmia u mnie nie przemarza, ma bardzo ciepło, otoczona murem, drzewami i ciepło od domku letniego i lasku, byłaby juz duzo piękniejsza, ale miałam sunie łobuzice i wszystko łamała

to pozostałości zabezpieczeń, suni już nie ma, ale one zostały, wezmę nowego szczeniaka, więc chyba lepiej te zabezpieczenia jednak zostawię

tu tez zabezpieczone rodki, bo skaczą do psa sąsiadó za murem i pełno ich połamały, gdyby były wielkie może by nie skakały, ale juz je widać

Aganiu...to i tak ostatnie podrygi zimy, w TVN oficjalnie ogłoszono przedwiośnie a przyroda i tak, jakos potem wyrównuje i wszędzie jest tak samo wiosennie dzieki
zostawiłam przekwitłe kawiatostany na tym wilczomleczu i mam siewki, hura on jest piękny cały rok

ewa004, popcarol. danusia, Pola, Gierczusia. Marzenka, lojalna, Mala_Mi, Tess
dzieki za wspolne 3 lata i pamięc i gratki mam tempo żółwia
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:21, 17 lut 2015

Do góry
Syla napisał(a)

Jak cudownie było pooglądać na przedwiośniu takie widoki pełne kolorów!
Jestem niezmiennie zachwycona Twoim ogrodem, a te lizaki cisowe (+te na froncie w kółkach bukszpanowych) są the best!
Pamiętasz może jaka to hakone między kulami na zdjęciu?
Buziam z zalanego słońcem Wrocławia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:14, 17 lut 2015

Do góry
Ewa777 dzieki Ewo za wizytę zimy właściwie nie było, nie ma róznicy w fotach z lutego i stycznia
mniej wiecej tak tnę, zreszta, jak zaczne cięcie, to jeszcze zrobie reportaż...no bo u mnie limki ruszyły, sa paki i zagwozdka, ciąć juz czy nie...
tak mniej więcej tne hortensje

Danusiu teraz juz wiem, jaka u mnie strefa, stale mi to umykało zimy nie było, juz w pełni przedwiosnie

Agata19762...no i nadal anemony w pakach, powoli ruszą , moze nawet u ciebie szybciej

Malgocha1960....moje Rubrum zostały w gruncie, taki test, skoro łagodne zimy a nuż sie uda, oczywiscie już ścięte, odbiją lub nie, zawsze mozna dokupić swieże, jedno pewne, że Vertigo i Rubrum późno rusza, tak bym powiedziała, że nawet w czerwcu

grupa_trzymajajaca....Agnieszko przycinam, starm sie formować, choć teraz poczekam na kwiaty, myślę, że suchodrzew ma duzo podobieństw do irgi, czyli cięcie wskazane
jest już w pączkach, pozdrawiam

Anabell, AgnieszkaW, Ula, Makkasia, dzięki za wspołne bycie na tym naszym forum, leci 4 rok, ależ szybko
odpowiadam z opóźnieniem, jakas strategia by się przydała, coby ludzi nie znudzić

Ula...u mnie choc pamiatkowe fotki ze sniegiem są, bo raczej juz ciesze sie takimi widokami
trawy juz u mnie wszytskie wyciete, oprócz jednej,rozplenice Litlle Bunny, czyli tej hakone z foty juz nie ma,

Ogród Sylwii od początku cz.II 10:13, 17 lut 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
obłędne są te Rh, jeśli masz też taką sesję tych sprzed domu CW to też bym prosiła o wklejenie

Bardzo proszę

Ogrodowe przygody 10:00, 17 lut 2015

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:58, 17 lut 2015

Do góry
Polinko, mniej wiecej tak tnę limki, u mnie absolutnie sie nie pokładaja, wycinam oczywiscie wszytskie drobne i wiotkie gałązki

kiepsko namalowałam, ale chyba juz mniej wiecej wiesz
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:58, 17 lut 2015

Do góry
Usuwanie przekwitłego kwiatostanu ...

Młode listki ... (chyba)...

Młode listki

Przekwitły kwiatostan
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies