Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

kasiek 21:42, 09 kwi 2015

Agania napisał(a)

Bądź cierpliwa koloryczka jeszcze śpi

A to dzięki Mam te same krokusy w fioletowo białe paski i one też teraz dopiero u mnie kwitna i są... wspaniałe! Takie duże
A gwiazdeczka w końcu nieśmiało rozchyla płatki, myslę że do końca weekendu będzie juz w rozkwicie
Brawa dla dzielnego eMusia
Agania 21:52, 09 kwi 2015

kasiek napisał(a)

A to dzięki Mam te same krokusy w fioletowo białe paski i one też teraz dopiero u mnie kwitna i są... wspaniałe! Takie duże
A gwiazdeczka w końcu nieśmiało rozchyla płatki, myslę że do końca weekendu będzie juz w rozkwicie
Brawa dla dzielnego eMusia

Leszek maluje kuchnię, nawet kupił mi jeszcze bratki, wie, że lubię, kochany...nie był jednak zachwycony, że musiał je jednak sam posadzić, ja niewiele mogę, ale pizza była na kolację
07_Rene 21:58, 09 kwi 2015

Agato, ja też obserwuje "magnoliowe" dyskusje. Ostatnio byłam w szkółce po tuje i magnolie wołały do mnie "kup mnie" Oparłam się pokusie na chwilę i spieszę dopytać, bo masz tą, którą wołała do mnie najgłośniej - Blue opal.
Możesz już coś o niej powiedzieć? Albo jakąś fotką dysponujesz? Bardzo mało jest o niej w sieci.
Agania 22:01, 09 kwi 2015

ewsyg napisał(a)
Aga, mam prośbę. Podpisuj magnolie, chodzi mi o odmianę. U mnie będzie kwitła tyko magnolia gwieździsta i yellow bird. Mało jak na 8 sztuk. No, ale niektóre jeszcze małe. Z niecierpliwością czekam na black tulipanka Może w przyszłym roku

Ewuś podpiszę jak rozkwitną, ósemka, to jest dużo, magnolie powoli rosną, więc wsadzamy....czekamy, masz Black Tulip, mojej się nie udało przeżyć, czekam na kwitnienie Genie....u mnie będzie dużo Suzanki, Galaxy, Yellow River, bo to najstarsze egzemplarze....na maluchy musimy poczekać
Agania 22:06, 09 kwi 2015

makkasia napisał(a)
No jaj to u Ciebie dostatek i magnolie piękne o stożkach wyczesanych nie wspomnę.
Macham poświątecznie

Ja poza magnoliami, teraz to na stożki nie zwracam uwagi...ale fajnie, że są
anabuko1 22:07, 09 kwi 2015

A u mnie sasanki jeszcze małe
Ale dziś widziałam ,że lilie już wychodzą.I tak się zastanawiałam, czy może już nowe posadzić do ziemi??
Agania 22:10, 09 kwi 2015

ewsyg napisał(a)
Czy to magnolia george henry kern ? Moją załatwiłam przy przesadzaniu, a juz tak ładnie się rozrosłą i kwitła

Kupowałam jako Magnolię Sentinel, ale z odmianą nie ma nic wspólnego, rośnie tak jak dla gatunku z rodzaju gwiaździstej, może to Rosea....bierz jedno pod uwagę, że przesadzona magnolia, to stracona magnolia....no nie zawsze, ja przesadziłam, Genie i się przyjęła, ale to było po jesieni zaraz na wiosnę
Agania 22:25, 09 kwi 2015

07_Rene napisał(a)
Agato, ja też obserwuje "magnoliowe" dyskusje. Ostatnio byłam w szkółce po tuje i magnolie wołały do mnie "kup mnie" Oparłam się pokusie na chwilę i spieszę dopytać, bo masz tą, którą wołała do mnie najgłośniej - Blue opal.
Możesz już coś o niej powiedzieć? Albo jakąś fotką dysponujesz? Bardzo mało jest o niej w sieci.

Renatko, nie odpowiem Ci nic o tej magnoli, ja ją posadziłam wiosną, wiesz ja jestem poszukiwaczem, pasjonatem, dla mnie liczy się jak u mnie rośnie, i nie ważne czy zakwitnie, ważne, żeby rosła, ale jak nie zakwitnie po 3 latach, to już jest niewypał, nikomu nie będę polecać, więc narazie testuję....sama musisz zdecydować
07_Rene 22:31, 09 kwi 2015

Agania napisał(a)

Renatko, nie odpowiem Ci nic o tej magnoli, ja ją posadziłam wiosną, wiesz ja jestem poszukiwaczem, pasjonatem, dla mnie liczy się jak u mnie rośnie, i nie ważne czy zakwitnie, ważne, żeby rosła, ale jak nie zakwitnie po 3 latach, to już jest niewypał, nikomu nie będę polecać, więc narazie testuję....sama musisz zdecydować

Rozochociłam się, bo wszystkie które widziałam w szkółce miały pąki kwiatowe, nawet jak magnolia była patykiem do kolan z jedną łodygą! Z tych też powodów zaczęłam się frapować, czemu moja tak skromnie kwitnie.
Może się wstrzymam do następnej wiosny, żeby miec już miejsce docelowe przygotowane
Agania 22:32, 09 kwi 2015

anabuko1 napisał(a)
A u mnie sasanki jeszcze małe
Ale dziś widziałam ,że lilie już wychodzą.I tak się zastanawiałam, czy może już nowe posadzić do ziemi??

Ja mam jedną paczusię dalii do posadzenia, eMuś, mi musi pomóc z łopatą, ja nie dam rady kopać, jak bratki sadził, to mi już puszczał złowrogie uśmieszki