Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosolkowa Pasja 13:10, 19 sty 2015

Do góry
Idąc za ciosem - nie będzie nudno gdy zrobiłabym tak, że z tyłu trawa któras w powyższych, przed nią hortensje ogrodowe a pod nimi ice dance?? Przed ice dance zawilce, pomiędzy nią białe krokusy a z przodu hosty..

Kosolkowa Pasja 12:52, 19 sty 2015

Do góry
Trzcinik overdam - kwitnie już od czerwca, kwitnie chyba ładniej od avalanche

Trzcinnik avalanche - też szybko zawiązuje kłosy

Jezeli faktycznie miskanty nie rosną tak bujnie w cieniu to w gre wchodziłby może ML, tylko ten diabeł jak mi się rozrośnie, to połowe rabaty zajmie

Pod Laskiem 12:50, 19 sty 2015

Do góry

I jeszcze jedno miejsce do zagospodarowania tu mają być drewniane drzwi tu gdzie koryto rośnie wiciokrzew więc go zostawię żeby się wił z drugiej strony może bluszcz ? i coś do tego ale co ?? Obwódka w kształcie trójkąta z jednej i z drugiej strony oczywiście z surowca darmowego którego pod dostatkiem (kamolki moje ulubione) Zaznaczam że jest to strona północna

Ogród prawie romantyczny 12:49, 19 sty 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Pięknie kwitnie lobelia,którą wysiewałam pod koniec zimy

Goździki, także z własnego siewu, dopiero zaczynają kwitnienie późno

Agnieszko Lobelia to moje ulubione kwiatki nie tylko na rabaty Powiedz proszę wysiewasz je wprost do gruntu ? to byłoby za proste chyba Jakie śliczne łany: Kupuje każdego roku sadzonki ale ilośc jaką bym chciała to troszkę droga impreza. Wysiew byłby dużo tańszy .Nadrabiam u ciebie zaległości ty jestes tak miła że odwiedzasz mnie nawet wtedy kiedy mnie brak .To takie przyjemne uczucie ,bardzo ci dziękuje za pamięć .Dzięki temu ze od początku czytam twój watek wiem czym podsadzić hortki aby się nie pokładały .Mam jedna rozplenicę czas zwiekszyć ich ilośc .Pozdrawiam cie bardzo serdecznie i zyczę dobrego dnia czytam dalej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:44, 19 sty 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Wszystkiego dobrego Irenko. Pięknie Cię widzieć w nowym awatarku.
Niech Nowy Rok niesie ze sobą tylko dobre dni

Też go lubięwzjemnie Kasiu
Fajne spotkanie miałyście z Kasią, jak siostry
U mnie sezon odpalony, jak juz sił nabrałam, poszłam grabic resztę liści, wycinac trawy, ścinac werbeny, bo nowe juz rosną, jak szalone..w styczniu, no to se habramkowi ne sniło
piwonie drzewiaste w pakach

pnąca też, niechcący kawałek z korzeniem urwałam, będzie dla kogos sadzonka

takie słońce jak wiosną, az zachęca do ogrodu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:36, 19 sty 2015

Do góry
Witam. I pragnę zasięgnąć waszej rady odnośnie mego przedogródka. Nie wiem co mam z nim zrobić. Jest w tej chwili obsadzony roślinami bez składu.

Pomyślałam sobie, że może jednak posiać z przodu trawę aby wyglądało na uporządkowane. Rosną tam jałowce płożące, trochę traw, azalii, brzoza szczepiona, świerk forma zwisajaca i modrzew forma płacząca, conica, jukka. Chciałby te rosliny zatrzymać z przodu. Rozrysowałam sobie na kartce taki mni projekt z trawą i na około tej trawy bym umieściła te roślinki, dodałabym żurawek? To zielone to trawnik.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:36, 19 sty 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bo tej zimy, to robale nie poszły spać i ciągle dobierają się do roślin. U mnie widzę ich aktywność na laurowiśni.

U mnie rh podżarte, ale co je żre nie wiem, nie wszytskie, ale jeden szczególnie sobie upatrzyły
na odczeppnego włożyłam złamana gałązkę hortensji, przez psy i ku mojemu zdziwieniu ona pąki wypuszcza
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:34, 19 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Macham Irenko ,w Nowym Roku wszystkiego dobrego.

Dziękuję i wzajemnie zaczęłam chorowaniem, ale idzie ku dobremuw końcu mam diagnozę, cholerstwo okropne, mało mnie nie wykończyło.
A w styczniu wiosna na całego, ciepło, słońce i deszcz i wszytsko rusza z kopyta, zaraz anemon mi zakwitnie

tulipany, hiacynty i wszystkie inne cebulowe ida na całego, piwonie, klony, powojniki itd

nawet goździk zakwitł
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:27, 19 sty 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Pozdrawiam Milutka

Kasiu wzajemnie ciekawa jestem ile jeżówek wzejdzie z tych sianych od ciebie
moja ulubiona żurawka Lime marmelade, od ilus lat ciągle i niezmiennie świetna mimo róznej aury, polecamta seledynowa, bo obok jakas inna, chyba Electra

a to chyba gożdzik brodaty, nie wiedziałam, że on zimozielony...wszędzie pełno go, nasiona były od Miry, w tym roku chyba zaszczyci mnie kwiatami i zapachem...coś go podjada
Tu odpoczywam 12:25, 19 sty 2015

Do góry
Pozdrawiam serdecznie Dziewczyny

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 12:22, 19 sty 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

]

Dzień doberek
Przecudnej urody pokazałeś zdjęcia z ogrodu,
a to zdjęcie zaintrygowało mnie najbardziej,
gdyż nie wiem co leży na ziemi?
Skoszona trawa, resztki po oborniku ?

Pozdrawiam i czekam na więcej
Makowo na Kociewiu 12:17, 19 sty 2015

Do góry
Wiosna, wiosna
Makowo na Kociewiu 12:13, 19 sty 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jakie cudności Normalnie jestem na kolanachJuż chcę wiosnę Buziole

Małgosiu ja też chce wiosny !!!!

To właśnie tu 12:11, 19 sty 2015

Do góry
Bożenko, Agato, ma kolce. Bardziej kolczasty jest u nasady krzewu.
Kwiatów i owoców nie widziałam, ale ma je mieć.
Bardzo mi się teraz podoba ten biało-niebieski nalot na pędzie.

Jeżyna, to ten na pierwszym planie, samotny, jak na razie pęd.

Przyjazny ogród 12:04, 19 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Czytam Twoje i Ani rozważania iryskowe i tylko żałuję ze nie mam gdzie sadzic. Pozdrówka.

Można wcisnąć w kompozycje nad jeziorko, albo spróbować jak Anna w wodzie . Ja obecnie jestem na takim etapie, że miejsca mi nie brakuje, a potem będę zdania - zawsze jest gdzie sadzić dopóki jest co wycinać
Pozdrawiam

Żagwin

Przyjazny ogród 11:59, 19 sty 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Mariuszu bardzo ci dziękuję.

Piszesz u Bożenki, że u ciebie ciepło i już działasz ogrodowo- aż troszkę zazdroszczę. U nas kolejny dzień pada. Błoto i wiatrzysko- masakra.

nadal ciepło, jak na ta porę roku, jak nam przywieje jakąś Katriną, to odechce się wiosny zimą

Szafirki 2014

Pod Laskiem 11:56, 19 sty 2015

Do góry
Macie jaki pomysł na wjazd ? Może zrobić to w kształcie trójkąta w kierunku do drogi ? z brzozą będziemy musieli się pożegnać trochę nam przeszkadza jak jakiś ciągnik albo większe auto ma wjechać

Przyjazny ogród 11:54, 19 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dopiero teraz zaglądam...
Piszę się na kawałek zawilców Nie wiem gdzie, ale to zmartwienie na potem..

Dzięki za info o irysie...

Zawilce już są w doniczkach ...
troszkę cieplej i nie usiedzę ... zbiłem kompostownik, koniec zasypywania miedzy w polu skoszoną trawa, liśćmi i chwastami, choć przyznam, że fajna ziemia się tam zrobiła.
Są takie urocze ... pierwsze kwitną w kwietniu, drugie w maju. Dopiero jak są zdjęcia obok, to widać różnicę. Ogrodowisko to też fajny sposób dokumentacji ogródkowej

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:44, 19 sty 2015

Do góry
co dodać przed ekran ?

Lawendowy zawrót głowy 11:39, 19 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jolaaaaaaaa nooooooooooo na bogato
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies