A tak z innej beczki ... widziałaś najnowszy odcinek Gardeners World na You Tube jak Monty z dziurawą skarpetą zakłada oczko wodne https://www.youtube.com/watch?v=PV53na7Y_Fw
Ale się uśmiałam fajny ten Monty.. i dobrze, że ten program istnieje i można podglądać i częściowo rozumieć Oglądałam rano bo wtedy mam ciut szybszy internet.
Poza tym dziś wykonałam kolejny domek dla owadów i budkę dla ptaszków.
Ale fajowy domek I budka dla ptaków jak widzę też jest Tylko nie powinno się ponoć takich podpórek robić przed wlotem, bo drapieżniki z nich korzystają aby się do środka dostać a ptakom one zupełnie są niepotrzebne.
Robiłaś może budku dla nietoperzy..? Przymierzam się do nich powoli, chyba jedną kupię a resztę zrobię sama na wzór tej pierwszej I nie będziemy już mieć komarów na działce
Co do podpórek to zdania są podzielone.. zrobię kilka bez i zobaczymy. Myślałam, żeby kawałek rozgałęzionej gałązki przymocować, żeby było jak najlżejsze i wrazie większego osobnika spadło.. Jesteś pewna, że ptakom to nie potrzebne? Nieraz widziałam jak na tym siedzą..
A co do budek dla nietoperzy to prosta sprawa, ściągłam z sieci projekt i też kilka zrobię. Ale z tego co widziałam kiedyś nie są drogie więc można kupić