Przedszkole hortensjowe siedzi od jesieni, ale widać pączki na niektórych patyczkach, chyba będą chciały rosnąć. W tle czosnek, jadalny Bo w warzywniku jesteśmy
Trawa się obudziła i się panoszy mimo, że rosła w donicy posadzona, trzeba będzie nad nią zapanować, albo wymienić na grzeczniejszą odmianę, chociaż ją lubię akurat
Rozchodnik wychodzi i będę chciała, żeby się rozszedł na kilka nowych sztuk
Ewa dziekuję
Ty mi zawsze dobrą radą i super pomysłem służysz. Projekt przepiekny!
Rabata ma długość 22 m i w najszerszym miejscu ma od płota około 7m.
Planowałam posadzić brzozy w formie lasku-troche mi na rysunku to nie wyszło.
Ewo a czy mogę tam wsadzić w cienistym zakątku paprocie lub funkie? Tam tylko rano do 10 jest takie słonce jak na zdjęciu. POźniej robi sie cień- miejsce z nr 1.
Czy moga tam być hortensje limelight?
Wyczytałam, żeby sadzić brzozy co 1,5-2m. Czy pod brzozami wsadzić jakies trawki, może rozchodnik okazały?
Podoba mi sie bardzo rozmieszczenie brzózek. Te 2 szt od prawej strony bardzo pasują
A czy zamiast jałowców poleciłabyś coś innego, najlepiej zimozielonego?
Z prawej strony, za stojakiem na pranie planowałam posadzić tawuły i ciąc je w kule. Co o tym myślisz? Tam jest wąska częśc rabaty i 2 piętra roślin raczej się nie zmieszczą.
Borbetko, jak sadziłaś te bukszpany. Pojedynczo czy podwójnie (na szerokość 2), bo wygląda dość gruba ta obwódka, mam problem bo nie wiem czy zaoszczędzić i posadzić pojedynczo, czy lepiej od razu gęściej...
Witam potrzebuję pomocy coś się dzieję z moimi bukszpanami co widać na zdjęciach a zaczeło to się robić na jesien po obcinaniu a teraz jeszcze g orzej czym to popryskać lub podlać i kiedy bardzo proszę o pomoc
Ja miałam kolce solidne na walec zakładane.. po jednej areacji... połamały się.. w mojej glinie nie wiem czym by to ponakłuwać aby się nie połamało. Dlatego u nas tylko wertykulacja. I elektryczny odpada z powodu odległości.. biegać ze 100 metrowym kablem?? I te za 450zł u mnie nie dadzą rady.... za słabe. I w mocy, i w nożach i w wadze. Znając życie po jednym sezonie byłyby do niczego. To jest cena większego ogrodu na glinie... To dla tych co narzekają, że mają lekką ziemię.. ale za to wertykulator tani da radę
W tym roku jabłonka już chyba będzie wyglądać jak jabłonka.. prowadziłam ją poziomo, ale nie szło mi to.. wiec 2 lata temu obcięłam poziome konary, przesadziłam i dałam jej rosnąć pionowo.. a ma bardzo smaczne jabłka I ładne
A taki drapak był.. oczywiście nie prowadzony jak trzeba.. a rosłą jak głupia szybko.