Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje miejsce na mapie 19:07, 18 sty 2015

Do góry

cztery brzozy po środku,jak mi się wydawało..
Tu odpoczywam 19:06, 18 sty 2015

Do góry
megabasia napisał(a)
O jejku, czyżbym znalazła mieszkankę Niepołomic na forum? To biegnę się przywitać

A więc witaj Basiu A to się poznamy mam nadzieję

Mamy takie telefony w naszym miasteczku

i takich dziarskich panów

takimi też jeżdżą

skansenowe chatki można jeszcze spotkać

Moje miejsce na mapie 19:05, 18 sty 2015

Do góry
Krzaki, maliny, perz i wysoka(po pas trawa). I kamienie. Dużo kamieni.
Moje miejsce na mapie 19:03, 18 sty 2015

Do góry

tak wyglądało wejście na moją(w zamierzeniach) działkę.

25 arów nieużytków- tak wygląda działka sąsiednia
Pokażę nasz ogród 18:53, 18 sty 2015

Do góry
Dowód jak niezapoznanie się z docelowymi rozmiarami drzew może zepsuć przestrzeń:
2014

2010

2007
Tu odpoczywam 18:50, 18 sty 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Grażynko gdzie znowu zaginęłaś?

W realu Goasiu, w realu

Trochę się działo na niektóre sprawy wpływu nie mamy, więc musimy je zaakceptować
A inne wracają do normy jak mniemam

Dziękuję za pamięć i życzenia tęsknię już do takich widoków :

Wszystkich pozdrawiam serdecznie
Co się stało kwiatom ... 18:48, 18 sty 2015

Do góry
Ewa, miniaturka, ale mam podobnego w wersji XXL
Iwonka, miło mi że chcesz się podzielić to piękny gest z Twojej strony, poszukam jeszcze w ogrodniczych, werbenę posieję ale nie liczę że coś z tego wyjdzie, w zeszłym roku kupiłam sadzonki werbeny i w grudniu wykopałam je z ogrodu do donicy tak jak Ania Mi radziła, może coś z tego będzie w tym sezonie, jak nie to kupię sadzonki, roślina bardzo mnie urzekławięc będzie w moim ogrodzie zawsze.

Pomieszanie z poplątaniem.Może kiedyś coś z tego wyrośnie :) 18:47, 18 sty 2015

Do góry
Witam wszystkich miłośników ogrodu.Podglądam Was od jakiegoś czasu ,ale dopiero teraz naszła mnie chęć do utworzenia wątku.
Trochą się wstydzę ,bo w ogrodzie mam wielkie zamieszanie.Co roku ,na przedwiośniu popadam w nieuleczalną chorobę.Najpierw napalam się oglądając zdjęcia pięknych ogrodów a wiosną kupuję co mi się podoba (a podoba mi się prawie wszystko )i sadzę gdzie popadnie.Potem zazwyczaj następuje zmiana koncepcji i szpadel idzie w ruch Mam nadzieję,że dzięki Ogrodowisku jakoś się ogarnę,coś postanowię i ograniczę te szaleństwa.

Mój ogrodowy "zajob" zaczął sie od tego,że pod koniec 2008 r przeprowadziliśmy się spod Zgorzelca w swoje rodzinne strony tj. w okolice Koszalina.Na początku nie śmieliśmy marzyć o swoim domku z ogródkiem,ale za jakiś czas stwierdziliśmy,że to będzie najlepsze rozwiązanie.Zakupiliśmy działkę i na święta Bożego Narodzenia 2010 przeprowadziliśmy się do naszej wymarzonej chałupy.Oczami wyobraźni widziałam już te wielkie drzewa,kwiaty,oczko wodne tymczasem najlepiej to nie wyglądało .
Oto obraz nędzy i rozpaczy )

A to moja miłość - nasz owczarek Cezar (wtedy jeszcze bez kojca)

Ogród na Opak 18:42, 18 sty 2015

Do góry
Oto rabata która już kształtem nie ulegnie zmianie, bardzo Was proszę o pomoc i doradztwo w jej skomponowaniu.

W pojedynczych pytaniach Marcin89 zaproponował taki układ roślin. Co na ten temat sądzicie?

Marcin89 napisał(a)
Jak zwykle w niedzielę naszło mnie na "malowanie" .

Mam taki pomysł by wejście na taras zasłonić kratką na pnącza i nawiązać jej stylem do wykończenia balkonu.

Rośliny:
1. Hortensja bukietowa 'Bobo'
2. Miskant chiński 'Morning Light'
3. Róża pnąca i powojnik
4. Bukszpan
5. Lawenda
6. Żurawka jasnożółta
7. Żurawka bordowa
8. Żurawka karmelowa

Oczywiście dużo tu niedociągnięć, więc czekam na opinię właścicielki rabaty i Waszą .

Jest to rabata pn-z, ale na jej początkową część słońce zaczyna świecić już w południe[tam gdzie lawenda]. jej długość to 8m ,szerokość zjednej strony 1m a z drugiej 2m.Małgosik zapropomowała zamiast kratki miłorzęba lub śliwę i to bardziej mi odpowiada, lecz czy milorząb nie przemarznie? Chciałabym tu drzwwko reprezentacyjne, bo to obok tarasu.A co zrobić z jałowcem po lewej? Czy muszę go usunąć, amoże jakoś wkomponować?Proszę odezwijcie się.
Kosolkowa Pasja 18:42, 18 sty 2015

Do góry
No dziś zakończyłam przegląd Twojego wątku. Bardzo pouczający
Widziłam cudnego psiaka, kociaka i wiele cudownych rzeczy które sama robisz.
Kiedy czytałam Twoje komentarze w innych watkach odebrałam Cię jako "twardą babę"
a wyczytałam że Ty się boisz owadów. (przepraszam)
Będę podglądać Twoje poczynania w ogrodzie bo wierzę że stworzysz cudowne miejsce.
Tamaryszek 18:42, 18 sty 2015

Do góry
Mogłam wcześniej skopiować pytanie, bo rzecz w tym czy tamaryszek zaszkodzi klimatyzacji a nie czy ona jemu. Danusiu Ty jako najbardziej doświadczona może będziesz wiedziała:
W tym roku założyliśmy klimatyzację, jednostki zewnętrzne są dokładnie w miejscu gdzie ma być tamaryszek no i mąż powiedział że nie można tam sadzić niczego pylącego żeby się filtry nie przytykały. Nie mam pojęcia czy tamaryszki dużo pylą? Tak wyglądają ale czy tak mają?
Załączę jeszcze zdjęcie dla rozjaśnienia sytuacji:

Tamaryszek ma być pomiędzy oknami to południowa ściana mocno się nagrzewa chcę ją przesłonić jakąś rośliną.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:31, 18 sty 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Ach Ty kusicielko ! To co? Może te cisy? Ale one nie urosną wysokie. Trzeba by było tuje pociągnąć No i znowu cały misterny plan ....
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:25, 18 sty 2015

Do góry

edit: a tak z płotem

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:24, 18 sty 2015

Do góry
mira napisał(a)
Dzisiaj chciałam zaprezentować ogród mojej swatowej.
Ma na imię Dorota, czyta Ogrodowisko, ma swoje ulubione wątki, ale swojego nie ma choć nazwę na swój wątek ma. Ogród ma od dawna i stale w nim coś zmienia i doskonali.

Ja byłam w maju kiedy zieleń jest tak cudna więc teraz ogląda się miło.

dom porośnięty jest bluszczem - super to wygląda

Dopiero dzisiaj mogłam pospacerować po ogrodzie Doroty.
Już pierwsze zdjęcie wzbudziło mój niekłamany zachwyt. Ubóstwiam domy otoczone pnączami.
A i nasadzenia roślin w ogrodzie też takie jak lubię.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:04, 18 sty 2015

Do góry
Ależ masz wielką kulę

Lecę w kulki... 17:59, 18 sty 2015

Do góry
Dziękuję...

Moniko
Ewo...ona znowu u mnie...też w ilościach śladowych, ale jest
Filipie...dokładnie tak jak piszesz...brakuje mi tego rozświetlenia
ale nie ma okresów nieporządku, które przy wierzbach trafiały się dość często...
Agatko...

I znowu wróciła...

Zimowe pozdrowienia zostawiam...i uśmiech
Ogródek Iwony 17:57, 18 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iwonko, zdjęcie jak z bajki, a te szpikulce na bramie takie magiczne, zobacz jak szron się na nich osadził
Rododendronowy ogród II. 17:51, 18 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

to sosna pospolita

Może i są kłopotliwe ale cudddne!
Moja bajka 17:47, 18 sty 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Postanowiłam wrzucić to zdjęcie, mimo świadomości brzydoty tej rabatki. Wiosną i latem jest ok. Jest tu sporo funkii i paproci, ale teraz straszy, a szkoda, bo widać ją z okna. Muszę zrobić coś, żeby za rok już tak nie straszyła. Coś zimozielonego musi się na niej pojawić. Wszelkie pomysły na wagę złota

OOO? Skąd ja znam ten karmniczek? Mówiłam że cudny?
Kasiulka czy masz wierzbe Hakuro ?
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:41, 18 sty 2015

Do góry
To ten maleńki lasek co wkleiłam stronę wcześniej

Japoniec mieni się kolorami zieleni

Bluszcz pochłania dinusia z kamienia...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies