Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:43, 07 kwi 2015

monteverde napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam poświątecznie dzisiaj zauważyłam, że moje martagony też wychodzą jedne więcej drugie mniej tak jak pisałaś zależy od miejsca w którym rosną

Aniu również pozdrówka. Masz racje tak własnie z nimi jest ale jak sie zrobi ciepło to szybko ruszą.
Bogdzia 18:46, 07 kwi 2015

Kindzia napisał(a)
Bogdziu czy to znaczy, że ten mój młodziak krzewiasty podpędzany i w przyszłym roku nie zakwitnie? Nie mam się zbytnio nastawiać?

Pączki z dnia na dzień coraz większe mam, bardzo jestem ciekawa koloru. Ostatnio czytałam, że z nim różnie może być przez pierwsze 3 lata, co nie znaczy, że właściwego koloru się nie doczekamy. Nie chciałabym tylko czerwonego koloru, mam jedno jedyne miejsce dla tego mojego cuda i jest przy różu...

Kasiu ano nie nastawiaj sie za bardzo . Niech lepiej podrośnie i sie wzmocni a potem przyjdzie czas na kwiaty, taka jest prawda choc wiem ze kwiaty ciesza.Ty nie chcesz czerwonego a ja tylko czerwony chciałam i tak to z nami jest
Bogdzia 18:48, 07 kwi 2015

Margarete napisał(a)
Bogdziu widziałam twoją wielkanocną zimę - u mnie padało tez ale śnieg nie utrzymywał sie dłużej niż godzinę, z tym że kilka razy w ciągu dnia tak sie robiło i topniało, po czym znów....kicha z ta pogodą, bo nawet na spacer z dzieciakami w święta teudo było wcelować, w domu je roznosiło, ale i tak było miło, wspólnie, rodzinnie, przy kominku..i dobrym jedzeniu...

Danie wg twojego przepisu zrobiłam, wyszło, smakowało wszystkim
Od dzis za oknem piękne słońce...znów bede czekac do weekendu i złościc sie że pogoda najładniejsza w tygodniu jest ...ale na weekend najblizszy tez ma być ładnie....biore sie za trawnik, koszenie, wertykulacja, nawożenie (dzieki Magdzie)itd....
Buziaki zostawiam - mnie kolor twojej peoni sie podoba, mimo że to nie ten co miał być.

Małgos a nie spotykamy sie w sobotę ? np na kiermaszu pod halą, albo gdziekolwiek indziej???
Ciesze sie ze jedzonko smakowało. Buziaki.
GorAna 19:16, 07 kwi 2015

Ja do ogrodu, tylko na zwiady dzisiaj poszłam.....zimny i nieprzyjemny wiatr mnie do domu wysłał
Pozdrawiam Bogdziu poświątecznie
Bogdzia 19:22, 07 kwi 2015

GorAna napisał(a)
Ja do ogrodu, tylko na zwiady dzisiaj poszłam.....zimny i nieprzyjemny wiatr mnie do domu wysłał
Pozdrawiam Bogdziu poświątecznie

U mnie troszke też wiało ale czapka na głowie dobrze mnie chroniła wiec nawet nie czułam. Również pozdrawiam.
Kindzia 19:37, 07 kwi 2015

Nie nastawiam się więc. Dzięki Bogdziu za odpowiedź.
paniprzyroda 20:29, 07 kwi 2015

Myślałam, że mam martagona, ale po obejrzeniu Twoich zdjęć zwątpiłam. Za to pokazały się pustynniki, a myślałam, że je straciłam. Bogdziu, mój znajomy pan ogrodnik ma mieć podobno przetacznikowca, jeżeli nie będzie pomyłki, to już zacieram łapki. P Na razie są malutkie.
Kasya 21:23, 07 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Czytałam że kolor piwoni ksztąltuje się po ok 3 latach, wiec jest szansa na zmiane wybarwienia...
Ja pewnie się o kolorach moich piwoni jeszcze w tym roku nie dowiem.....

ale jak to ?
weronika77 21:24, 07 kwi 2015

Ładne zdjęcia zrobiłaś 2.IV. Zima w pełni. U nas też padało, ale ja dojrzewałam po wycieczce i mało widziałam.
Dziękuję za pochwały i chwalone zostawiam z buziakami, aż się ociepli u nas.

Bogdzia 21:39, 07 kwi 2015

paniprzyroda napisał(a)
Myślałam, że mam martagona, ale po obejrzeniu Twoich zdjęć zwątpiłam. Za to pokazały się pustynniki, a myślałam, że je straciłam. Bogdziu, mój znajomy pan ogrodnik ma mieć podobno przetacznikowca, jeżeli nie będzie pomyłki, to już zacieram łapki. P Na razie są malutkie.

Mariolko znów bedzie kuszenie, kurcze gdzie to sadzic, ale jakby był w niebieskim kolorze to możesz o mnie przy zakupie pomyślecJesli chodzi o martagony to te rozwiniete listki to młode roślinki a stare wyglądaja tak jak te grubsze dwa.