Wciąż kombinuję z garden composerem. Oczywiście nie wszytkie rośliny które bym chciała są tutaj (albo troche dziwnie wyglądają

) ale:
tak mniej więcej będzie wyglądała moja rabata tzw. "zimozielona" - dodam tylko byliny i cebulowe (ona będzie przedłużona jeszcze w prawo później)
a tu widok z tarasu - po prawej jakoś tak bedzie rabata z brzozami na wzór rabaty Any
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=1666 (tu tylko są tak lużno wrzucone, bez szczegółów pod brzozami i bez konkretnego kształtu), może jeszcze bardziej wysunięta w trawnik, za nią - w str garażu może kiedyś jakieś oczko.. Nie wiem jeszcze. Przed garażem (gospodarczym) elmshorn (przy prawej róży jeszcze trzeba coś dodać, tam z tyłu są i jakoś trzeba tak wykombinować zeby było przejscie do tyłu do kompostownika ale żeby jak najmniej było widać i po lewej od garażu też rabata ale jeszcze bez koncepcji. Tak więc pergola z giardiną za huśtawkę nie będzie zasłaniała widoku na rabatę brzozową, na której mi zależy
PS. Garaż będzie przemalowany i obrośnięty winobluszczem, bluszczem..