Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:27, 27 sty 2015

Do góry
Mirella na wszelki wypadek sprawdziłem godzinę jest już po 22giej więc nieletni forumowicze grzecznie śpią
a właściwie to w tym temacie to mam straszne tyły

Włosienicznik - Batrachium 22:09, 27 sty 2015

Do góry

Włosienicznik napotkany przeze mnie nad jeziorem Chlewo w miejscowości Porost gmina Bobolice.

Ale w szczątkowej ilości, nie tak jak na powyższych zdjęciach.
Działka wkoło Lubczyka :) 22:08, 27 sty 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5266-wizytowka-ogrod-gabisi-dla-roslin-o-mocnych-nerwach/posts/1463795/quote

Tutaj masz prawie twoją rabatę

Też ładnie, z małymi poprawkami, bo jak na moje to już za dużo i za gęsto tego wszystkiego
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:03, 27 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Iwonka tak. Jutro postaram się zdjęcie zrobić aktualne, a tu z 5 stycznia

No to rzeczywiście wiosna u Ciebie.
Działka wkoło Lubczyka :) 21:46, 27 sty 2015

Do góry
BarbaraM napisał(a)
I wspomniałaś o tym że nie wiesz czym podsadzić magnolię.
Oto moja propozycja:

To zestawienie mi się bardzo podoba, chyba nawet nic bym nie zmieniała
Działka wkoło Lubczyka :) 21:45, 27 sty 2015

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Witaj Kasiu.
Jestem już z propozycjami dla Ciebie.
Zrobiłam kilka żebyś miała w czym wybierać.
Oczywiście ma to być pretekst do dyskusji.
Zdjęcia które zrobiłaś są troche za nisko zrobione ale damy radę

Ale do rzeczy:
Pierwsza wizualizacja to ta którą sama podyktowałaś.Reszta to moja twórczość radosna

Basiu, jak zobaczyłam te wizualizacje to akurat jechałam autobusem do domu i dobrze, bo ze wzruszenie chyba łezka by mi popłynęła! Tyle czasu poświęciłaś dla mnie i mojego ogrodu, że nawet brak mi słów wdzięczności! Dzięki Kochana
A teraz o propozycjach jak większości mi i mojemu emowi również najbardziej podobała się pierwsza wersja em zwrócił uwagę jeszcze na drugą, bo on lubi iglaki. W szoku jestem, jak potraficie to wszystko ułożyć w piękne kompozycje i to jeszcze tak, że trafiają w mój styl i tak jak mi się podoba
Tylko trochę musimy tą pierwszą wersję zmotyfikować, bo jak już dziewczyny pisały wszystkie rh idą w to miejsce pod ogrodzenie. Przez Was nawet kulki zaczynają mi sie pod umbrami podibać, więc może w tym kierunku pójdziemy pomożesz ?!
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:31, 27 sty 2015

Do góry
Mirella kicia tylko ziewała ale na obce koty potrafi pokazać pazurki
korekta bez przesadzania dla świerka nie jest groźna

a to delikatna w pełnej krasie

piwoniowy zakątek

W kamiennym kręgu od początku 21:31, 27 sty 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Nawet wiem, z którego okna foty porobione. A więc wiadomo już, że byłam u Ani - przelotem.Chciałam jednocześnie napisać o obu spotkaniach - w sobotę wybieram sie do Gosi, też przelotem, ale skoro Ania wspomniała, to ja też wspominam. A więc widziałam WSZYSTKO, wszystko jest PIĘKNE, Obraz też widziałam i inne obrazy także. Pejzaż ogrodowy widzielismy w trakcie powstawania (byłam z pasażerem eM)więc wiedziałam czego się spodziewać, ale na widok pozostałych zaniemówiliśmy, dosłownie była chwila milczenia, dość długa. Wnętrze nowego domu przeslicznie zaaranżowane, Ania ma niezwykły gust, powiem tylko, że najpierw powinnam poznać Anię a potem sie budować i urządzać wnętrze. Spróbujcie Anię namówić żeby ciut więcej pokazała, przecież różne foty tu na O prezentujemy, ja nie mogę bo wszystko widziałam. U Gosi też bedą niespodzianki wnętrzarskie. Co do pierzyny to bardzo ładna, u mnie rano tez była, ale się zmyła. Pozdrawiam i do zabaczenia - u mnie

Jolka, czuję się onieśmielona Twoimi pochwałami....cieszę się bardzo, że Ci się moje aranżacje podobają, ale do wykończenia pozostało jeszcze dużo .....przecież to zwykły...... nowy dom....bez żadnych udziwnień, bo ja postrzegam wszystko prosto bez naciapań......dlatego wszystko wydaje się takie cacy ni ma co pokazywać.....no może palącą się świeczkę

Ogród z widokiem na jezioro 21:19, 27 sty 2015

Do góry
Jolka, sprawdziłam....knot się pali

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:16, 27 sty 2015

Do góry
Marzenko widziałem ten szpaler i faktycznie robi wrażenie i jeżel dobrze pamiętam to ten szpaler.

Tak nawiązując do lip to sąsiad miał piękne wielkie drzewo, nie chcielibyście widzieć jak jesienią je 'przyciął' chociaż kto wie może i wyjdzie z tego coś dobrego.

Ewo ambrowce bardzo mi się podobają, ale zakupy internetowe w tej sprawie nie wchodzą u mnie w grę Ja muszę drzewo widzieć, jaki ma pokrój, pień. W tej kwesti powiedzmy, że jestem wymagający
Marzy mi się 4,5 metrowy buk z pobliskiego centrum ogrodniczego, ale jeden tysiak przerasta mnie tak jak jego wysokość

Violu ja chce posadzić 3 drzewa po łuku, więc kolumnowe drzewa by się sprawdziły, myślałem o posadzeniu jednego klona, ale co do tych drzew mam mieszane uczucia
Lecę w kulki... 21:11, 27 sty 2015

Do góry
Zimowe pozdrowienia przesyłam...
A z ogrodu macha...

Co się stało kwiatom ... 21:07, 27 sty 2015

Do góry
Iwonka, w górach jest dużo śniegu, warunki są bardzo dobre więc nacieszysz się zimą na pewno, tego życzę
Karol, Jola, Ewa, Moja zima ma trzy dni, mam życzenie żeby została do lutego, w innym przypadku deski mi zardzewieją i ja też
Ewa, super że będę mogła liczyć na Ciebie

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:06, 27 sty 2015

Do góry
No i jak można się temu cudeńku było oprzeć? No nie można było więc jest u mnie...

W ogóle to nowa sytuacje geopolityczna pracy jest zła - mam jakieś 8min do dużego ogrodniczego, a z 12 do drugiego też bardzo dużego.... Oj luby nie będzie zadowolony! Prawie, że alergiczine reaguje na kolejne "krzaki" w domu. Tajniakiem przemycam, a potem z miną niewiniątka i zganiając na jego sklerozę mówię: no jak to nie pamiętasz... był, tyle że nie kwitł

W dodatku było pełno róż zimy - tak tutaj opisują ciemierniki. Ten chyba się znajdzie u mnie.... nazwa coś z cynamonem

innych wiele pięknych, ale nie wszystko mogę przygarnąć. Zbaczcie jakie piękne, duże kwiatostany!

a taki prezencik dostałam

Kotecek to z domu se tylko powygląda na zimę

U nas też śnieg spadł w ub sobotę. Po południu już nawet śladu po nim nie było.

Byle do wiosny!!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:03, 27 sty 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Łukasz pozdrawiam
masz fajny teren do zaaranżowania, ja powoli będę też rozbudowywać moje rabaty, najgorzej, że muszę robić to sama, bo mąż nie lubi ogrodu i wszędzie chciałby tylko trawę i thuje.
Ostatnio czytałam Zieleń to życie i pokazywali ładne lipy do małych ogrodów tego na ogrodowisku nie było Może grujecznik pendula lub wiąż camperdowni
Czy myślisz o jakimś szczepionym drzewie?
ja mam zwykłego grujecznika na razie go tnę

Jeste o lipach w artykule o formowanych drzewach
U Kapiasow jest przepiekny szpaler formowanych lip. To po grabach najpopularniejsze w Europie Zachodniej drzewa formowane/alejowe
Moja codzienność - ogród Oli 21:01, 27 sty 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Rzeszow z 10 pietra musi Ci wystarczyc

Hehe...zatkalo Siakową?!
Mała Eleczka 20:59, 27 sty 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

Ejj no ferie mam Wstałam całkiem niedawno

Ale cudne! Jak toto się robi!?
Testowe dodawanie zdjęć 20:56, 27 sty 2015

Do góry
próba
Działka wkoło Lubczyka :) 20:55, 27 sty 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5266-wizytowka-ogrod-gabisi-dla-roslin-o-mocnych-nerwach/posts/1463795/quote

Tutaj masz prawie twoją rabatę

O właśnie o coś takiego mi chodziło...zapomnialam, ze Gabisia ma podobnie

Tylko obwodki bym nie robila...i bez trzemielinki..tylko 3 wysokie drzewa. I pomiedzy oprocz trawy czosnki...i werbena...miodzio by było

Wizytówka - Grembosiowo 20:45, 27 sty 2015

Do góry
Grembosia- spacerkiem po ogrodzie <3

Ogród powstaje wraz z budową domu (2010).
Na początku były to pojedyncze nasadzenia wzdłuż ogrodzenia, później nabraliśmy rozpędu i zaczęło się ogrodowe szaleństwo. Oczywiście jeszcze nie wszystko skończone, a część roślin zmieniła już swoje miejsce lub właściciela.

Poniższe zdjęcia prezentują ogród w 2014 roku.
Co z tym ogródeczkiem począć 20:42, 27 sty 2015

Do góry
Parę fotek z tego kata jednak znalazłam ,ale i tak nie mam takiego żeby wam w całości pokazać
W każdym razie to jest ten kąt, co samochody było widać na zdjęciu przy planowaniu naszej rabaty .
On kończy jedna stronę podwórka

Rozchodniki coraz ładniejsze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies