Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Gardener27 18:18, 07 mar 2015

Aniu melduję swoją obecność Zdjęcia obejrzałem U mnie wiosna w podobnym stadium Dziś kupiłem bratki do skrzyń Trochę posadziłem ale noc mnie zgoniła do domu
kachat 18:57, 07 mar 2015

No Dzięki za fotki Widzę, że sporo cebulowych u ciebie. Ja posadziłam głównie krokusy na trawniku, co było z lekka durnym pomysłem, bo po kwitnięciu całe wieki musimy czekać z koszeniem trawy, aż krokusowe liście zżółkną... W tym roku muszę je gdzieś sensowniej poprzesadzać.
Nadia 19:00, 07 mar 2015

Trawnik przecudny...jakiej jakości gleby macie? Dziękuję za odwiedziny u mnie...
admete 16:00, 08 mar 2015

Aniu przyszłam zobaczyć jak tam wiosna u Ciebie .
Cebulowe większe od moich .
Trawnik naprawdę świetny, u mnie nie ma takiej soczystej zieleni .

Buziaki zostawiam i życzę jak najwięcej czasu na ogród
Sebek 17:11, 08 mar 2015

Aniu - po pierwsze miło było Cię poznać

Twój trawnik wygląda jakby zimy nie było - mój jeśli będzie dobrze to za dwa tygodnie będzie się tak prezentować - na razie to siano

Twoje hortensje ogrodowe wyglądają obiecująco - moje zawsze odbijają od ziemi - i co dziwne co rok zakwitają? Tylko niezbyt licznie
Napia 20:36, 08 mar 2015

Aniu, przesyłam pozdrowienia
Twój ciemiernik już kwitnie - moje wsadzone do gruntu śpią jeszcze. Pokaż zdjęcie. Pliis
Przebiśniegi śliczne, jesienią muszę pamiętać, by zakupić cebulki.Jakoś o tym nie pomyślałam w ubiegłym roku. Jestem też ciekawa Twoich wielkokwiatowych krokusów - czekam na zdjęcia, gdy się pokażą.
Twój ogród nawet w słońcu bardzo tajemniczy, a trawnik pięknie utrzymany
Tarnina 17:17, 18 mar 2015

Rany gorzkie ty masz taką cudną trawę po zimie ? A powiedz mi bo tak podglądam twoje przebiśniegi.... przyjęły ci się te ode mnie ? Ja czekam i czekam jak wyjdą twoje żurawki... mam nadzieję, ze ślimaki ich w poprzednim sezonie nie uszkodziły zbyt mocno...
Mathildis 18:32, 29 mar 2015

Gardener27 napisał(a)
Aniu melduję swoją obecność Zdjęcia obejrzałem U mnie wiosna w podobnym stadium Dziś kupiłem bratki do skrzyń Trochę posadziłem ale noc mnie zgoniła do domu

Dziękuję za wizytę. Wiosna u mnie już w pełni tylko aktualnych zdjęć brak
w tej chwili pada, a zdjęcia z pierwszego dnia wiosny zostawiam.

krokus Victor Hugo
Mathildis 18:36, 29 mar 2015

kachat napisał(a)
No Dzięki za fotki Widzę, że sporo cebulowych u ciebie. Ja posadziłam głównie krokusy na trawniku, co było z lekka durnym pomysłem, bo po kwitnięciu całe wieki musimy czekać z koszeniem trawy, aż krokusowe liście zżółkną... W tym roku muszę je gdzieś sensowniej poprzesadzać.

W krokusach i iryskach się zakochałam, stanowczo muszę mieć ich więcej, ale w trawniku sadzić nie będę pozdrawiam.

krokus spring beauty
Mathildis 18:42, 29 mar 2015

Nadia napisał(a)
Trawnik przecudny...jakiej jakości gleby macie? Dziękuję za odwiedziny u mnie...

U mnie słaba piaszczysta gleba, a wręcz miejscami żółciótki piasek
Tak mniej więcej wygląda przekrój gleby. Żółty piasek, warstwa próchnicy, nawieziona ziemia.