Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zapachów u Jasi

Ogród zapachów u Jasi

mira 19:31, 07 mar 2015

Jasiu co ja czytam nowa rabata z daliami ? łał ale będzie czad
a tak patrzę sobie na Twój ogród i wydaje mi się, że u Ciebie chyba nie ma kancików, a może się mylę. Tak mnie naszło bo sprzątam ten swój ogród po zimie i końca nie ma i zastanawiam się nad kancikami bo mnie denerwują

pozdrawiam
Tamaryszek 17:00, 09 mar 2015

Jasiu, uprawiasz cukinię w garze?? Nie przyszło mi to do głowy, czy ma normalne plony? Jakaś specjalna pielęgnacja jest wymagana? Bardzo mnie to zainteresowało, bo mam mały warzywnik, a takie rozwiązanie stwarza dodatkowe możliwości.
Katkak 17:06, 09 mar 2015

Tamaryszek napisał(a)
Jasiu, uprawiasz cukinię w garze?? Nie przyszło mi to do głowy, czy ma normalne plony? Jakaś specjalna pielęgnacja jest wymagana? Bardzo mnie to zainteresowało, bo mam mały warzywnik, a takie rozwiązanie stwarza dodatkowe możliwości.

Ja też jestem tym bardzo zainteresowana .
Kuklik 17:47, 09 mar 2015

Poziomka napisał(a)

Iza zauważyłam błąd w zdaniu,poprawnie powinno być tak : Jasia się zgodziła

No to jesteśmy umówione na czerwiec
nie mogę sie doczekać...
paniprzyroda 22:46, 09 mar 2015

Poziomko, jak zwykle zauroczona Twoim ogrodem z uwagą przyglądałam się warzywnikowi. Uprzedzam, że pomysł z donicą w truskawkach będzie ściągnięty no może z małą modyfikacją
wracając do sedna:
patrząc na Twój warzywnik nagle zobaczyłam swój, idealnie współgrający z istniejącą rabatą. Poukładało mi się wszystko to, nad czym dumałam już dość długo. Pięknie dziękuję za inspirację
Leida 13:07, 16 mar 2015

Widziałam, że masz na liście poszukiwanych dalii Davida Howarda.
Znalazłaś ja już? Bo widziałam w mnie w sklepie więc mogłabym Ci ją kupić jak jeszcze nie masz.

Dziękuję za zdjęcia i uprzyjemnianie czekania bo u nas niestety sezon zawsze zaczyna się co najmniej tydzień później niż u Was.
Poziomka 18:38, 29 mar 2015

paniprzyroda napisał(a)
Masz zawilce gajowe? Bo jakby co

Jak by co to chętnie

Kupiłam w ubiegłym roku nasiona białych bratków , posiałam na rozsadniku i zaczynają kwitnąć

Pozdrawiam Jasia
Poziomka 18:42, 29 mar 2015

Kondzio napisał(a)
Oj i doczekałem sie twoich zdjeć hi hi hi juz nie moge sie doczekać twoich zapachów w ogrodzie

Jako pierwsze

Pozdrawiam
Gabriela 18:49, 29 mar 2015

Poziomka napisał(a)

Jak by co to chętnie

Kupiłam w ubiegłym roku nasiona białych bratków , posiałam na rozsadniku i zaczynają kwitnąć

Pozdrawiam Jasia

To są białe bratki dla daltonistów.
Poziomka 18:50, 29 mar 2015

mira napisał(a)

a tak patrzę sobie na Twój ogród i wydaje mi się, że u Ciebie chyba nie ma kancików, a może się mylę. Tak mnie naszło bo sprzątam ten swój ogród po zimie i końca nie ma i zastanawiam się nad kancikami bo mnie denerwują

pozdrawiam

Czasami kanciki są denerwujące , ale za to efektowne.
U mnie widać kanciki wczesną wiosną, potem już nie - rośliny zasłaniają granicę między trawnikiem a rabatą.

Miłego wypoczynku życzę