Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Cztery pory roku - wizytówka ogródka popcarol 12:57, 25 sty 2015

Do góry

Cztery pory roku - wizytówka ogródka popcarol 12:55, 25 sty 2015

Do góry

Cztery pory roku - wizytówka ogródka popcarol 12:52, 25 sty 2015

Do góry

Cztery pory roku - wizytówka ogródka popcarol 12:50, 25 sty 2015

Do góry
Wiosna!

W cieniu - zacieniona 12:47, 25 sty 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Bogusiu, trafiłam do Ciebie z wątku o stipie. Ja od 2 tygodni wertuję ofertę sklepów internetowych i wybieram, wybieram... Ale jeszcze nic nie kupiłam. A u Ciebie za chwilę dalsze wysiewy będą. Pochwalisz się, co tam ciekawego zakupiłaś?
Pozdrawiam
Specjalnych nowości nie mam...czasami eksperymentuję i niektórym roślinom mówię do widzenia.
Kupiłam jarmuż czerwony,różne cynie,czerwoną poziomkę{w ubiegłym roku siałam żółtą i są duże krzaczki},różne pomidorki do donic,niskie białe astry,które sprawdziły się w ubiegłym roku i kwitły do jesieni,minę -ładnie się wiła na drzewku aronii...i trochę jeszcze innych.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:45, 25 sty 2015

Do góry
Hej Aniu i ja byłam i podziwiałam, i zaniemówić zaniemówiłam. Kawał świetnie wykonanej roboty! chyba każdy z nas życzyłby sobie takich efektów w swoim ogrodzie!!!! Jak tylko mąż skończy lepić bałwana ... zaraz mu wszystko pokaże! i oczywiście pytanie! co to za róża pod oknami? i czy hortensje to vanilla fraise?

ana_art napisał(a)
lipiec

W cieniu - zacieniona 12:41, 25 sty 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
ale piękności sadziłaś kiedyś fenkuł?
Odpowiedziałam u Ciebie.
Ogrodowe przygody 12:39, 25 sty 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
nawet zimą hortensje wyglądają pięknie
Piękne są o każdej porze roku...u mnie niewidzialna ręka pościnała...źal...
Siewy już u Ciebie rozpoczęte,za kilka dni pokażą się źdźbła stipy.Werbena trochę wybredna ,ma nierówne wschody,część pokazuje się nawet po miesiącu...tak już ma.
Odpowiem u Ciebie...fenkuła siałam dawno temu,ale na tym moim zacienieniu miałam więcej korzyści z listków i okazałych kwiatostanów...z bulwek mniej.Pozdrawiam.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:37, 25 sty 2015

Do góry
Przeglądam foty, zrobię może w końcu wizytówkę. Śnieg ciągle pada Młoda z M na kucykach.
Zobaczcie jak w tym sezonie urosły cisy Zdjęcie z polowy kwietnia i obok z polowy października - pól roku.

Życie w wiejskim ogrodzie 12:32, 25 sty 2015

Do góry
Paweł Mrówka jest z nami od dwóch lat Nikt jej nie chciał przygarnąć więc się nią zaopiekowaliśmy Urocza suczka a zarazem największy szkodnik w ogrodzie

Pszczółko masz rację warzywnik o tej powierzchni daje niesamowite możliwości ale i tak pod koniec sezonu wydaje się za ciasny U mnie przeważają warzywa ale też bardzo dużo jest kwitów zwłaszcza tych jednorocznych W tym roku królowały aksamitki wszelkiej maści w kolorze żółtym przełamane fioletową werbeną patagońską

Ewo bardzo dziękuję za miłe słowa Rok na forum zaowocował pojawieniem się wielu ciekawych roślin w moim ogrodzie Większą uwagę przywiązuję również do łączenia ze sobą roślin i kolorystyki

Beniu Tulipany w donicach pojawiły się u mnie po raz pierwszy w tamtym sezonie a to wszystko zasługa Karol Clein W tym roku nie będzie aż tak spektakularnie ale myślę że również ciekawie

Tulipany po przekwitnięciu są przenoszone w inne miejsce Z upływem czasu powoli zasychają im liście Wszystkie soki spływają do cebul a one same cały czas jeszcze rośną W lipcu wykopuję i suszę by były przygotowane do jesiennego sadzenia

Bratki w skrzynkach na płocie dają radę do czerwca, później robią się brzydkie i zastępuję je letnimi kompozycjami które już sobie rosną w innych skrzynkach Taką podmiankę robię by cały czas coś kwitło i cieszyło oczy

Wnętrzowisko - dom i wnętrze 12:30, 25 sty 2015

Do góry
Czytalnia mojego eMusia, a za oknem widok górnego tarasu...
Widzicie, że mój ogród nie może być nowoczesny...
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 12:25, 25 sty 2015

Do góry
A to spełnienie moich marzeń, fotele uszaki do salonu..... salon teraz wygląda inaczej
Makowo na Kociewiu 12:21, 25 sty 2015

Do góry
Zrobiłam też zdjęcie tej strony Makowa którą nazywam brzozowo- borówkową z brzydkim płotem choć jeszcze rośnie tam magnolia a w tyłach tuje i jałowce

jesienną pora wygląda tak

Bardzo proszę pomóżcie mi przerobić tę część rabaty z borówkami.
Borówki będą stąd wykopane ...musza zostać jałowce i tuje e plecach wymiary to 3x2 do obsadzenia
po lewej stronie rośnie magnolia po prawej różaneczniki

tutaj zaznaczyłam co jest do onsadzenia

Wnętrzowisko - dom i wnętrze 12:18, 25 sty 2015

Do góry
Jak pisałam wyżej, dom naszej Marzenki jest piękny i spójny z ogrodem który stworzyła. I dlatego mój musi być troszkę inny romantyczny... co robiła Jola z eM zimą, ano zmieniała....sypialnię
Moje maleństwo. 12:18, 25 sty 2015

Do góry
Witaj Karol99. Miło, że ktoś tak szybko mnie dojrzał
Zdjęcie przyłapanego na gorącym uczynku pod tytułem: "nikt nie zwraca na mnie uwagi ".
mój ogród Zacisze w Księżym Lesie 12:17, 25 sty 2015

Do góry
25 styczeń nareszcie rośliny mają kołderke
Moje maleństwo. 12:11, 25 sty 2015

Do góry
Dzięki Wam dowiedziałam się jaki wielki błąd robił mój M obcinając jesienią róże. Nie podobało mi się to ale dopiero teraz pokazałam mu na forum, że mam rację wrzeszcząc. Niestety znów zostały przycięte jesienią. Na wiosnę dostaną Magiczną Siłę do róż i koniec z tak drastycznym cięciem, bo nigdy mi nie urosną.
Mam pytanie dotyczące kaliny karalowej.Jak ją przyciąć i czy wogóle coś ruszać.
Moje maleństwo. 12:06, 25 sty 2015

Do góry
Pokażę, póki co,chociaż kilka mo ich roślinek. od czegoś trzeba zacząć
Życie w wiejskim ogrodzie 12:04, 25 sty 2015

Do góry

Witam wszystkich w niedzielne południe

Wszystko wskazuje na to że zima jednak sobie o moim ogrodzie nie zapomniała Już w powietrzu pachniało wiosną a od wczoraj zaczął prószyć śnieg i na dzisiaj wszystko ładnie pokryło się białym puchem Zima bez śniegu nie ma uroku tylko Mrówka jakaś niezadowolona

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 12:00, 25 sty 2015

Do góry
Widok z mojego górnego tarasiku, zasypane ogrodowe 3 pokoje...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies