Paweł Mrówka jest z nami od dwóch lat Nikt jej nie chciał przygarnąć więc się nią zaopiekowaliśmy Urocza suczka a zarazem największy szkodnik w ogrodzie
Pszczółko masz rację warzywnik o tej powierzchni daje niesamowite możliwości ale i tak pod koniec sezonu wydaje się za ciasny

U mnie przeważają warzywa ale też bardzo dużo jest kwitów zwłaszcza tych jednorocznych W tym roku królowały aksamitki wszelkiej maści w kolorze żółtym przełamane fioletową werbeną patagońską
Ewo bardzo dziękuję za miłe słowa Rok na forum zaowocował pojawieniem się wielu ciekawych roślin w moim ogrodzie Większą uwagę przywiązuję również do łączenia ze sobą roślin i kolorystyki
Beniu Tulipany w donicach pojawiły się u mnie po raz pierwszy w tamtym sezonie a to wszystko zasługa Karol Clein W tym roku nie będzie aż tak spektakularnie ale myślę że również ciekawie
Tulipany po przekwitnięciu są przenoszone w inne miejsce Z upływem czasu powoli zasychają im liście Wszystkie soki spływają do cebul a one same cały czas jeszcze rośną W lipcu wykopuję i suszę by były przygotowane do jesiennego sadzenia
Bratki w skrzynkach na płocie dają radę do czerwca, później robią się brzydkie i zastępuję je letnimi kompozycjami które już sobie rosną w innych skrzynkach Taką podmiankę robię by cały czas coś kwitło i cieszyło oczy