Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 20:09, 27 mar 2015

hehe, dzięki, Dziewuszki!

To trampolina i tylko chwilowo tam stoi. Cisy posadzone po łuku bardzo chciałabym tam zostawić, bo zasłaniają nasz kwadracik trawnika od sąsiadów (a raczej mają taki zamiar zasłaniać, jak się zagęszczą trochę).

Aniu super, tylko tego zakrętu na samej górze nie ma, bo tam jest rabata do końca prosto równoległa do płotu, zakręca łukiem w prawo i biegnie dalej.
Ale z grubsza załapałam o co biega Dziękuję!!
W niedzielę się może za to wezmę, bo jutro rano targ, masaż, potem odbieram M z imprezy firmowej (właśnie zawiozłam go i odebrałam Młodą z urodzin koleżanki). A potem pędem na 50te urodziny wujka... i po sobocie

Miłego weekendu! ale super!
popcorn 20:17, 27 mar 2015

Tu z poziomu gruntu, fotka ubiegłoroczna:

w tej chwili rabata z kolorowymi żurawkami zakręca przed różami/rugosą w prawo, po łuku. Reszta z grubsza tak samo, doszedł łuk z cisów - tak, w przejściu, ale z metr po prawej od łuku do rabaty jest, na przejście wystarczy, ale zasłania trawnika kawałek...
popcorn 20:21, 27 mar 2015

hmm tak, mniej więcej
Bogdzia 20:59, 27 mar 2015

A zostanie Ci przejscie przy tych cisach?, bo wydaje sie ze tam juz mało miejsca .
popcorn 06:33, 28 mar 2015

Bożenko, mało jest, ale metr spokojnie. Pod tym kątem źle widać. Już ponad pół roku tak jest, a rabaty w tym miejscu poszerzać nie będę, więc spoko
Milka 11:27, 28 mar 2015

W Anglii takie metrowe alejki były też, smiało możesz robić powodzenia w rewolucji
Mala_Mi 12:17, 28 mar 2015

Twój ogród - twoja wola.. ale dla mnie te Cisy na środku to tak ni pięć ni w dziewięć Wąskie przejście to jedno, a takie coś nie z gruszki ni z pietruszki to nie pasuje.. Ale mogę się mylić.. inaczej często wygląda real a inaczej na fotach Ty się masz dobrze czuć w ogrodzie
popcorn 19:25, 28 mar 2015

Milka, dzięki! Aniu, tak ni w gruszkę ni w pietruszkę to wygląda na tych fotach... a chodzi o to, że patrząc z góry to wygląda tak:

Chodziło mi o to, żeby - póki cisowy żywopłot nie urośnie na wysokość siatki lub wyżej, zachować ciut prywatności - podczas grilowania głównie. Nie widać nas jak na dłoni, po prostu.

popcorn 19:28, 28 mar 2015

Przytargałam dzisiaj z Sanitariuszek - 5 worków po 20 kilo kompostu. A jutro spotykam się z Mariolką i jeśli pogoda i siły pozwolą, to może ruszę coś z rabatą za domem.

Cisy w 15 minut mogę wykopać, sadziłam je rok temu i na razie zostają Ale tyły chcę wyprostować żeby dobrze wyglądały Czy już mogę dosiać trawę??
Bogdzia 19:29, 28 mar 2015

Prywatnosc jest bardzo ważna i wszelkimi sposobami warto ją sobie zabezpieczyc.