Melduję że widziałam wszystko , wizytówkę też ale wątek jest ciekawszy. Robisz bardzo ładne zdjęcia.
Czytam że szykujesz się do nowych krzyżyków, czy to będzie kolejna odsłona części ogrodu?
Mi osobiście ta hortensja się nie podoba.... taka nijaka i kwiaty ma małe.
Jak chcesz czerwoną to kup sobie VANILLE FRAISE. Zobacz jakie piękne ma Ana Art. Najpierw białe a potem czerwone.
Moja Pinki to już 5 letni krzew i rośnie tak sobie... a VF rośnie szybko i w każdych warunkach przebarwia się na buraczkowy. Bo na czysty czerwony to żadna się nie przebarwia...
Od czego zależy kolor?? Nie mam pojęcia, ale chyba od długości jesieni, jak ładna i i ciepła to wybarwia się na ciemno, jak przyjdą przymrozki to nie zdąża sie przebarwić. Ale to moja teoria.
Foto nie oddaje wielkości kwiatostanu.. ale Vanilka ma ogromny.. i potem jest jeszcze ciemniejsza. Idź do wizytówki Any art... ona ma je pokazowe.
Na początku jedne i drugie są białe.. zaczynają się przebarwiać w połowie sierpnia, a kolory maja dopiero we wrześniu.
Danusiu witaj, a powiedz czy rozplenica nie zakryje rozchodnika przeciez rozplenica jest wielka trawa a rozchodnik całkiem wysoki nie jest? chyba ze tu sa rozplenice te ?
zrobiłam na szybko obchód po ogrodzie ....lawenda ma się dobrze,
cebulowe jeszcze w ziemi, ( dziewczyny pisały, że pomału wychodzą ...)
wrzosy wyglądają jakby umarzły albo uschły ...trawy też żyją...o stipy się bałam
W nocy huczało...10m brzozy mam za oknem, od sypialni, więc efekty dźwiękowe mam zdwojone, jak w strasznym domu
To te giganty podczas tegorocznej zimy zaglądające do okien
Dzisiaj ja w pracy weekendy mam wolne, ale jeszcze za bardzo do ogrodu mnie nie ciągnie, poleciałam na chwilkę, zrobić fotkę dla Anki, bardzo mokro jest i grzęzną butki, pełno rozmokłych kretowisk..brr na zewnątrz, uciekłam do domku
A to moje juki, jak jeszcze śnieg leżał, ja ich nie wiązałam