To TE cisy? Po 5zł??? Te czy inne - w każdym razie - wielkie są i efekt po przycięciu natychmiastowy Chociaż ja bym pewnie jeszcze mocniej przycięła
Frontowa rabatka idealnie obsadzona Będziesz dawać ekobord między korę a żwirek, czy jakieś inne obrzeże?
Dzisiaj znowu przywitało mnie słoneczko, niedziela postraszyła nawet śniegiem, wiosna się budzi, wypiłam kawkę na tarasie i powolutku pospacerowałam dzisiaj po ogrodzie
- dziękuję za kciuki kolankowe, wiosna już jest kalendarzowoa... i krokusy mnie cieszą bardzo
Kasiu kciuki się przydadzą, buziak...krokusy podziwiam i o kolanku nie myślę
Fruwać jeszcze będę Halinko w tych pięknych górach, no cóż kontuzje się zdarzają, boleć musi, ja jestem dobrej myśli i ćwiczę kolanko...twardzielka ze mnie ha,ha,ha...jak to dobrze, że tyle się dziej w ogrodzie...mniej boli
Tulipany sobie podglądam
Wiosna po Dolomitach wróciła, o Dolomitach już nie myślę i o zimie też nie, kolano powoli będzie się goiło...rehabilitacja jest konieczna i oby nic więcej...w ogrodzie zauważyłam ,że laurowiśnia po raz pierwszy mi zakwitnie
chociaż delikatny nocny przymrozek, zrobił trochę szkody, bo pąki lekko zbrązowiały
U mnie za to w sobotę pogoda dopisała
Niby cały dzień w ogródku, ale efektów spektakuarnych raczej nie widać...
Wygrabiłam pozostałą resztę pozimowego bałaganau, przycięłam to, co jeszcze wystawało suche.
CZym mogę się pochwalić? - moja kulki tujowe nabierają kształtów kulek - wreszcie. Może zbyt szybko, ale też je ciachnęłam...
Niezmiennie zachwycają mnie żurawki lime marmalade, które wyglądają tak, jakby zimy nie było. I już rosną...
A teraz krótka relacja z powiększania rabat. W ubiegły weekend rozgrzebaliśmy rabatę zachodnią od strony drogi. Powiększamy i upraszczamy łuki,tak aby z trawnika powstała szeroka wijąca ścieżka. Pod siatką sadzimy cisy, potem berberysy (wszystkie przesadzamy!- kłują niemiłosiernie). Te czerwone berberysy poszły już na jesieni poza siatkę. Mam za mały ogródek na takie ekspansywne cierniowe piękności
Na rabatach zostało trochę miejsca z przodu- mało, ale pomysłów na ich obsadzenie mam aż zbyt wiele. A Wy co byście proponowali?
Prace trwają- ciąg dalszy nastąpi...
Dla porównania- tak było:
Fotki telefonem i o zachodzie słońca, ale sobota była tak intensywna w prace ogrodowe, że nie było kiedy fotek robić
Jak dobrze, że prognozy pogody czasem się nie sprawdzają - miało być pochmurno i padać, a świeciło piękne słońce
Widoki tarasowe