Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Kasya 18:28, 17 mar 2015

monteverde napisał(a)

To taki potwór co zjada cebulki kwiatowe siedzi w ziemi i tyje

wlasnie znalazlam dzisiaj w miejscu gdzie nie znalazlam cebulek !
kachat 18:08, 21 mar 2015

Aniu, masz ponoć u siebie świdośliwę olcholistną - czy ona wypuszcza u ciebie dużo odrostów..? Boję się, że jak ją posadzę to już do końca życia będę musiała ciągle odrosty tępić, a wolałabym jednak samopas krzaczki zostawić i mieć pewność, że się pewnego dnia w świdośliwowym buszu nie obudzę
iwonadm 18:36, 21 mar 2015

Aniu gdzieś zniknęłaś może w ogrodzie? Jak się pojawisz to ja od razu pozdrawiam

i zapytuję jak tniesz ghitę
ewsyg 20:03, 21 mar 2015

Aniu, Ty podobnież masz piwonię Do Tell. Masz może jej zdjęcia. Raz czytam, że to piwonia chińska, a gdzie indziej, że drzewiasta. No i nie wiem kto ma rację.
Jak masz zdjęcia to proszę wstaw i napisz mi co o niej sadzisz jak się ma u Ciebie.
barbara_kraj... 21:51, 22 mar 2015

Aniu, gdzie przepadłaś?

monteverde 12:12, 23 mar 2015

Kasik napisał(a)
Aniu- mam pytanie.
Zasilam moje rośliny kompostem - takim dwuletnim. Ale zawsze po takim zasilaniu mam masę zielska do plewienia. Moja mam twierdzi, że kompost powinno sie dawać do wewnątrz, bo nidgy sie nie uniknie tego, by na komposcie nie było nasion hwastów. Może ten kompost jest za świerzy, moze trzeba poczekać więcej niz dwa lata?

I jeszcze jedno W tamtym roku piękne krzaki piwonii zaczęły czernieć i zasychać, nawet łodygi z pąkami- co to może być? Czy w tym roku czeka ich to samo? Moze trzeba czymś je potraktowac?

Pozdrawiam

Kasiu a przerzucasz Ty swój kompost? może on jest źle przerobiony i chwasty jeszcze nie przefermentowały?Co do piwonii to może być kilka przyczyn, może dorwały je nicienie? trzeba by było odkopać karpę i zobaczyć czy na korzeniach są narośle jeżeli są to trzeba taką piwonię spalić a może mączniak je atakuje? na mączniaka masz preparaty, powodzenia
monteverde 12:13, 23 mar 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Aniu, dla mnie to przedwiośnie jeszcze mogłoby troszkę potrwać. Ze względu na te śnieżyczki. I na moje ogrodowe zaniedbania. U ciebie już miskanty ścięte!

Tak już ścięłam
monteverde 12:16, 23 mar 2015

agatanowa napisał(a)

Aniu, pokaż jeszcze kwiaty, bo chyba ona też mi się podobawszy

monteverde 12:17, 23 mar 2015

agatanowa napisał(a)

Aniu! Francuzeczka kosztuje ponad 50 zł! Będziesz miała sztobry?

Chyba tak
monteverde 12:18, 23 mar 2015

Napia napisał(a)

Azofoska i wszelkie inne prace ogrodowe muszą poczekać, bo dopadła mnie kolejna infekcja. Dzisiaj dotarły zamówione powojniki Maria Skłodowska Curie i Etoile Violette, a do przesadzenia mam jackamnii, kupione w ubiegłym roku za parę złotych w B.

To się kuruj Agnieszko Marii nie mam ale mam Etoile, a Jackamii miałam w rajskim