Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród, mydło i powidło. 14:59, 26 sty 2018

Do góry
Duża ta twoja magnolia i ma mnóstwo pakow.
Coraz bliżej nasza wiosna.
Też widzę, że róża ci kwitnie
Pozdrawiam
Posty użytkownika 12:14, 25 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jest też problem, bo czasem forumowicz ma nick rośliny, np. magnolia i już wtedy program nie rozpoznaje czy to osoba czy roślina.
To jest właśnie nietypowe na tym forum, bo "pod spodem" w bazie danych przecież post jest przypisany do konkretnej osoby.
Ogród niby nowoczesny ale... 08:32, 25 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
Ale ładnie zimą masz

Haha, miałam. Dziś już czarno i 7 stopni na plusie....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:55, 23 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

Jak masz ograniczniki w postaci ramek na rabacie i Beatles może wypełnić ziemię pod cisami całkiem i jeszcze najlepiej żeby był tam dla nich półcień, to Beatlesy będą ok.

potwierdzam że i u mnie o wiele lepiej ta trawa czuje sie w cieniu niz w słonku.
Ogród niby nowoczesny ale... 12:57, 21 sty 2018

Do góry
Ale ładnie zimą masz
Posty użytkownika 08:19, 21 sty 2018

Do góry
Napisz np. kogo szukałeś to zobaczę co pokazuje i dlaczego tak pokazuje.

Pokazuje posty innych osób, jeśli ta osoba zacytowała tę, którą szukasz. Jest też problem, bo czasem forumowicz ma nick rośliny, np. magnolia i już wtedy program nie rozpoznaje czy to osoba czy roślina.
Wymarzony sielankowy ogród..... 18:48, 19 sty 2018

Do góry
Chcesz kwitnące, to może być dereń kwiecisty, jadalny, grusza, jabłoń, magnolia, krzew biało lub żółto obrzeżony?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:38, 19 sty 2018

Do góry
Kasiu, chyba tam za dużo słońca dla Beatlesów. One ładniej wyglądają nie w pełnym słońcu. tam gdzie czosnki między klonami co jest- hortensje?
Typografia ogrodu 21:25, 18 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

we wschodnich i białe mogą być
a masz je Marto w cieniu? Czy znoszą może inne warunki? Bo cienistych bardzo miejsc u mnie jeszcze niewiele
Typografia ogrodu 14:14, 18 sty 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)

ja mam same białe. tez je lubie bardzo. bardzo tez podobają mi sie wszystkie limonkowe odmiany chooć ich nie mam.
'

we wschodnich i białe mogą być
Typografia ogrodu 14:04, 18 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

Tylko dużo miejsca zostaw na hakone- 60 cm napewno, bo i większa będzie kiedyś. I na ciemierniki tez niemało, żeby ich nie 'zjadła' hakone.
A w Lidlu nie sprzedają ciemierników białych( nie wiem napewno, na fejsbuku widziałam czyjeś zdobycze)?- ja trochę wolę wschodnie, bo są wg mnie bardziej niezawodne, mniej chorują na te czarne plamy grzybowe, więc liście zdobią ich bardziej, choć kwitną później, już wiosną, za to b. długo.

Moje wschodnie w kwietniu i potem w maju ( kwiatną od marca, moje są akurat dość ciemne)

ja mam same białe. tez je lubie bardzo. bardzo tez podobają mi sie wszystkie limonkowe odmiany chooć ich nie mam.
'
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 12:47, 18 sty 2018

Do góry
Izabela36 napisał(a)
Dokładnie tak z tym zawijasem. Myślisz, że magnolie na tej wyspie czyms podsadzic całorocznym? Ja myśle o szałwi jakiejs niskiej ale zwartej ( mogłabym taka kostke zrobic) lub lawende.

Magnolia jest wilgociolubna jak większość kwasolubów, a szałwie i lawenda zasado-sucholubne. Można ją podsadzić np. azaliami japońskimi (odmianami nie gubiacymi liści) w towarzystwie np. liliowców Stella de Oro (to zestawienie kwitnie w róznych porach)... lub z carexami, albo hakonechloa.

Magnolię można ciąć i formować.
Typografia ogrodu 12:40, 18 sty 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Magnolio nad hakone tez myślałam... A z ciemiernikami to super pomysł! Ostatnio w Lidlu widziałam ciemierniki ale nie wiem czy te wschodnie. Były piękne, sztywne aż nienaturalne! no fajnie by to mogło wyglądać.

Asia nie napisałam wcześniej, że Twoje łany są genialne a w sezonie będzie u Ciebie bardzo romantycznie "trawek szum, ptaków śpiew , złote łany pośród drzew..." HI HI

Tylko dużo miejsca zostaw na hakone- 60 cm napewno, bo i większa będzie kiedyś. I na ciemierniki tez niemało, żeby ich nie 'zjadła' hakone.
A w Lidlu nie sprzedają ciemierników białych( nie wiem napewno, na fejsbuku widziałam czyjeś zdobycze)?- ja trochę wolę wschodnie, bo są wg mnie bardziej niezawodne, mniej chorują na te czarne plamy grzybowe, więc liście zdobią ich bardziej, choć kwitną później, już wiosną, za to b. długo.

Moje wschodnie w kwietniu i potem w maju ( kwiatną od marca, moje są akurat dość ciemne)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:27, 18 sty 2018

Do góry
ja się troszke boję hakone przy młodych cisach, żeby ich nie zagłuszyła. jak jej dobrze to szaleje, panoszy się
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:26, 18 sty 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Hmm. Tylko gdzie ja wcisne pomiedzy cisy doniczki to mi zadalas zagwozdke. Czy w takim razie lepiej poadzic hakone? Musze zakryc przy podjezdzie podwyzszona kostke i chcialabym, zeby cos ja chociaz latem przykrylo.

Jak masz ograniczniki w postaci ramek na rabacie i Beatles może wypełnić ziemię pod cisami całkiem i jeszcze najlepiej żeby był tam dla nich półcień, to Beatlesy będą ok.
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 07:31, 18 sty 2018

Do góry
zawijas będzie przedlużony tawułką? Super
Magnolia, jeśli ma wąski pokrój, to może i na tej wysepce rosnąć
Typografia ogrodu 13:58, 17 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

ja lubię seslerię heuflerianę, zimą też. Wiosną b. wcześnie się ja ścina, szybko robi się zielony jeżyk. Ale ona nie lubi zbyt dużego nawożenia.
Tak samo i s.jesienna

A może posadź tam hakonechloę i zostaw w nich miejsce na plamy ciemierników wschodnich- kiedy hakone będzie się kluć wiosną, ciemierniki będą kwitły. A zimą będą zdobiły liśćmi.
Chyba że masz tam bardzo mokro, wtedy ciemierniki będą się męczyć

Magnolio nad hakone tez myślałam... A z ciemiernikami to super pomysł! Ostatnio w Lidlu widziałam ciemierniki ale nie wiem czy te wschodnie. Były piękne, sztywne aż nienaturalne! no fajnie by to mogło wyglądać.

Asia nie napisałam wcześniej, że Twoje łany są genialne a w sezonie będzie u Ciebie bardzo romantycznie "trawek szum, ptaków śpiew , złote łany pośród drzew..." HI HI
Ogród niby nowoczesny ale... 11:45, 17 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
Magda ale miałaś piękną jesień grudniową! Ja jak zwykle ze sporym poślizgiem, dopiero dzisiaj obejrzałam

E tam poślizg...fajnie, że zaglądasz
Dziś ogród pod fajną białą pierzynką...tak fajnie, czysto jest.
Ogród niby nowoczesny ale... 11:21, 17 sty 2018

Do góry
Magda ale miałaś piękną jesień grudniową! Ja jak zwykle ze sporym poślizgiem, dopiero dzisiaj obejrzałam
Ogród, mydło i powidło. 21:59, 16 sty 2018

Do góry
Filomena napisał(a)
a ma owoce?

Nie wiem czy to są owoce - takie kuleczki po kwitnieniu zostają ale nasion się w nich nie doszukałam. Zdjęcie z zeszłego roku z października.

jolanka napisał(a)
Kasiu, samych pięknych chwil w 2018 roku

A ogrodowo: Okrywasz clematisy?

Dzięki Jolu i wzajemnie
Clematisów nie okrywam tylko podsypuję korą ale w tym roku nie podsypałam - nie miałam kiedy trochę kory zawsze mam na rabatach więc mam nadzieję że wystarczy. Miałam zamiar okryć clematisy górskie sadzone jesienią ale też się nie wyrobiłam. W sobotę coś podziałam tylko kore muszę rozmrozić .

Wreszcie fotki zrzuciłam to wstawiam kilka z 6 stycznia
Magnolia jeśli pąki nie przemarzną to da popis

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies