Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Pszczelarnia 22:15, 10 kwi 2018

Bardzo lubię rytuał oglądania zdjęć od Ciebie z ogrodu wraz z komentarzem.
Wiolka5_7 22:41, 10 kwi 2018

Przez to ciepło u mnie magnolia już się rozwija i wogole reszta roslin dostała przyśpieszenia

Właśnie mogłoby popadać, bo mało już mam deszczówki
mrokasia 22:59, 10 kwi 2018

Relacja z wiosennych postępów świetna .
U mnie też sporo roślin wystartowało choć niektóre wciąż nie wyglądają na żywe np.rozplenice .
Wielkim rozczarowaniem są iryski sadzone jesienią. Wyszło z ziemi jakieś 10% .
Piękne te Twoje prymulki fioletowe.
Jana 23:13, 10 kwi 2018

Haniu wiosna u ciebie mocno zaawansowana,
inka74 05:36, 11 kwi 2018

Ile u ciebie kwiatów już kwitnie - cudo! Urzekł mnie pierwiosnek w stanie zebrania się do kwitnienia. Moja forsycja dopiero w stanie bardzo delikatnego pokazywania koloru a twoja już taka żółta...
Gruszka_na_w... 19:04, 11 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Bardzo lubię rytuał oglądania zdjęć od Ciebie z ogrodu wraz z komentarzem.

Ewo, rytuał? Naprawdę?

Zakwitły śliwy wiśniowe. Ruszyły rajskie jabłonki.

Jabłoń Adirondack. Zostało trochę słonecznika. Karmniki przeniosłam do sadu. Wciąż są chętni na małe "Conieco".

Brzozy się zazieleniły, a budka czeka na lokatorów.

Już za miesiąc owocami będzie nas raczyć jagoda kamczacka. Derenie Sibirica puszczają listki.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:06, 11 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Przez to ciepło u mnie magnolia już się rozwija

Mam dwie magnolie. Obie kupowane jako 30 cm patyczek. W tym roku wyglądają tak

Może dożyję kwitnienia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:14, 11 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Relacja z wiosennych postępów świetna .
U mnie też sporo roślin wystartowało choć niektóre wciąż nie wyglądają na żywe np.rozplenice .
Wielkim rozczarowaniem są iryski sadzone jesienią. Wyszło z ziemi jakieś 10% .
Piękne te Twoje prymulki fioletowe.

Rozplenice jeszcze śpią. Ale dzisiaj zauważyłam, że budzi się hakone.
Te drobne kolorystyczne wypierdki pozwalają cieszyć się wiosną. Na duże gabaryty trzeba poczekać.

Gruszka_na_w... 19:18, 11 kwi 2018

inka74 napisał(a)
Ile u ciebie kwiatów już kwitnie - cudo! Urzekł mnie pierwiosnek w stanie zebrania się do kwitnienia. Moja forsycja dopiero w stanie bardzo delikatnego pokazywania koloru a twoja już taka żółta...

Iwonko, Maluch to karłowa odmiana. Kwitnie wcześniej niż te duże. Choć i te duże już ruszyły.

Gruszka_na_w... 19:22, 11 kwi 2018

Jana napisał(a)
Haniu wiosna u ciebie mocno zaawansowana,

Jana, to fajny czas w ogrodzie. Cieszy każdy drobiazg. Przesłaniają się niechciane widoki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies