Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

April podbija las... 09:54, 23 sty 2023

Do góry
Magara napisał(a)
Jola, piękna jesień, piękne kadry
Dobrze, że zaglądasz i coś pokazujesz
Obejrzałam już w ciągu dnia w telefonie, ale nie mogłam sobie odmówić wieczornego obejrzenia w większym szkiełku

Hejka, staram się nadrobić bo sama wiesz, nigdy nie wiadomo kiedy znów się zajrzy
Cieszę się że sprawiłam ci przyjemność.
Jeszcze trochę? Czy wszyscy mają już totalnie dość????
wrzesień

April podbija las... 09:50, 23 sty 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)

Ale mi się podoba to zdjęcie ❤️.
Futrzaki, futrzakami , niby są na pierwszym planie (i są świetne!), ale mój wzrok akurat biegnie do tych cudownych kolorów wybarwionych roślin. Cudne są

Aprilku, przypomniało mi się, że miałam się zapytać o różę - potwora. Tego białego pnącego, co masz przy wejściu do ogrodu. Jak się nazywa?
Gdzieś już sobie zapisywałam, ale zapomniałam gdzie

Róża o którą pytasz to rambler Lykkefund. Bezkolcowa, rośnie do 6 metrów a nawet więcej, pachnie baardzo delikatnie, bardzo miododajna, kwitnie niestety tylko raz, małymi kwiatkami. Wygląda wtedy jak jaśminowiec. Jesienią ma kolorowe owoce lubiane przez ptaki.

Zobacz jak fajnie zwykły rozwar się przebarwia na żółto. Warto nie raz nie śpieszyć się z wycinaniem po kwitnieniu. Ja generalnie wycinam dopiero wiosną, z braku czasu, sił pod koniec sezonu i żeby była kołderka na zimę dla roślin i owadów.

April podbija las... 09:35, 23 sty 2023

Do góry
Mary napisał(a)

To krwiściąg czy świecznica? Pamiętasz odmianę?

Mary to świecznica White Pearl. Zielona, ok 80cm, niestety baaaardzo późna. Dopiero w październiku kwitnie, czasem koniec września. Fakt, jest śliczna, na żywo jeszcze bardziej.

Tu we wrześniu stoi jeszcze z zamkniętymi pączkami. słabo widać ale to te dwie spore kępy na środku z długimi badylkami
April podbija las... 09:28, 23 sty 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
No kochana ale nam ucztę dla oczu zapodałaś
Piękne kolorowe widoki
Idealny kontrast na tą biel za oknem

Zwierzaki cudne

Zaduszę was teraz zdjęciami jesieni w lesie

April podbija las... 09:25, 23 sty 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Ależ pięknie I na co Tobie porządek na rabatach ??? Cudo masz w tym swoim lesie.
Chodząc na spacery po mojej okolicy często przechodzimy koło leśnych "ogrodów" i zawsze mówię ,że moja Ogrodowiskowa Koleżanka to ma dopiero ogród w lesie a mój Niemąż na to " wiem ,wiem już słyszałem to ze sto razy"
A zwierzaki ..a z brak słow Przepiękne Rudzielce-moje ulubione

Ale ja lubię porządek. Chaos mnie niepokoi. Choć ja jako bliźniak jestem dwoistej natury. Jak mam coś uporządkowane to zaraz namieszam. Jak jest namieszane to dążę do uporządkowania. U mnie złoty środek to bardzo cienka linia, jakiś nanomilimetr
To zapraszam cię z Niemężem do zwiedzenia na żywo Tylko obawiam się że zachwyt może się znacząco zmniejszyć

April podbija las... 09:16, 23 sty 2023

Do góry
Kokesz napisał(a)
Pięknie
Patrzę znów na Twoje rdesty...Już prawie miałam zamawiac ale nie mogłam się zdecydować który wziąć

Zamawiaj rdesty, nie ważne jaka odmiana, wszystkie są piękne. Zależy tylko na jakim kolorze ci zależy. Poza tym każdy rdest to strzał w dziesiątkę

Rdest September Spire, chyba najciemniejszy róż

na brzegu jedna sadzonka Blackfielda, niższa, a za nim Fat Domino, znacznie wyższe

Fat Domino, intensywna, głęboka czerwień. Wiadomo, na jesieni już bledsze

April podbija las... 09:09, 23 sty 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Och, te zawirowania. Zawsze zaskakują. Dobrze, że to za Tobą. Piękne zdjęcia, piękne rośliny i zwierzaki. Uściski zostawiam.

Witaj Haniu. Zawirowania jak zawsze, przychodzą, odchodzą, gorzej jak się nawarstwiają, wtedy czuję się zmęczona i zniechęcona. Żeby tak energię można było w tabletkach łykać... bardzo by mi się teraz przydała.

Kalaminta jest fantastyczną rośliną. Drobniutkie kwiatki, trudne do fotografowania a na rabacie robią efekt cudownej lekkości. No i jest niezwykle miododajna. Planuję jej sporo dokupić. Polecam, choć nie wiem jak by sobie na glinie poradziła

Dalie ścięte przed zapowiadanymi przymrozkami zdobiły jeszcze w domu

April podbija las... 09:03, 23 sty 2023

Do góry
An_na napisał(a)
Pięknie ♥️
Patrząc na te kolorowe ujęcia można naładować akumulatory gdy za oknem szaro, buro i wieje aż gwiżdże, jak u mnie dzisiaj

Witam nowego gościa Zapraszam do jesiennego ogrodu.

Widać jak bardzo igły pokryły rabaty, kory zupełnie nie widać

April podbija las... 08:57, 23 sty 2023

Do góry
Dorii napisał(a)
Ale cudna jesień, te kolory, bosko :⁠-⁠D

Natura potrafi zachwycić

Ogród kwiatowy 08:57, 23 sty 2023

Do góry
violaskom napisał(a)
Zuza trochę moich floksów.

Bardzo fajne masz odmiany. Pięknie zestawiłaś z liliowcem tą ze zdjęcia. Pamiętasz może nazwę?
April podbija las... 08:53, 23 sty 2023

Do góry
anpi napisał(a)
O wiele bardziej lubię jesień niż zimę, a jeszcze z takimi widoczkami... kolorami...światłem...od razu cieplej!

Ja dopiero może od dwóch lat zaczęłam doceniać jesień, jak rośliny porosły i było na co jesienią popatrzeć. Wcześniej była to jedna z bardziej przygnębiających dla mnie pór roku. Przedtem nie kupowałam roślin pod kątem jesiennych kolorów, nie myślałam o tym. A jakie to jednak istotne

April podbija las... 08:48, 23 sty 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
Piękne widoki w tym zachodzącym słońcu, można się rozmarzyć też czekam na więcej i pozdrawiam

No już tym razem to ilością zdjęć chyba aż przytłoczyłam
Słońce było faktycznie magiczne tej jesieni

Hortensja anomala też się ładnie przebarwia

Jak to jedno usycha a inne jest w pełnej formie

Różawki Brownies fajnie łapały buraczkowe obrzeża

I bardzo podobały mi się przebarwienia liści rdesta Fat Domino

April podbija las... 08:43, 23 sty 2023

Do góry
Magleska napisał(a)
Przepięknie i ogród i futrzaki uwielbiam oglądać

Nadrabiam zatem zaległości z kilku miesięcy Zapraszam

April podbija las... 08:25, 23 sty 2023

Do góry
Anda napisał(a)
Pięknie. Czekam na ciąg dalszy

Dzięki. Mam nadzieję że cię usatysfakcjonowałam. Choć u mnie artystycznych zdjęć brak, robię telefonem. Poza tym w lesie trudno zrobić sensowny szerszy kadr

Amelanchier ładnie się wybarwił ale niestety bardzo szybko zrzucił liście

kolor oczara Jelena to chyba najpiękniejsze przebarwienie
April podbija las... 08:21, 23 sty 2023

Do góry
Judith napisał(a)
April, piękne jesienne zdjęcia. Ale wiesz, jak to jest - zwierzęta kradną uwagę widza . Kocisko siedzące na stole w pozie myśliciela - rewelacja! . No widać wyraźnie, ze kontempluje okoliczności przyrody tak piękne i niepowtarzalne oraz rozmyśla nad sensem egzystencji .

He, he, kochamy ogrody ale nasze futerka kochamy jeszcze bardziej

Gdzieś tam zawsze prace trwają... oczywiście nadzór też zawsze obecny i czuwa

Dalie zakwitły u mnie dość późno ale były piękne. Uwielbiam im robić zdjęcia.

April podbija las... 08:10, 23 sty 2023

Do góry
Mgduska napisał(a)
Ale uczta
Nic się nie dowiedziałam o Frankenie, czekałam na odpowiedź Ale to dobrze - obsadzanie lasku trwało dłużej, ale było bardziej sensowne. Zimą stwierdziłam, że muszę tam mieć coś zimozielonego. Zacżęła mnie wnerwiać drastycznie prosta linia żywopłotu sąsiadów - kłóci mi się z moim półdzikim lasem. I konieczne było przełamanie jej zimozielonymi czubkami serbów. Jeden jest, drugi będzie
Co to za śliczne dzwonki na ostatnim zdjęciu?

To dzwonek Poszarskiego. Mam też niebieskie. Tu pod hostami

No i listki Frankena w sierpniu ale tylko na nowej gałązce, najwyższej, reszta listków zielona.

przy okazji wpadła mi w oko taka fotka

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 21:51, 22 sty 2023

Do góry
Niestety nie przyspieszę prac w ogródku. A Juz tak ciepło się powoli robiło...

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 21:05, 22 sty 2023

Do góry
Nawet utrzymał się ten biały puch dzisiaj.
Tak, chyba kotu się podoba. Trochę pobiegał po śniegu

Przymierzamy się do zakupu szklarni z poliwęglanu i rozważam, czy brać taką z daszkiem dwuspadowym (byłaby spójna z domkiem narzędziowym i domkiem zabaw dzieci) czy półokrągłym (chyba jest łatwiejsza do zamontowania). I mamy problem z doborem długości, bo na szklarnię chciałam przeznaczyć prostokąt 3x5 m w warzywniaku, a standardowe wymiary to 3x4 lub 3x6. Chyba trzeba będzie przerobić tę większą.

Tutaj planuję szklarnię:

Ogród kwiatowy 21:03, 22 sty 2023

Do góry
Te są od Andrzeja

Ogród kwiatowy 21:01, 22 sty 2023

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies