Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Basieksp 00:07, 14 maj 2023

Dokładnie tak ładuj akumulatory, odpoczywaj spokojnie
Makao 07:48, 14 maj 2023

Super że akumulatory naładowane. Też musimy sobie jakiś wypad zorganizować ale na razie czeka nas poważny remont więc zaraz po nim
Martka 08:10, 14 maj 2023

Haniu, klimat się mocno ocieplił Ładuj akumulatorki!
mrokasia 08:38, 14 maj 2023

Zazdroszczę wyjazdu. Gdzie tym razem łapiesz słońce?
My pewnie dopiero na jesieni gdzieś wyskoczymy.
Judith 15:17, 14 maj 2023

Haniu, Grecja? Pięknie
Gruszka_na_w... 11:19, 15 maj 2023

Magara napisał(a)
Haniu, nie wiem gdzie jesteś ale i tak zazdroszczę bardzo
Odpoczywaj, omiataj świat zewnętrzny i ładuj akumulatory

Jak to gdzie? Sama mi zalecałaś przyjazd tutaj w maju. Zostało mi parę niespełnionych marzeń do zrealizowania. Tym razem omiatamy zachodnią część Krety.
Laguna Balos spełniła moje oczekiwania i wiem już, że to miejsce zdecydowanie trzeba odwiedzić od strony morza, statkiem. Wtedy nie rozczarowuje. Odpada mordercza wspinaczka na parking. Spodziewałam się, że zastaniemy tam tabuny ludzi, ale o dziwo było nawet intymnie.

Pełnię zachwytu osiągnęliśmy na wyspie Gramvousa.

Na deser zostawiliśmy sobie omiatanie Stavros i okolicy z plażą Zorby.
Zachodnia część wyspy jest zdecydowanie milsza dla oka niż wschodnia. Mniej jest architektonicznego bałaganu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 12:21, 15 maj 2023

Judith napisał(a)
Haniu, Grecja? Pięknie

Pokochałam to miejsce 40 lat temu. Czasem warto odświeżyć wspomnienia sprzed lat i dodawać nowe. Tamtego klimatu ze staruszkami na osiołkach już nie ma, ale zaakceptowałam fakt, że nic nie trwa wiecznie. Prawie nic.

Choć są i tacy, których tęsknota za dawnymi czasami jest większa niż moja. Obie groty nosiły ślady dłuższego bytowania.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 12:25, 15 maj 2023

To chyba przyjemna pora na odwiedzenie Grecji, taka "prawie" bezludna jeszcze
Gruszka_na_w... 12:26, 15 maj 2023

mrokasia napisał(a)
Zazdroszczę wyjazdu. Gdzie tym razem łapiesz słońce?
My pewnie dopiero na jesieni gdzieś wyskoczymy.

Budżetowe wyjazdy i więcej wolnego czasu pozwalają na 2-3 turystyczne wyskoki. Póki ogarniam rozkłady jazdy, to korzystam. Kto wie, ile taki stan rzeczy będzie trwał.

Anda 12:28, 15 maj 2023

Pięknie tam. Temperatury pewnie jeszcze znośne My wybieramy się do Grecji w czasie wakacji niestety.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies