Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w budowie - nieustającej 11:34, 08 sty 2015

Do góry
Jak szukałam zdjęć, znalazłam takie, wszystkie są z mojego ogrodu.

Ogród w budowie - nieustającej 11:27, 08 sty 2015

Do góry
Agato - to nie są kalendarze, tylko plakaty i to duże.
Koleusy, kiedy nie są rachityczne, były wspaniałe latem, całe ciemnobordowe. Okazało się, że przez całe lato nie zrobiłam im zdjęcia z bliska.

W końcu września ciągle nienajgorzej.

Po prostu ogród... 11:14, 08 sty 2015

Do góry
Wprawdzie już po świętach, ale jeszcze może wypada fotki świątecznego oświetlenia zamieścić

Pozdrawiam zaglądających
Ogród w budowie - nieustającej 11:14, 08 sty 2015

Do góry
Jaśmin jeszcze nie kwitnie.
Lawendy mówisz? Zrobiłam zatem zdjęcia. Miło jest teraz dotykać ich liści, żeby poczuć lawendowy zapach.

To są mateczniki. Pierwsza ma grube, ząbkowane liście w kolorze zielono - szarym. Nie zakwita często, ani obficie. Rośnie w gruncie np. na południu Włoch. Mam ją od ponad 10 lat, a sadzonkę pozyskałam od koleżanki, która kupiła ją w ... Ikea. Ona już zapomniała, że ją miała.

Druga ciepłolubna lawenda, dużo delikatniejsza, ale bardzo szybko rośnie i dobrze się krzewi. Jesienią zakwitła długimi, bladoliliowymi, wąskimi kłosami.

Skoro jesteśmy przy krzewinkach, to jeszcze zimuję z powodzeniem kocankę włoską, niektórzy nazywają ją "curry". Była prezentem od Elfika.

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 10:55, 08 sty 2015

Do góry
Na relingu w kuchni oprócz żeliwnych podstawek pod garnki wisi kilka takich cosiów, ramka żeliwna, docięłam sklejkę, serwetka i jest

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 10:42, 08 sty 2015

Do góry
Kontynuuję temat decoupage Za pomocą medium do tkanin można zrobić obrazki na płótnie, oprawić i już, tu przykład najprostszych, z wykorzystaniem całego motywu z serwetki

Ogród w budowie - nieustającej 10:19, 08 sty 2015

Do góry
Zaczynam myśleć o nasionach, jak większość z Was. Mimo że mam je wszystkie w jednym dużym pudle (no, jeszcze w niedużej szufladce też), to zawsze mi się zdarza kupić coś niepotrzebnego. Albo nie wyrzucić starych ogórków, które już na pewno nie skiełkują. W tym roku wysieję też niespodzianki, czyli skądś zebrane "nie wiadomo co", bo się nie zapisało w swoim czasie.

Kupiłam kilka lat temu w GB dwa plakaty - jeden z odmianmi starych róż, drugi z odmianami jabłek. Dopiero we wrześniu chyba się znalazły na powrót i zostały oprawione w antyramy. Cieszą teraz oczy w szklarence, a że żywych kwiatków teraz brakuje, to pokażę obrazki:

Ogród w budowie - nieustającej 10:11, 08 sty 2015

Do góry
Zupełnie nie cieszą mnie już zaschnięte badyle w ogrodzie, więc nie robię zdjęć plenerowych. Pozostaje tylko to, co w domu.
Zaczyna kwitnienie begonia, za chwilę będzie dosłownie obsypana tymi białymi kwiatuszkami.

Zakwitły też włoskie nabytki, czyli eszewerie. Właściwie już po nich, ale na szczęście to duża donica i wiele jest rozetek niekwitnących.

Kumkwaty w pełnej dojrzałości.

Pisałam u Miry o hodowli oszczędnościowej donicowej. Udowadniam więc, że koleusy i plektrantusy czekają na lepsze czasy w słoikach. Pewnie że się wyciągają - zwłaszcza koleusy, ale wyciągnięte odcinamy i ukorzeniamy w kolejnym słoiku.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:06, 08 sty 2015

Do góry
Hustawka jest dosunięta do płotu, niedobrze Na płocie patyki, żadnego tła,. Odsuń ją od płotu, za huśtawką posadź trzy wysokie jednakowe drzewka (kolumnowe buki, kolumnowe graby, żółte tuje, ławka do przodu.

Po prawej stronie ławki malownicze drzewko na pniu o zwisającym pokroju. Róg rabaty nie może być aż tak cofnięty, pierś ogrodu do przodu

Kwiatowy ogródek Monteverde 09:57, 08 sty 2015

Do góry
viva napisał(a)
Aniu, pozdrawiam w Nowym Roku. Już mam komputer
U mnie duży mróz i nic śniegu ale myślę, że nic się nie stanie, bo to tylko jedna noc taka zimna.

Też tak myślę u mnie było więcej tych nocek mroźnych ale też jestem dobrej myśli, Wam również najlepszego w Nowym Roku buziole

Kwiatowy ogródek Monteverde 09:54, 08 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Przegląd ciemierników obejrzałam i psa i karmnik z gejfruta pomysłowy
Pozdrowienia zostawiam

Ewko fajnie, że wpadłaś pozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:53, 08 sty 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
U mnie w nocy było -10, teraz jest -3. Ocieplenie idzie, niebo zachmurzone, widać spadnie śnieg, albo deszcz.
Na działce buro i ponuro, wszystko śpi.

U mnie spadło znowu trochę śniegu, mróz odpuścił teraz jest -4 st.C i w nocy nie było najgorzej a ja chcę już wiosnę
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:06, 08 sty 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Czy tak może być? Variegatus za radą Danusi tylko martwię się że na wiosnę bedzie tu bardzo pusto.
I jak w ogóle Variegatus zimuje, czy na wiosnę się go ścina tak jak rozplenicę japońską?

Variegatus zimuje, ścina się go na wiosnę.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:59, 08 sty 2015

Do góry
guadalahara napisał(a)
To może jakiś plan narysuj i zaznaczyć gdzie ciezarowka wjeżdża to będzie łatwiej bo tak to ciężko sobie wyobrazić - może dlatego nikt nic nie podpowiedzial

Oto kawałek mojego planu, zaznaczyłam kratą wjazd, w sumie nie musi być on na prosto może np na łukos w stronę wyjazdu
Przyjazny ogród 08:00, 08 sty 2015

Do góry
ewa_k napisał(a)

ich ilość daje robi wrażenie!
Piotr_ napisał(a)
ciekawe ta biel się prezentuje

Gajowe, wielkokwiatowe, japońskie wszystkie zachwycają, długo można się nimi cieszyć, bo kwitną w różnych terminach.

Przyjazny ogród 07:50, 08 sty 2015

Do góry
Najbardziej lubię te pod bukszpanem, fajnie prezentują się na jego tle. Odmian nie znam, są to zawilce wielkokwiatowe. Na Pogórzu Przemyskim maja swoje naturalne stanowiska.

A dzisiaj słoneczko spod zamku w Przemyślu i widok na katedrę .

Przyjazny ogród 06:11, 08 sty 2015

Do góry

Przyjazny ogród 06:11, 08 sty 2015

Do góry

Lek na całe zło czyli mój ogród 00:12, 08 sty 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Aldona, kot cudny i te dzbany. Naprawdę ten niebieski nie pasuje? A może trzeba do niego wymyślić rabatę? Albo go przemalować?
Pozdrawiam, niech ten rok przyniesie lepszy czas.

Rabata jest w przebudowie, a o przemalowaniu dzbana też myślałam. Nigdy nie przepadałam za niebieskim. Dzięki za dobre słowo.

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 00:10, 08 sty 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
koronka na szklanych bombkach
w kolorze na styropianie, można ozdabiać wg. uznania i fantazji różyczki wg instrukcji z netu

Cudowne
Jajka będą w tym roku koronkowe
Dziękuję za inspiracje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies