Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 18:49, 21 mar 2015

Dzisiaj w moim ogrodzie pojawił się nowy element. Przejście z części głównej do warzywnika, który kiedyś będzie piękny, ale to jeszcze nie teraz
Po obu stronach pergoli przewidziane są rabaty, a sama pergola opleciona będzie różą pnącą jasmina i powojnikiem Etoile Violette. Róże i clematisy już kupione, więc może w przyszły weekend znajdą się na miejscu

Napia 18:54, 21 mar 2015

iwonadm napisał(a)
no moja to nie ma jeszcze 20 cm ma cienkie pędy bo młoda
i mam dylemat

Hmmm, moja też młoda, bo z ubiegłej wiosny, a niektórych pędów nie mogłam uciąć sekatorem. Okrywowych zasadniczo się nie tnie, więc może daj jej czas na to by się wzmocniła. Mam jednak wrażenie, że te róże mocniej cięte lepiej sobie radzą. w każdym razie wielo- i wielkokwiatowe, bo z pnącymi rzecz ma się inaczej. Daj znać, jaką decyzję podjęłaś
Kasya 19:14, 21 mar 2015

Ale fajna pergola..super, tez by mi sie przydala, no moze ciut miejsza
Agatan24 19:19, 21 mar 2015

Napia napisał(a)
Dzisiaj w moim ogrodzie pojawił się nowy element. Przejście z części głównej do warzywnika, który kiedyś będzie piękny, ale to jeszcze nie teraz
Po obu stronach pergoli przewidziane są rabaty, a sama pergola opleciona będzie różą pnącą jasmina i powojnikiem Etoile Violette. Róże i clematisy już kupione, więc może w przyszły weekend znajdą się na miejscu

Matko jaka piękna ta pergola a otoczenie cudowne
Napia 19:21, 21 mar 2015

Kasya napisał(a)
Ale fajna pergola..super, tez by mi sie przydala, no moze ciut miejsza

Mój M. sugerował, że przypomina bunkier ale za chwilę stwierdził, że pod pergolą obrośniętą pnączami byłoby ładne miejsce na ławeczkę
Napia 19:28, 21 mar 2015

Agatan24 napisał(a)

Matko jaka piękna ta pergola a otoczenie cudowne

Dzięki Agata Mnie się wydaje zbyt ciężka, ale zależało nam na zachowaniu jednego stylu - mamy już podobną drewutnię i osłonę butli, więc zmiana np. koloru albo gęstości kratki, która wydaje się zbyt mocna, nie za bardzo by pasowała. Gdy pojawią się kwiaty, a pergola zostanie obrośnięta przez pnącza trochę zmienią się proporcje i mam nadzieję, że będzie wyglądało tak jak trzeba.
Agania 19:37, 21 mar 2015

Piękna perola, Twój w zamyśle ogród staje się naprawdę spełniać. Pragnienia i marzenia Agnieszko o romantycznym ogrodzie z taką pergolą wkrótce będzie bajką
Napia 19:48, 21 mar 2015

Agania napisał(a)
Piękna perola, Twój w zamyśle ogród staje się naprawdę spełniać. Pragnienia i marzenia Agnieszko o romantycznym ogrodzie z taką pergolą wkrótce będzie bajką

Agatko, jak ładnie to napisałaś
Cieszę się z każdego drobiazgu, który pojawia się w ogrodzie, na tę pergolę czekałam od roku, więc radość ogromna. Oczyma wyobraźni widzę ukwiecone rabaty i różę wspinającą się po ściankach pergoli i tajemnicze przejście do następnego fragmentu ogrodu.
Pozdrawiam
kosolka 19:52, 21 mar 2015

Aga, gdybyś mogła mi na priv napisać coś więcej na temat tej pergoli to byłabym wdzięczna. W sensie- gdzie, co i za ile Mamy taki sam zamysł- oddzielenie ogrodu od sadu/ warzywnika. Ta Twoja jest super, i taka solidna!
Napia 19:54, 21 mar 2015

kosolka napisał(a)
Aga, gdybyś mogła mi na priv napisać coś więcej na temat tej pergoli to byłabym wdzięczna. W sensie- gdzie, co i za ile Mamy taki sam zamysł- oddzielenie ogrodu od sadu/ warzywnika. Ta Twoja jest super, i taka solidna!

Olu, pergolę robił zaprzyjaźniony stolarz wg projektu. Szczegóły wysyłam na priv.