Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

wojtas2101 23:20, 20 mar 2015

Co do róż wydaje mi się że trzeba skrócić korzenie i górę i wsadzić do wysokości szczepienia.
Agatan24 23:30, 20 mar 2015

wojtas2101 napisał(a)
Co do róż wydaje mi się że trzeba skrócić korzenie i górę i wsadzić do wysokości szczepienia.

Ja jeszcze moczylam w wiadrze kilka godzin przed wsadzeniem
Ludwika 23:53, 20 mar 2015

Chciałabym być już na takim etapie, żeby móc powiedzieć "nie mam gdzie tego posadzić" Póki co mam sytuację zgoła odwrotną, pięć roślin na krzyż a każda z innej parafii Powodzenia z różami! Napewno przyniosą sporo radości
babka 00:32, 21 mar 2015

Ja jestem laik w temacie róż (jakbym w innych nie była hahaha ) ale tu jest fajna instrukcja obsługi http://www.rozarium.org/ogrod/uprawa-r/.
Też zakupiłam róże, to będą moje pierwsze czekam na dostawę
Luki 08:50, 21 mar 2015

Wojtku, Agato rady zakodowane

Ludwiko z jednej strony to fajny etap bo jest świadomość, że ogród już jest i wszystko rośnie, ale z drugiej strony brakuje tego okresy kiedy można było sobie bardziej poszaleć. Mam jeszcze jedną dużą rabatę do obsadzenia i dwie do skończenia, ale lista roślin jest zrobiona i trzeba się pilnować, aby nie kupić nic ponad plan

Olu dziękuje bardzo, teraz już nie muszę szukać. Wszystko łopatologicznie wytłumaczone i nawet jak postępować z różami po posadzeniu. Szkoda tylko, że rozsypałem resztę przekompostowanego obornika na rabatę.
Katkak 10:39, 21 mar 2015

A ja bym chciała być na takim etapie, żeby móc powiedzieć: "Pierwszy raz od kilku lat mam totalny brak wiedzy co zrobić z rośliną". Ja niestety mam tak jeszcze całkiem często . Pozdrawiam Łukaszek. Daj znać czy zdecydowałeś się na Pissardi, czy Nigrę, bo ciekawa jestem co wybierzesz .
Luki 18:20, 21 mar 2015

Zmieniłem dzisiaj plany i w sumie bardzo mnie to cieszy Padam na twarz, ale teraz już będzie robiło się coraz czyściej

Niknął niepotrzebny płot, wielkie chaszcze obrastające go. Gruz, deski, siatki, które pod nim leżały i słupki które były w fundamencie, na którym można by autostradę zbudować. Tragedia dopuścić mojego tatę lub szwagra do zalewania fundamentów... nie ma szans żeby był za mały.

Oczywiście nie ma co pokazywać bo jest tylko wyczyszczony teren, ale za to jaka przestrzeń się zrobiła

I troszke wiosny zostawiam

Tulipany też już wysokie.
Luki 18:22, 21 mar 2015

Kasiu ja nadal masy roślin nie znam i nie wiem jak je uprawiać, ale takich staram się nie kupować, a zazwyczaj nie ma z nimi żadnej filozofii
Z różami to inna sprawa, tutaj trzeba się troszkę po edukować, żeby nic nie zmarnować

Dalej nie wiem co wybrać Pissardi czy Nigre. Pissardi jade i kupuje za super cenę, Nigry muszę szukać, w sumie mam jedno źródło, ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi z ceną
boguslawa_ma... 18:24, 21 mar 2015

Widzę że przełamałeś się i kupiłeś róże,a dziś w OBI widziałam w doniczkach
trzymałam w ręce EDEN ale odłożyłam bo mam już 50 sztuk.
Ja z różami nie mam problemu kopę dołek wkłam róże zasypuje ,leje wodę i czekam aż zakwitnie.
U kapiasów byłeś na zakupach?
Agatan24 19:10, 21 mar 2015

Luki napisał(a)
Zmieniłem dzisiaj plany i w sumie bardzo mnie to cieszy Padam na twarz, ale teraz już będzie robiło się coraz czyściej

Niknął niepotrzebny płot, wielkie chaszcze obrastające go. Gruz, deski, siatki, które pod nim leżały i słupki które były w fundamencie, na którym można by autostradę zbudować. Tragedia dopuścić mojego tatę lub szwagra do zalewania fundamentów... nie ma szans żeby był za mały.

Oczywiście nie ma co pokazywać bo jest tylko wyczyszczony teren, ale za to jaka przestrzeń się zrobiła

I troszke wiosny zostawiam

Tulipany też już wysokie.

No no świetna robota a szmaragdy cudo, co ile masz je posadzone? Kiedy moje takie będą