Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:37, 07 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

wiesz może jaki to gatunek szałwii? Wydaje się dość wysoka (chyba że zdjęcie przekłamuje) i taka mi się marzy.. Szukam inspiracji na obwódki, a z tarasu na najdalszego brzegu mam jakieś 25 m, więc nie mogę mieć nic wyższego, bo nie będzie widać
Piaskownia na zakręcie 09:27, 07 sty 2015

Do góry
Mam jeszcze 'Stella de Oro

To jest niewysoki liliowiec, który kwitnie całe lato. Mam go dopiero rok.Nie jestem nim zachwycona. Kwitnie długo, ale u mnie miał pojedyncze kwiatki. Możliwe, że potrzebuje więcej czasu, żeby się rozkwitnąć.

Poobserwuje go w tym roku

Tyle mam z ich oferty. Nie wiem jak u nich jest ze zgodnością odmian. Czasami kupujesz coś fajnego a potem się okazuje, że to zwykły liliowiec. Kupowałaś już u nich ?

Oni maja liliowca Złota Laguna a moja koleżanka ma Oranżowa Laguna, Nie wiem, czy to ten sam. Koleżanka jest z niego bardzo zadowolona, piekne kwiat, dużo kwiatów na jednej łodyżce i długo kwitnie.
Piaskownia na zakręcie 09:19, 07 sty 2015

Do góry
Drugi, który ma to 'Darla Anita

Piękny, mam go juz kilka lat i powiem, że jest zdrowy, bezproblemowy.

Mam jeszcze orchid candy

Oni maja Blueberry Candy, bardzo podobny do mojego

Wszystkie candy są fajne, maja dużo kwiatów, kwiaty nie są bardzo duże, ale są śliczne.

Z candy mam też strawberry candy

Piaskownia na zakręcie 09:00, 07 sty 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Ewuniu znalazłam taką szkółkę od nas z liliowcami
czy mogłabyś mi coś z niej polecić czy ceny są dobre i co warto kupić
http://sadzawka.pl/liliowce

Iwonko, pooglądałam i stwierdzam, że maja śliczne liliowce i dobre ceny. Liliowce, zwłaszcza te z falbankami sa drogie, nie wspomne o nowościach - tutaj ceny dochodzą nawet do 200 zł za kłącze.

Ja z tej listy mam liliowce:

'Big Smile'

W zależności od intensywności słońca jest lekko różowy lub w mocnym słońcu bardziej biało-żółty. Zdrowy i ma dużo kwiatów. Proponuję sadzić go w półcieniu. Bardzo dobry do krzyżówek, bardzo dobrze zawiązuje nasiona
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:50, 07 sty 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Polski poranek

Przytakuje że Twój Polski poranek jest piekny, magiczny !!! Pozdrawiam
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:05, 07 sty 2015

Do góry
Tego mi się bardzo chce ha ha Lilaczk niski Pozdrawiam zaglądających
Ogrodowe przygody 06:55, 07 sty 2015

Do góry
w pąku

w zachodzącym słońcu
Dwa ogrody 00:33, 07 sty 2015

Do góry
Tess, dziękuję Lubię decoupage, ale próbuję też innych technik ozdabiania
Aganiu, bombki z koronką można zrobić samodzielnie a w towarzystwie na pewno przyjemniej
Aniu, a ja myślałam że różyczki na obrazie w tle Nie musisz czekać do następnego roku, spróbuj ozdobić jajko, przyda się szybciej Wstawiłam kilka fotek z komentarzem w wątku Nasze drugie hobby

U mnie mróz, śniegu nie ma, cebulowe juz się zazieleniły, najbardziej martwią mnie irysy, które wyszły nie wiadomo kiedy, odkryłam nowe dziurki po nornicach, poczęstowałam paskudy płatkami. No i dla poprawy nastroju dłubię bombki a coby mnie Szefowa nie zganiła, to zwracam uwagę na elementy ogrodowiskowe: jodełka, różyczki i wianuszek lawendowy mojej produkcji i ptasieczki w kubraczkach

O....! 00:30, 07 sty 2015

Do góry
Dziewczyny witam noworocznie ( trochę spóźniona...) i życzę Wam jeszcze piękniejszych ogrodów w 2015 roku

dzięki za wszystkie miłe słowa 'starym' dobrym znajomym Agnieszce, Aganii, Kasi, Ani małej_mi, Bożenie, Krysi, Iwonie ( dawno się 'nie widziałyśmy') i GorAni
witam miło jankosię, fajnie napisałaś : 'Cokolwiek zrobisz albo nie zrobisz, wygrałaś.' - nie jestem pewna czy tak jest, ale interesująco brzmi i zapraszam do ogrodu oczywiście ! choć ostatnio dość rzadko bywam w swoim wirtualnym ogrodzie, bo tu zimno...monotonnie itp...
ale jak Wy tu zaglądacie, to ja też muszę się wybrać na zimowe spacery ogrodowe... ale już chyba jutro

zostawiam na dobranoc dzisiejszy widoczek, było trochę słońca nawet

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:22, 07 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Synusiowi nie pozwalałam na takie harce, a wnusiowi.. pozwalam

A jak wpadnie do kuchni, to tak jak kiedyś mój syn, sól z cukrem, albo z mąką pomiesza.

Wspaniałe podsumowanie roku, Aniu. Możesz być dumna z wykonanej pracy!
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 00:09, 07 sty 2015

Do góry
koronka na szklanych bombkach

w kolorze na styropianie, można ozdabiać wg. uznania i fantazji różyczki wg instrukcji z netu

koronka z brokatem brillantini, na fotce nie widać delikatych refleksów

foty nie najlepszej jakości, wiem

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 23:29, 06 sty 2015

Do góry
Dawno tu nie zaglądałam Wow, ile pięknych inspiracji
Obiecałam pokazać coś ze swoich robótek.
Gabrysiu, na pierwszej fotce widać połączenie na bombce pleksi, zamaskowane nałożoną koronką. Można wstążeczką

koronkę srebrną malowałam konturówką, jedną z z tych

praktyczna rada, na bombce, jajku czy ptaszku trzeba przytrzymać, docisnąć klej, można wspomóc się szpilką, jak koronka odstaje, niestety, przy szklanych lub akrylowych formach takiej możliwości nie ma i trzeba cierpliwie czekać, aż klej "złapie", uważać, by nie przesuwać raz nałożonej koronki

malowane dwa razy farbą akrylową, dwa razy lakierowane, można więcej
Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 22:52, 06 sty 2015

Do góry
Parking leśny z miejscem na ognisko

Ten trójnóg bardzo mi się podoba, postaram się kiedyś zrobić podobny
Drzwi 22:47, 06 sty 2015

Do góry
Niestety nie pamiętam, gdzie zrobiłem te zdjęcie.
Paleciaki...czyli nasze meble z palet :P 22:37, 06 sty 2015

Do góry
Furtka do Starego Lasu z palet

Ranczo Edy 22:34, 06 sty 2015

Do góry
No i śniegu niet Aniu za to mrozek na minusie 2 brrr i wieje jutro 6 rano pobudka dzieci do szkoły szykować laba się skończyła no i dobrze buziaki spokojnej nocki paaa wszystkim

W cieniu - zacieniona 22:30, 06 sty 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Przy okazji smażenia robię zawsze wersję słodką...z posypką z nasion amarantusa.

No pychotka a kosmosy były jeszcze jak byliście w lipcu, może gdzieś znajdę nasionka, widziałaś na zdjęciu jakie gęste ulistnienie i nie wysokie
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:13, 06 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Pies tańczący na rurze mnie rozbawił

U mnie ciemierniki jeszcze śpią.. i dobrze Bo śniegu tyle co u ciebie, czyli jedno małe nic.

Bo ja mam uzdolnionego psa a ciemierniki już bardziej kwitły, tak wyglądały jeszcze 3 dni temu
a dzisiaj tak
chyba je trochę zmrozilo zapowiadali w nocy -9 st. a ja teraz na balkonie mam prawie -11 st. i wiatr
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:49, 06 sty 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

u mnie prawie -19....
śliczne ptaśki

Ola jakieś choróbsko mnie rozbiera,
byłam wczoraj na pogotowiu, ledwo zipię
siedzę przy kominku i tak mi zimno
dlatego zmykam do łózka

Mam marzenie 21:45, 06 sty 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies