Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 19:03, 20 mar 2015

to nie irysek, to czosneczek
Większość moich czosnków już wychodzi spod ziemi - a tak się bałam
Ale u Ciebie Edziu to dopiero sie dzieje !
babka 19:29, 20 mar 2015

A u mnie stokrotkowo

Tawułka z pąkami

Bogdzia 19:30, 20 mar 2015

Też się zachwyciłam krokuskami a w tle juz łany tulipanowe widac, też będa super widoki. Pozdrówka zostawiam.
babka 20:32, 20 mar 2015

Bogdzia napisał(a)
Też się zachwyciłam krokuskami a w tle juz łany tulipanowe widac, też będa super widoki. Pozdrówka zostawiam.

To zwyczajne tulipany, takie, które całkowicie się otwierają i krótko kwitną. Mimo to lubię je bo tulipki to moje ulubione kwiatki Miejsce mają nieciekawe, jesienią chcę im dać lepsze
Bogdziu, różanecznik przesadzony na nowe stanowisko i zgodnie z zaleceniami Będzie miał więcej słońca ale głównie przedpołudniowego a potem w rozproszonym światełku. Towarzystwo też będzie miał lepsze, iglaste Mam nadzieję, że tam będzie mu dobrze

Miejsce Rh zajęła anabelka i chciałabym dosadzić do niej hakonke, ten oto pint mnie zainspirował https://www.pinterest.com/pin/121456521176376749/
Bogdzia 20:59, 20 mar 2015

Oczywiscie dosadz hakone ale rh szybko opryskaj nawozami bo bardzo zółty w ostatnim roku chyba nie dostał nawozu wogóle.I podlewaj.Stokrotki w koszyku urocze.
kosolka 21:01, 20 mar 2015

To rh już dawać nawóz Bogdziu??
babka 21:05, 20 mar 2015

Bogdzia napisał(a)
Oczywiscie dosadz hakone ale rh szybko opryskaj nawozami bo bardzo zółty w ostatnim roku chyba nie dostał nawozu wogóle.I podlewaj.Stokrotki w koszyku urocze.

Na najbliższe dni zapowiadają opady, dziś mogłam opryskać ale małż zapomniał kupić nawóz :/
W ub sezonie dostał ale przesadzenie do donicy mu zaszkodziło, może kiepskiej ziemi mu dałam
Bogdziu jaki nawóz byś poleciła do opryskania ? Myślałam o tym: Magicznej Sile - Substral.

Olu, w moim przypadku to interwencyjne nawożenie.
Ewkakonewka 23:18, 20 mar 2015

babka napisał(a)
A u mnie stokrotkowo

Jakie to ładne
Prace porządkowe robi się, i robi, i końca nie widać też tak masz??? Ale przecież to począteczek sezonu dopiero jest
marzena 23:23, 20 mar 2015

jakie piękne obrazki krokusów ! i stokrotek, lubię takie donice
o trawkach przeczytałam, ale dla mnie to info nieaktualne już od co najmniej miesiaca- wszystkie trawy mam przycięte i zawsze tak robię, bo mnie denerwują jak tak smętnie wyglądają...i nic im się nie dzieje
babka 00:04, 21 mar 2015

marzena napisał(a)
jakie piękne obrazki krokusów ! i stokrotek, lubię takie donice
o trawkach przeczytałam, ale dla mnie to info nieaktualne już od co najmniej miesiaca- wszystkie trawy mam przycięte i zawsze tak robię, bo mnie denerwują jak tak smętnie wyglądają...i nic im się nie dzieje

Dziękuję Marzenko za pocieszenie bo co patrzyłam na te kikuty to na płacz mi się zbierało Pewnie ten sezon będą miały na odbudowanie kępy a może wykorzystam ten niefart i dokupię coś dla wypełnienia
Ciesze się że podobają Ci się moje klimaty chociaż gdzie mi tam do Twoich !!! Napatrzeć się nie mogę A właśnie, ostatnio nie biegałam po Twoim ogrodzie, mus to nadrobić

Ewkaprzecież z tym porządkowaniem na głowę można dostać Narobiony człowiek a tak właściwie to nic do przodu. Nie wiem jak to możliwe ale jak oglądam różne ogrody to mam wrażenie że są wręcz sterylne, jak oni to robią ?? ??
A stokrotki uwielbiam Lubię różne kompozycje roślinne ale uważam że te kwiatki potrafią same się obronić