Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje trudne początki, domek przy lesie.

Moje trudne początki, domek przy lesie.

Mirella 12:42, 18 mar 2015

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w dążeniu do celu
Lucynko piękny masz widok o zachodzie słońca.
Luckaa 21:22, 20 mar 2015

kitek81 napisał(a)
zobacz, jak już ładnie uporządkowane, teraz tylko się brać i obsadzać, żeby nie zmarnować tej pracy, którą do tej pory włożyliście! szkoda, żeby to zarosło chwastami, lepiej niech tam kwiatki i krzewy rosną

Kasiu akurat w tym miejscu narazie nie mam zamaiaru nic sadzić, po prawej stronie chce na jesień moze założyć warzywnik, zrobić folie i posadzić drzewka owocowe, bo teraz już nie dam rady. Musze tylko trwanik zwertykulować i na zielsko na obrzeżach popryskac bo na jesien się pojawiło.
Luckaa 21:25, 20 mar 2015

Tak jest teraz, rzut z góry.

cała lewa strona to jest tragedia, sa sprzety, gruzy itp, ale to da się sprzątnac, ale droga wjazdowa jest taka troche byle jaka, i za szeroka, bo między domem a tą halą mam 9 metrów, zupełnie niewiem gdzie mam po lewej stronie zrobić ogrodzenie, gdzie rabaty, co zrobić z drogą, wszyscy łącznie z nami rozkłądają rece. Znalazłam się w punkcie wyjscia, gdzie straciłam nadzieje na łądne otczenie.
Luckaa 21:43, 20 mar 2015

W pierwszej kolejności chcemy pociągnąc ogrodzenie, zeby wiedziec co i jak i zupełnie niewiem czy zrobić je zaraz przy domu, i tylko rabata tak jak tu, wyglada lepiej, ale ogrodzenie będzie zaraz przy podjezdzie przy domu i bje się ze zmniejsze sobie przestrzeń

czy wsunać ogrodzenie głebiej i zrobić jeszcze trawnik blizej podjazdu

Luckaa 21:46, 20 mar 2015

I w planach miałam zrobić obrzeże i na wjazd wysypac otoczaki, ale dziś wpadł mi pomysł czy nie pomyśleć już o kostce lepiej, bo oczywiście szewc bez butów chodzi...I oczywiscie problem gdzie brame zrobić, bo całego wjazdu jest ponad 20 metrów, troche za daleko, miała byc na samym poczatku, ale to troche daleko, ehhhh, doszłam do wniosku, ze drugi raz bym sie już tak nie dobudowała.
Luckaa 08:55, 22 mar 2015

Jestem zadowolona, wczoraj poczyniliśmy kawał dobrej roboty, cały samochód zapakowany gruzem, trawnik za domem posprzątany, jeszcze gałazki pozbieram i można wertykulować, kolejna strona już pohrabiona i neidługo będzie można siać trawe za tarasem, m oodkopał studnie, zrównał dekiel z ziemią,a obok wymurował meijsce na nasze ,,nawodnienie". Także robota posunełą się do przodu wkońcu
kitek81 17:06, 22 mar 2015

no to gratuluję postępów idziecie jak burza tak trzymać, a do końca sezonu będzie wszystko zrobione
z ogrodzeniem nie doradzę, bo nie mam takiej przestrzennej wyobraźni!
coś mi się wydaje, że w tym sezonie zaszalejecie
Psiamama 00:03, 23 mar 2015

Luckaa z pewną dozą nieśmiałości się wypowiem i postaram doradzić, bo ja to przecież świeżynka jestem i sama pomocy potrzebuję, ale wysunęłabym ogrodzenie tak aby trawnik był bliżej wjazdu. Tak myślę Jeżeli chodzi o wjazd to jak masz możliwość zrobienia kostki to nawet nie zastanawiałabym się nad otoczakami. To byłoby chyba rozwiązanie tymczasowe (a te są najgorsze) i fatalnie się po tym chodzi. Bramę dałabym na początku. Planujesz jakoś obsadzić ścianę magazynu? Kawał roboty wykonaliście, zazdroszczę ja na razie tylko dumam
Luckaa 16:16, 24 mar 2015

Efekt moich ostatnich odwiedzin u teściowej, dostała od kogoś cała reklamówke nasion, wybrałam tylko kilka a miałam już nic nie siać
Karol99 17:09, 24 mar 2015

Witaj, poogladałem Twój ogródek, masz duże pole do popisu. Pozdrawiam.