Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:25, 22 lut 2015

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
Witam. Tak nadawałby się, z tym że musi mieć systematycznie przycinaną koronę. Każdy nadmiernie wyrośnięty pęd poza obwód korony obciąć. Formować w kulę .Najładniejszy jest na wiosnę. Wszystkie liście są łososiowe.

Dziękuję bardzo!
Bardzo mocno biorę pod uwagę tego klona - mam nadzieję, że cena mnie nie zniechęci
Ogrodowe przygody 14:21, 22 lut 2015

Do góry
Bylinowy ra mogę z szczerego serca polecić mają ładne sadzonki i ciekawe odmiany
brałam od nich jeżówki. TAK jak pisałam biorę chętnie każdą roślinkę pozdrawiam na razie mam takie widoki za oknem
Pomysł na ogród 14:16, 22 lut 2015

Do góry
i specjalnie dla kachat zdjęcia rh do porównania

Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 14:15, 22 lut 2015

Do góry
Pozwólcie że się wtrącę i jeszcze raz dopytam o cięcie jabłoni. Zabrałam się powoli za to, jednak antonówka po wielu latach poszła bardzo w górę i wszerz, tak że nie jestem w stanie wszędzie dotrzeć z sekatorem. Nawet nie bardzo jest gdzie drabinę podeprzeć a musi być długa. Zastanawiam się więc JAK ciąć.

Obłamuję ta malusieńkie kikutki suche i całą resztę niepotrzebnych krzyżujących się gałązek tnę, zwłaszcza wyszukuje te suche na których nie widać pączków. Niestety do dalszych części gałęzi nie sięgam, więc nie wiem co zrobić. Najprościej byłoby te grubsze podciąć lub wręcz miejscami "ogłowić" jak to określiła Gardenarium, ale boje się efektu u czy nie zaszkodzę drzewu.
Na zdjeciu owo drzewo, częściowo już po zabiegu. To co czeka na zrobienie to miejsca trudno dostępne.

Zastanawiałam się już czy nie ciachnąć tak jak się kończy drabina Tylko czy drzewo puści młode?
Życie w wiejskim ogrodzie 14:15, 22 lut 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Już widzę cudne kompozycje jakie stworzysz w tych donicach. Zakupy pierwsza klasa, ciekawa jestem gdzie zamieszkają trawki (tyle trawek)
O...wreszcie pokazałeś śnieg w swoim ogrodzie
Przesyłam dużo słonka.

Witaj Ewo !

Uwielbiam trawy i z roku na rok coraz więcej ich u mnie w ogrodzie Wspomnę że to nie wszystkie jakie zamówiłem Reszta przyjdzie w marcu z dużą ilością bylin z innej szkółki Turzyce oczywiście powędrują na czerwoną rabatę jaką zacząłem tworzyć jesienią

Śniegu u mnie coraz mniej i bardzo dobrze bo wystarczy już tej zimy

Dziękuję Pozdrawiam
Prawie - jak ogród 14:15, 22 lut 2015

Do góry

Witaj,
Widzę, że fajnie sobie tutaj projektujecie.
Według mnie propozycja Iwonki świetna!

A co chcesz zrobić z tymi cisami, które wysadzisz? I jaka to odmiana?

Życie w wiejskim ogrodzie 14:08, 22 lut 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Przemku ależ wspaniałe zakupy. Ja właśnie oglądałam jak przeżyła moja Frosted Curls. Wspaniała ta turzyca- prawda? donice cudowne i z niecierpliwością będę czekać co w nich posadzisz.

Witaj Aniu !

Oczywiście ... ta turzyca jest wyjątkowa Im starsza tym bardziej się zagęszcza i pokłada od ciężaru swoich liści Myślę że nie będzie z nią kłopotu jeśli chodzi o zimowanie
Na obsadzenia donic trzeba będzie jeszcze trochę poczekać Muszę wybrać się na giełdę kwiatową i zobaczyć co tam mają bo w ogrodniczych bida

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:03, 22 lut 2015

Do góry
U mnie ciągle zima. Buuu... protestuję Sami zobaczcie. Ogród wygląda nieciekawie. Ale przeglądałam właśnie zdjęcia zeszłoroczne z mojego ogrodu , ponieważ przygotowuję w końcu WIZYTÓWKĘ i pociesza mnie tylko to, że to stan przejściowy. A wiosną znów będę miała czym cieszyć oko

Zdjęcie zrobione przez okno, sorki, jestem chora, nie wychodzę. Jak widać tylko na górze ogrodu śnieg już zszedł i odsłonił trawnik w kiepskim stanie.

Miałam też rzadkiego gościa

Najlepiej to się ma mój kot, jemu to wszystko jedno, byle było ciepło i miękko

A psu nawet zima nie przeszkadza

Jak widać u nas jeszcze można na nartach pojeździć

Pomysł na ogród 13:53, 22 lut 2015

Do góry
plantacja hedery

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:52, 22 lut 2015

Do góry
Koniec sprawozdania

Przesadzanie grudniowe maków udane, żyją

Runianka ładna...

Pomysł na ogród 13:52, 22 lut 2015

Do góry

Pomysł na ogród 13:50, 22 lut 2015

Do góry
no i pierwszy raz w tym roku udało się popracować w ogrodzie
nie było dzisiaj tak słonecznie jak wczoraj , ale zupełnie to nie przeszkadzało
plan i tak został zrealizowany
grabienie trawnika - w 75 % - no może w 80
sprzątanie rabaty zimowej, nawożenie dolomitem , a do tego doszło jeszcze
sprzątanie altany , mycie ławek , pranie poduszek i zasłon ....uff
fajnie tak popracować !

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:49, 22 lut 2015

Do góry
Stipa po zimie też beznadziejna... śladów życia nie widać.. na szczęście mam w szklarni w dobrym stanie

Kiścienie i różaneczniki zadowolone z takiej zimy

Wrzosy spod brzozy idą out... posadzę tam Ice Dance .. namiastka Wojsławic, kontynuacja tych co już mam

Czarną trawę odkryłam, wygląda dobrze

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:45, 22 lut 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Dziękuję Aniu na Ciebie zawsze można liczyć, jutro kupię miedzian i będę pryskać
Gratulacje zostawiam bo zapomniałam wcześniej napisać

Gratulować będziemy za jakiś czas.. a na razie.. nie zapeszamy

Seria ogrodowe porażki

trytomy dopadł grzyb.. wyglądają tragicznie... zima bez zimy im zaszkodziła

Te żurawki chociaż kolor widać, ale żurawki (raczej ich nie ma niż są) w tym roku okropne

Wrzośce beznadziejne.. tak słabych jeszcze nie miałam

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:41, 22 lut 2015

Do góry
Suche byliny

Floksowa przełęcz

Przekopane, ciekawe jak sie spisze w nowej aranżacji
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:40, 22 lut 2015

Do góry
Filip - kupiłam jako przebiśniegi.. 5 cebulek i te 5 cebulek wegetuje od 6 lat.. przesadziłam pod kalinę, bo tu posadziłam przebiśniegi od Bogdzi i mają się dobrze.

Sebek, Dorotka - wiosna powoli wyłazi.. niech wyłazi... na razie rabat nie sprzątam... przynajmniej nie jest pusto

Życie w wiejskim ogrodzie 13:36, 22 lut 2015

Do góry
Tulipany w donicach już bardzo duże Za wcześnie je posadziłem jesienią Te sadzone pod koniec grudnia jeszcze nie wyszły Za ciepła była zima Mam nadzieję że coś z nich będzie bo jeszcze nawet nie mamy marca

Rzeka tulipanów posadzona w ogrodzie już wychodzi Będzie szał

Liriope (Liriope muscari) 13:34, 22 lut 2015

Do góry
Kupiłam liriope 'Moneymaker' zeszłego roku.

Tak wyglądała na żywo

Życie w wiejskim ogrodzie 13:32, 22 lut 2015

Do góry
Agapanty na które od dawna chorowałem posadzone Udało mi się tylko dostać w kolorze niebieskim Na białe wciąż poluję Ciekaw jestem czy w tym roku zakwitną .... ?

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:29, 22 lut 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Seba, nie chcesz sobie zmienić avatara?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies