Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 19:27, 17 mar 2015

agnieszka_podpora napisał(a)

Mi tez sprawia radośc taki folklor ,pamiętam wstecz 30 lat do tyłu jak pojechałam z babcią na więś do rodziny stare chaty ,pole obsiane zbożem a w nim maki i chabry w każdym wolnym miejscu w ogródku były aksamitki,łubiny ,pelargonie i malwy sama natura.I ja w tym roku wprowadzę więcej takich kwiatów (poczuję się jak za dawnych lat )rozmarzyłam się.

Bardzo podobają mi się też takie sterylne ogrody z z drugiej strony folk i w ten sposób podzielona jestem na dwoje
Anusia 19:32, 17 mar 2015

Agatek napisał(a)
dzień dobry
u mojej babci to one różnie kwitną, same się rozsiewają i mają różne kolory, takie jak wkleiłaś aż do pięknych żółtych jak słoneczniki, nie wiem skąd im się to bierze, bo to jedna i ta sama odmiana, pewnie jakoś dziwacznie się zapylają.

Witam Cię wieczorkiem
Rutbekia przczółki, więc póżniej nam pięknie odwdzięczają słonecznymi kolorami
Agatek 19:35, 17 mar 2015

Wkleiłam u siebie zdjęcie dla Ciebie zerknij
Anusia 19:36, 17 mar 2015

Agatko już byłam Dziękuję
Agatek 19:40, 17 mar 2015

W większości jest taka mocno żółta, ale są też "krzaczki" takiego koloru jak wkleiłaś
jeżówkę dostałam w pracy, mam niedużo, ale mogę się podzielić i Ci wysłać
Anusia 19:53, 17 mar 2015

Agatko dziękuję, wysiałam purpurową Już wschodzi i jestem cała happy Jak będzie troszkę większa to wstawię foty. Teraz poluję na białą strzępiastą
Dzisiaj posadziłam hortensje Limelight. Napracowałam się deczko. Miałam dużo taczkowania. Musiałam wyrównać teren, zrobiłam spore dołki. Wymieszałam ziemię do rododendronów z ziemią przywiezioną jeszcze jesienią. Dałam obornika w granulkach. Powinny dobrze rosnąć
ren133 19:59, 17 mar 2015

Anusia napisał(a)
Agatko dziękuję, wysiałam purpurową Już wschodzi i jestem cała happy Jak będzie troszkę większa to wstawię foty. Teraz poluję na białą strzępiastą
Dzisiaj posadziłam hortensje Limelight. Napracowałam się deczko. Miałam dużo taczkowania. Musiałam wyrównać teren, zrobiłam spore dołki. Wymieszałam ziemię do rododendronów z ziemią przywiezioną jeszcze jesienią. Dałam obornika w granulkach. Powinny dobrze rosnąć

A gdzie zdjęcia?
Anusia 20:03, 17 mar 2015

Reniu rabata jeszcze nie taka ogrodowiskowa. Proszę o troszkę cierpliwości Foty będą troszkę póżniej. Jeszcze muszę dosadzić hosty. Dzisiaj zajrzałam do mojego ogrodniczego. Patrzę a tu niebieskie hosty wykupione.
Anusia 21:21, 17 mar 2015

A to mój świerk serbski. Posadzony jesienią.

Warmia 21:26, 17 mar 2015

Anusia napisał(a)

Bardzo podobają mi się też takie sterylne ogrody z z drugiej strony folk i w ten sposób podzielona jestem na dwoje

Aniu, jak nic musisz mieć dwa ogrody