Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:00, 08 lis 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Pytanko ogrodnicze:zdechły już wszystkie jeżówki-przycinać je przy ziemi?czy zostawiać takie wiechcie??A hortki LittleLime-to mogę sobie zostawić na zimę-bo ładne są i dopiero na wiosnę ciachnąć-tak?

Obetnij łebki jeżówkom, jeśli cię denerwują. Resztę zostaw do wiosny. Hortki zostaw. Ładnie na nich zimæ mróz maluje
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:58, 08 lis 2016

Do góry
Ja też mam w zabudowie lodówkę. Lubię tak
Ogród Nety- moje marzenie 08:41, 08 lis 2016

Do góry
Anetko, pytanie moje umknęło. Jesteś na jakimś wnętrzarskim forum?
Potrzebuję inspiracji. Muszę dom odmłodzić
A twoja łazienka super. Druga też w podobnym stylu? Biel i ciepły brąz?
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:36, 08 lis 2016

Do góry
Haniu, zdrowia, radości i spełnienia marzeń ci życzę
Odcienie zieleni 2 08:32, 08 lis 2016

Do góry
To z imieniem się wyjaśniło.
Jeszcze mnie ten portal intryguje. Jeeli wnętrzarski, przydałby się link na priv
Muszę odmłodzić wnętrza

Ewa, fajna u ciebie zieleń.
A jak jesienią się przebarwia ?

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:22, 08 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
20 - to z krawężników są. A te 30? Są takie?

ja mam krawężniki 30
Ivo ma po 3 pytki 30x30 jak dobrze pamietam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:16, 08 lis 2016

Do góry
20 - to z krawężników są. A te 30? Są takie?

Jak to wszystko ogarnąć? 08:12, 08 lis 2016

Do góry
Cześć Tereniu.
W końcu mam chwileczkę czasu, by wpaść do Ciebie.
Nett ci dobrze napisała z tym ogarnianiem wiedzy.
Nie musisz wszystkiego ogarniać.
Zobacz: wstawiłaś fotkę brzozowej - zaraz się wywiwzała dyskusja na temat i gdzie możesz zasięgnąć informacji o najładniejszej brzozowej.
Po prostu zadajesz pytanie u siebie albo u innej doewiadczonej ogrodniczki.

Bardzo fajny pomysł miałaś z kalendarzem prac w swoim ogrodzie. I tam notuj tylko to, co dotyczy twoich roślin.

Jest sporo wątków tematycznych. Np. zamówiłam teraz cisy. Niewiele. Poszłam do Anbu, zadałam pytanie o podłoże, bo pamiętałam, z e Ania wg rad Toszki sadziła swoje.
I jeszcze czytam wątek o cisach. Sporo rad i problemów tam jest.

Jak znaleźć?
Na samej górze pod reklamą jest okienko wyszukiwarki. Wpisz słowo Toszka, kliknij pokaż posty i szukaj. Odkryjesz skarbnicę wiedzy.
Albo Cis i pokaż wątek.

Do inspiracji fajnie korzystać z Pinteresta. Masz?
Ja tam zapisuję ogrodowe obrazy
Na początku robiłam dokładnie tak, jak ty. I też nie ogarniałam

I najważniejsza rzecz:
Odwiedziny: są trzy kategorie odwiedzin ( odkryłam niedawno ):
1. Wątki doświadczonych bardziej - tam znajdziesz informacje. Najlepiej czytać na bierząco...
2. Wątki osób, które podobnie są na tej samej drodze - tu można się wzajemnie wspierać, mobilizować, wymieniać zdobytą wiedzą.
3. To za jakiś czas - wątki Nowych, zagubionych... Którym przekażemy swoją wiedzę i doświadczenie

Czekam na więcej fotek. I planów. I pytań.

Aaaaa... Bym zapomniała. Myślałaś, by miłorzęba wciągnąć w rabatę?
Jak tam sobie radzisz z koszeniem ?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:47, 08 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dobrze wiedzieć, bo planuję płytki chodnikowe. ich też o dotyczy?

Płyty chodnikowe u Malkul szerokie na 20 cm i odstępy 20 cm i z tego co mi pisała Gosia to jednak trochę niewygodne są. Ja mam płyty 30 i odstępy 30 i są w sam raz

O już Olka napisała nie zauważyłam
Prawie - jak ogród 23:20, 07 lis 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Wczoraj, po raz pierwszy od chyba miesiąca (o zgrozo!!!) udało mi się spędzić kilka godzin w ogrodzie Wreszcie miałam sobotę w domu, a nie imprezowo-wyjazdową. Coby nie było, że nie lubię imprez - lubię i owszem, ale tym razem to już z utęsknieniem wyczekiwałam wolnego, domowego weekendu...

Udało mi się wreszcie posadzić czosnki gladiator - raptem sztuk 10, a zajęło mi to 3 godziny... Na moich piaskach najpierw musiałam wywieźć 3 taczki żółtej nibyziemi, przesiać 2 taczki kompostu (tak myślę, ze gdybym musiała za każdym razem kupować ziemię, to chyba więcej na nią bym wydawała niż na roślinki...), a że sadziłam zgodnie z instrukcją Toszki (dzięki dziewczyny za rady) w doniczkach, to tak mi zeszło...
Jeszcze tulipany mi zostały. Ale jest szansa, że w poniedziałek będę ciut wcześniej, tzn. przed zmrokiem, to może ogarnę temat Nie mam ilości hurtowych, więc jest nadzieja

Też lubię domowe weekendy

A z czosnkami zeszło ci tak samo, jak mnie. Jakbym o moim sadzeniu czytała Mam nadzieję, ze choć ładnie zakwitną
Wiosną nawozem można podsypać w te niby doniczki
Ogród Nety- moje marzenie 23:12, 07 lis 2016

Do góry
natka098 napisał(a)
Ja mam w domu odcienie szarości na ścianach, białe meble w kuchni. Nie przepadam za białymi ścianami, białe odcięte mam tylko sufity. Mam malutki domek, więc szarość daje taką spójność.

Odcienie szarości też lubię. Ale z nutką beżu przez te szafki w kuchni muszą być chyba. Kuchnia połączona z jadalnią i salonem ...
Na razie to mam po staremu - każdy pokój był w innym kolorze... I to w dość intensywnym ...
Tylko w kuchni już jest po nowemu i w sypialni ...( dwa moje ulubione pomieszczenia)
Przez to muszę was dziewczyny podpatrzeć, by wiedzieć, czego chcieć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:05, 07 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Chciałabym mieć w swoim ogrodzie chociaż jedną rzeźbę ... taka kula niczego sobie

Gdzie byś ją umieściła ?
Ogródek Iwony II 23:02, 07 lis 2016

Do góry
Ewuniu, Iza, Haniu, Natalko - dzięki dziewczyny. Cieszymy się razem

Mirelko, Aniu, Małgosik, Domi - wiosną już będzie ładniej Zostały w piątek drzwi do wymiany. Na baranek muszę poczekać. I kostka przy podjeździe by się przydała ...

Jeden buczek zgubił liście, drugi dopiero się przebarwia

Ogródek Iwony II 22:55, 07 lis 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
U ciebie, Iwonko, praca wre
Dobrze, ze wreszcie się odpowiedni fachowcy trafili, to zimę spokojnie na planowanie przeznaczysz.
Ładne słoneczko jeszcze złapałaś, aż człowiekowi raźniej na duszy, jak taką kolorową jesień poogląda
Pozdrawiam cieplutko.

Beatko, odezwałaś się wreszcie.
Praca czasami się leni
Jakoś w poniedziałki zawsze przy kompie odpoczywam. Dziś chciałam iść przesiać kompost, ale odpuściłam

Ogródek Iwony II 22:47, 07 lis 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Iwonko, pieknie się teraz garaż prezentuje
Rozumiem Twoją ekscytację...też tak mam, że jak coś planuję, kombinuję, to po nocach spać nie mogę

Aniu, pisałam, ze nie zobaczyłam wieczorem w sobotę dachu. Obudziłam się o pierwszej w nocy, myśląc o dachu i zamówionych cisach ...
Do drugiej spać nie mogłam. Nawet kombinowałam, by kota wypuścić na dwór, licząc, że przebiegnie przy czujniku ruchu i zapali się światło. M się śmiał że mnie Proponował mi nawet zejść z lampką czołówką
Powiesiłam pranie, zeszłam na dół i posiedziałam godzinkę na Ogrodowisku. Potem poszłam spać Oczywiście o świcie poleciałam do okna podziwiać widoki

Chyba do historii domowych opowieści przejdę

Ogródek Iwony II 22:41, 07 lis 2016

Do góry
MonikA napisał(a)

Dzieciaki szybko się uczą, a painta każdy ma i najprostsze rzeczy można zrobić, photoshopa trzeba deczko ogarnąć, ale popieram i najpierw zainstalować, co do ostatniego szkoda mi czasu.
Przypuszczam że synek wyświadczyłby ci tą przysługę, więcej możliwości.

Tak, rozmawialiśmy o tym. Jest nawet polska wersja photoshopa, ale tylko do testu na miesiąc, potem trzeba wykupić licencję. Szkoda mi czasu ...
Kiedyś bawiłam się w gimpie, ale poległam z warstwami.
Młody ma u siebie na kompie, a ja już nie chcę zaśmiecać laptopa ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 07 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mi też. Pomyślałam o naszej Ilonce
Ale jak opowiadali, co ona przeszła, by tak wyglądać, spasowałam

to jeszcze raz muszę obejrzeć bo ja jak zwykle trzy rzeczy naraz i coś mi chyba umknęło ...
Ogród Nety- moje marzenie 22:26, 07 lis 2016

Do góry
Ooooo, ja cie
Szkoda, że ja naście lat temu na takim spotkaniu nie byłam
Podoba mi się pomysł

Poczytałam sobie, jak planowałaś wystrój domu. Bardzo przydatne.
Meble dębowe już mam.
Grafitowe szafki z jasno-beżowymi frontami w połysku... Teraz forsuję biel na ścianach. Może za pół roku mi się uda.
Szafki też chciałam mieć białe, ale M zapowiedział, ze nienawidzi białego i wtedy spasowałam.
A teraz znalazłam sposób, by go przekonać do białych ścian. Już nie mówi: "nigdy"
Tylko on będzie malował Więc dalej będę przekonywać

Anetko, czy ty gdzieś umieszczałaś fotki swojego domu, wnętrz?
A te meble wasze to gdzie zamawialiście?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:18, 07 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
no właśnie o płytach Gosia pisała. możesz jej o szczegóły dopytać. ona chyba ma 30 cm przerw

Zakoduję . Dzięki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies