Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:55, 23 lip 2013

Do góry
Ponieważ wyjeżdżam na kilka dni to zostawię Wam kilka fotek.
Jak wrócę to pewnie będzie już po kwiatkach... część zapewne przekwitnie.

Lilie pachną obłędnie

groszek nie jest gorszy

i jeszcze floksy pachną, to jest moment, kiedy chce się siedzieć bez przerwy w ogrodzie
pachnie, pachnie, pachnie...

zielonastrefa 10:33, 23 lip 2013

Do góry
mój najnowszy, mały Southern Comfort

ostróżka

bajecznie pachnące floksy

i kalle
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:42, 23 lip 2013

Do góry
Kochani, kwiatek przy kwiateczku, teraz dominują rudbekie i floksy. Floksy różowe,i całe szczęście,że w innej części ogródeczka.
Edytko,za buziaczki uściski przesyłam.
Aniu MV Dzięki za namiar na różę Elf.
Bożenko, ostatnio piesek niezbyt zadowolony z takiej pogody.+30 ,a on w futrze! Mus sprawić letnie ubranko.
Mój 4 arowy azyl... 23:20, 22 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Aniu, za późno. Tylko dwie mi się zostały. Wprawdzie niewiele ich w sumie miałam, osiem tylko, ale kępka miła dla oka byłaby.
W tym roku ślimaków u mnie niewiele, tak mi się wydaje, że je coś zżera. Grasowały w maju. Obżarły mi floksy, szałwię muszkatołową, dolne liście cleome no i cynie. Zabierały się też za dalię i nagle przestały. Dziwne...
może to nie ślimaki? u mnie na dzikim chmielu na liściach co dzień więcej dziur, zawsze po nocy, mam podejrzenie, że to żerują jakieś chrząszcze w nocy, bo w dzień nic nie widać
Mój 4 arowy azyl... 23:16, 22 lip 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Wpadłam się przywitać i przyniosłam ci cynie, a ty pilnuj co by ci ślimaki nie zjadły
pozdrawiam

Aniu, za późno. Tylko dwie mi się zostały. Wprawdzie niewiele ich w sumie miałam, osiem tylko, ale kępka miła dla oka byłaby.
W tym roku ślimaków u mnie niewiele, tak mi się wydaje, że je coś zżera. Grasowały w maju. Obżarły mi floksy, szałwię muszkatołową, dolne liście cleome no i cynie. Zabierały się też za dalię i nagle przestały. Dziwne...
Domki dla pożytecznych owadów 23:16, 22 lip 2013

Do góry
poszłam i ja zobaczyć co się dzieje w domku zawieszonym wiosną poprzedniego roku - i bardzo mnie ucieszyły otwarte dziurki z których wylatywały moi sprzymierzeńcy

żeby mieszkało się im lepiej pod drzewem z domkiem posadziłam wiele krwawników, jeżówki, floksy
w tym roku na mszyce nie pryskałam - ogród musi sobie teraz radzić, widziałam biedronki w akcji

pozdrawiam
Moja działka. 18:22, 22 lip 2013

Do góry
Bogusiu, piękne lelijki.
U mnie też zakwitła ta największa, pachnąca... przebiła zapachem floksy i groszek pachnący
Rozpoznawanie bylin 15:47, 22 lip 2013

Do góry
Różowe to floksy szydlaste albo jakieś wrzośce, czy wrzosy, zalezy o jakiej porze roku były zdjęcia robione. Srebrne to kostrzewa sina, to mozna rozpoznac, a reszta to kilka opcji, bo za daleko niestety.

Jesli nie Twoje zdjęcie tylko z netu, usuń je a daj w to miejsce link do zdjęcia
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:08, 22 lip 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Floksy

Piękne! Moje w tym roku kiepskie
Ale mogę sobie popatrzeć na Twoje i już mi lepiej:
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:57, 22 lip 2013

Do góry
tę dziewannę...nowość, oddam w dobre ręce

powtarza kwitnienie, rośnie na około 50 cm z kwieciem
a to dostałam jako rekompensatę, za wyplewienie nie tego, co trzeba

a tu połączenie z indygowcem

floksy tyż mam
3 kolory, białe, róż i mieszany z bielą róż
pachną
i te aksamitki od EPODLAS/ Bożenki, toż to jedwab!

a wszystko pcha się na pierwszy plan, żeby tylko pokazać...jak kwitnie
Ogród na skraju sadu 12:42, 21 lip 2013

Do góry
Floksy jednoroczne

Dąbrówki i żurawki od Basi
Rododendronowy ogród II. 11:39, 21 lip 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bożenko ,chciałam podziękować za Twoje wizyty u mnie,i kibicowanie moim spotkaniom. Dziewczyny były szalenie dyplomatyczne nazywając moje skromne rabatki angielskimi.A już jutro stracą nawet i tę namiastkę, bo dużo juz przekwitniętych jest. Teraz u mnie floksy i letnie ostróżki. No i kosmos, któremu pozwoliłam panoszyć się gdzie chciał.
Zaczęła dojrzewać borówka, ale dopiero serkowy pojemniczek zebrałam dojrzałych. Jednak opóźnienie w stosunku do lat poprzednich około 2 tygodni. Przynajmniej u mnie.
Co na zdjęciach,to i w ogrodzie. żadnego pudrowania.
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę!
A Twoje gify przebijają wszystko!

PS. kosy opuściły gniazdo. Myślałam,że może kuna się dostała,i pożarła pisklaki,ale w gniazdku zostało jedno jajeczko, nie zalęgnięte, niestety. Jajeczko zabrałam, może nowy lęg jeszcze będzie? Ale chyba już za późno na to. Kosy po okolicy żerują, ale samiec już nie śpiewa.

Haniu bardzo miło było pospacerowac po Twoim ogrodzie i spotkac Twoich Gości choc wirtualnie więc mi nie dziekuj bo to ja Tobie dziękujęNa kosy już była pora to i wyfruneły, myśle ze kuna nic im nie zrobiła ale czy bedzie drugi lęg?????, u mnie nie widzę zeby sie na to zanosiło . faktycznie dziwny ten rok.Buziaki przesyłam. Miłego dnia.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:35, 21 lip 2013

Do góry
Jak Limka duża ! Floksy Liliowce piękne Widziałam różankę, coś mi się wydaje, że za gęsto lub zdjęcie tak zrobione

Kociak w szufladzie Rozczulające

Generalnie dużo i szybko u Ciebie dzieje się Renatko

Serdeczności zostawiam Renatko
Ogród Janiny 06:50, 21 lip 2013

Do góry
Przyjmuję gości , wszyscy wola siedzieć pod lipka niż na tarasie .. Tamte lipy są wiekowe a moje mają dopiero pół wieku ale jak kwitną to mają piękny zapach a ile pszczół brzęczy , ważne że dają chłód w upalne dni ..
Lilie ładnie pachną a szczególnie trąbkowe długo przy nich nie postoisz ..

lilie pomału zaczynaj przekwitać ..

a floksy zaczynają kwitnąć

hortensja ma dużo paków kwiatowych ..

milin czerwony tez już zaczyna kwitnąć ...

rozwar niebieski w kwiatach a biały jeszcze w pąkach

mój karłowaty tojad zakwitł jednym kwiatem a myślałam że go straciłam ..

lawenda przekwita i trzeba będzie ja obciąć aby znowu zakwitła , przy okazji zrobię sobie kilka nowych sadzonek ..

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 00:23, 21 lip 2013

Do góry
Też go mam, lubię floksy, ciągle podchodzę i je wącham. Ten u mnie jeszcze nie kwitnie

Rododendronowy ogród II. 21:48, 20 lip 2013

Do góry
Bożenko ,chciałam podziękować za Twoje wizyty u mnie,i kibicowanie moim spotkaniom. Dziewczyny były szalenie dyplomatyczne nazywając moje skromne rabatki angielskimi.A już jutro stracą nawet i tę namiastkę, bo dużo juz przekwitniętych jest. Teraz u mnie floksy i letnie ostróżki. No i kosmos, któremu pozwoliłam panoszyć się gdzie chciał.
Zaczęła dojrzewać borówka, ale dopiero serkowy pojemniczek zebrałam dojrzałych. Jednak opóźnienie w stosunku do lat poprzednich około 2 tygodni. Przynajmniej u mnie.
Co na zdjęciach,to i w ogrodzie. żadnego pudrowania.
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę!
A Twoje gify przebijają wszystko!

PS. kosy opuściły gniazdo. Myślałam,że może kuna się dostała,i pożarła pisklaki,ale w gniazdku zostało jedno jajeczko, nie zalęgnięte, niestety. Jajeczko zabrałam, może nowy lęg jeszcze będzie? Ale chyba już za późno na to. Kosy po okolicy żerują, ale samiec już nie śpiewa.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:40, 20 lip 2013

Do góry
Hania ma śliczne floksy i nie tylko.
Miejska ogrodniczka :) 16:20, 20 lip 2013

Do góry
Jeszcze kilka świeżych fotek
Moja ulubiona jeżówka

I jeszcze różowa.
I naparstnica, kóra miała być "na pewno nie biała"
Szałwia też jeszcze kwitnie, i floksy, i cynie...

I lecę cos podłubać w ziemi
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:07, 19 lip 2013

Do góry
Aniu zaskoczyły mnie floksy, ależ są już rozkwitnięte, u mnie tylko dwa tak kwitną .
Piaskownia na zakręcie 23:05, 19 lip 2013

Do góry
Przyjedź do Alinki dostaniesz kosaćce ode mnie

Floksy też mam takie intensywne...kwitły...w zeszłym roku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies