Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Mój ogród - złe dobrego początki 07:52, 16 cze 2013

Do góry
polichlorek napisał(a)
i gdzie dopatrzyłaś się u mnie białego tytonia?? ja mam tylko białe floksy...

O to jednak floks ale tez ładny. Szukam białych tytoniów do donicy, bo ponoć obłędnie pachną.
Mój ogród - złe dobrego początki 20:29, 15 cze 2013

Do góry
i gdzie dopatrzyłaś się u mnie białego tytonia?? ja mam tylko białe floksy...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:17, 14 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
magnolia parasolowata, liście olbrzymie..i coś je źre, w dzień nic nie ma, pewnie wieczorem coś wyłazi, trudno, kiedyś wymknie w górę i tyle ją zobaczą robale, 3 sezon, nadal nie kwitnie...
a te kwiatki mam od Ani_antre, ale nie wiem co to?
wiem, ze ładne i zdrowe i tyle mi wystarczy

To dzwonki brzoskwiniolistne. Pozdrawiam Irenko.
A do gazonów nie chcesz czegoś zwisającego, floksy szydlaste, tojeść płożąca...
Mój kawałek raju II 22:59, 13 cze 2013

Do góry
viva napisał(a)
Aniu, śliczne Twoje nowe zdobycze, szkoda tylko, że jednoroczne.
Widzę, że miałaś miły dzień

Viva może się wysieją na wiosnę, zobaczymy to floksy gwiaździste tak był bardzo miły pozdrawiam
Mój kawałek raju II 21:09, 13 cze 2013

Do góry
Matko jaka szkoda tych roślin u sąsiadów.....

Floksy superowe a bodziszek niezwykle uroczy!
Mój ogród - złe dobrego początki 20:17, 13 cze 2013

Do góry
hortensje - walka o pierwszeństwo kwitnienia rozstrzygnięta

limki jeszcze "śpią" - póki co rozświetlają je białe floksy

czy powinnam się zacząć martwić brakiem pączków?
Mój kawałek raju II 14:57, 13 cze 2013

Do góry
Dzisiaj byłam w ogrodniczym po Karate na tego paskudę skoczka różanego i nie obyło się bez kwiatuchów, chociaż jedna ręka drugą biła, żeby nie kupować, ale nic z tego
Kupiłam 3 floksy gwiaździste, każdy w innym kolorze
niby jednoroczne, ale może się cosik wysieje po zimie no i miniaturke bodziszka, oczywiście nie było nazwy
bardzo mnie cieszą te kwiatuchy, do ogrodu jeszcze nie wychodziłam, bo za gorąco teraz jest wiaterek, to chyba już wyjdę, bo wczoraj przedobrzyłam i źle się czułam
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:00, 11 cze 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

po alejce to moja ulubiona rabata ... nie wiem czy ta róża co mnie oczarowała to "comte " czy insza inszość ale udała się matce naturze ... widzę też lilie i lawendę ... szałwi nie wiedzę ale niech tam ... widzę piękno

Szałwię widać po drugiej stronie.... na tej rabatce mam róże 13 szt. (chyba)... lawendę w kilku odmianach, bo to przesadzana z innym miejsc w ogrodzie, wiec są odmiany z łapanki, liatry, powojnik niebieski, kilka odmian lilii, białe pełne floksy, obwódka z baksików (do przesunięcia koniecznie), biała serduszka i różne cebulowe na wiosnę.... jednoroczna szałwia i kilka astrów jakimś cudem się wysiało w zeszłym roku i przezimowały nasionka i są .. I może coś jeszcze ale kto to spamięta
W tym roku jednorocznych nie ma, oprócz siewek bo juz rabata się rozrosłą i nie ma potrzeby wypełniania pustych przestrzeni.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:20, 11 cze 2013

Do góry
Cisy udane i dorodne. Niech rosną zdrowo! Ja się boję z nawozami - raz sypnęłam azofoską na floksy / koło floksów (było po floksach). A teraz to tylko różanecznikom daję nawozy mineralne, reszta na organicznych.
Rododendronowy ogród II. 22:48, 10 cze 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Bożenko, serial sójkowy obejrzałam, ależ te Twoje ptaszki sprytne
Robaczki też ładne, ale pokaż jeszcze troszkę rh. U mnie już koniec Obrywam już ostatnie kwiatki, troszkę mi smutno
Dobrze, że jaśmin pachnie, to duża pociecha

U mnie jaśmin jeszcze nie kwitnie a rh dokumentnie zniszczyl deszcz wiec juz nowych zdjec nie bedzie.Tez próbujemy oberwac kwiatki ale w tym roku mocno ta pracę utrudnia deszcz, trzeba robic po troszku.Zakwitła kolkwicja ale nie jest tak ładna jak co roku też przez deszcz.

Kwitną maki i floksy jednoroczne.

I własnie lunął ogromny deszcz.
Liliowo i kolorowo:) 18:56, 10 cze 2013

Do góry
Oj Sylwia poszłam teraz drugi raz i cos okropnego,moje ulubione ostrozki pąki poucinane jakby nozem, hortensje,a tak sie cieszylam, ze tak pieknie wszystko bedzie kwitlo bo zima nie wymroziła, nawrt lilie mają pąki poucinane, floksy połane, paprocie a pelargonie tylko łodygi bez lisci zostały a w donicach dziury
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:39, 07 cze 2013

Do góry
ciągle coś dosadzam i zmieniam....
rzadko dodaję fotki całościowe bo nie ma efektu,
( na fotkach tego nie widać tak jak na żywo)

sadzę zazwyczaj mniejsze rośliny...

ale za rok albo dwa sama będę piała z zachwytu

to jest ścieżka przed wejściem do domu....
rosły tu malutkie floksy ....
zrobiła się już fajna kołderka,
a w niej są malutkie bukszpany, które myślę formować na kulki....

dosadziłam koniki i berberysy koboldy....
zmieniłam też kształt....

tak było w ubiegłym roku...
a tak jest teraz.....

tylko fotka robiona jest z drugiej strony...

Kolorowy ogród na piasku 00:16, 07 cze 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Piękne poduchy płomyków na murku, Mój żagwin w tym roku się pięknie rozrósł i była duża niebieska plama. Vivo, cudnie u ciebie wiosną, zresztą nie tylko wiosną. Pozdrawam.

Bożenko, floksy u mnie pięknie rosną natomiast do żagwinów nie mam szczęścia, kilka razy kupowałam, dwa razy siałam a i tak nie mam ani jednej kępki.
Może od Ciebie dowiem się co zrobić, by chciał rosnąć.

Floksy jeszcze raz

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:04, 06 cze 2013

Do góry
Kwitnące byliny

rogownica

kocimiętka

floksy

zawciąg
Bajkowy ogród Weroniki 13:48, 04 cze 2013

Do góry
Witaj Weroniko ! nigdy nie wiem kiedy do mnie piszesz bo robisz to na własnym profilu a takich powiadomien nie ma Teraz wiem ze mam wracac i to czesto aby przeczytac to co piszesz do mnie Nic nie szkodzi z opóznieniem ale doczytałam .Floksy to ja nie musze starac sie polubic ja zawsze u ciebie je podziwiałam i marcinki tez .Teraz to ja juz nie wiem na co patrzec bo najchetniej to bym sobie na tym lezaczku polezała i nacieszyła twoim ogrodem .Jest jak zawsze cudny wesoly ,kolorowy i zmienny Nigdy sie nie znudzi to pewne .Taką krzewuszkę tez miałam zwaną cudowną ma piekne kwiatki kiedy przekwitna mozna oberwac szypułki zakwitnie raz jeszcze .Zniszczyli mi robotnicy cementem ..Odkupie sobie kiedy bede wiedziała gdzie posadzic .Floksy9 Weronki) się pieknie rozrastają dzisiaj zamieszczę zdjecie aby ci pokazac Lece do domku Miłego dnia życzę bez deszczu
Ogród przy potoku 10:54, 04 cze 2013

Do góry
A to moja wiejska, sielska, babcina rabata.
Zdjęcia archiwalne, zaraz po założeniu:

Aktualnie po białej hoście zostało wspomnienie, łubin ostał się ino jeden, resztę zarosło to srebrne, skalniakowate coś (zapomniałam nazwy). Z boku rosną floksy wysokie, dwa odcienie różowego (marzy mi się jescze biały między nimi, może ktoś ma na zbyciu?) i różowe marcinki. Tej wiosny poszerzyłam rabatę o wiosenne cebulowe (tulipany, hiacynty i narcyzy), oraz dosadziłam pomarańczowe smrodziuchy.

Ogródkowy zawrót glowy 17:40, 03 cze 2013

Do góry
Katarzynka604_ napisał(a)

1 trawy miskant
2 klon palmowy
3 berberys żółty niski
4 cyprysik groszkowy
5 kostrzewa
6 jałowiec blue star
7 cyprysik groszkowy jak sie uda to inny kolor
8 zawciąg
9 wrzosy
10 iglak na pniu
11 świerk glauca globosa
12 dwa swerki iałe conica

Generalnie za dużo gatunków, nr 5 - kostrzewa, a dlaczeego tylko dwie? nijak to będzie wyglądać muszą wypełniać puste miejsca) . Dosadź przy podkładach np floksy szydlaste,. będą się zwisały z tej wysokości i wrosną w szczeliny.
Bajkowy ogród Weroniki 18:01, 01 cze 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Weroniko melduję pięknie że floksy mi sie rozrastają każdego dnia są coraz mocniejsze Nawet kwiatuszki już są.Za kilka dni zrobię im zdjęcie Zmieniłam im nazwę u mnie to sa Weronki Znajoma powiedziała że nie zna takich kwiatków a ja jej na to że ma okazję poznać nowy gatunek floksów żeński .bo płci męskiej to ja mam nadmiar Pozdrawiamcię serdecznie

Dajanko, może polubisz floksy jak ja. Jak trzeba będzie dosłać, daj znać, albo wpadnij, jak Ci będzie po drodze. A z rumiankiem do oczu, to pieskom też nie można przemywać. Ja próbowałam i weterynarz mnie uświadomił.
Pokazuj Twój domek z rosnącym ogrodem. Pozdrawiam.
Na dworze pada i pada.
Ja pokażę moje kwitnienie w domu, fiołków afrykańskich i grudnika (i to w maju).

Mój 4 arowy azyl... 12:09, 01 cze 2013

Do góry
jambosana napisał(a)

Bardzo dziękuję, właśnie chodziło mi o informację jak to wygląda w praktyce. Informacje katalogowe dotyczą często jak roślina wygląda najładniej.
Tak to wygląda
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1023-tu-jest-teraz-chwastowisko?page=8#post_0

Podoba mi się ten floks, pasowałby?

Jeśli na tym półkolu ma kiedyś stanąć ławka, to w szczelinach pod nią i na obrzeżach można posadzić floksy. Jest wiele kolorystycznych odmian. Jednak przed ławką, i tam gdzie się będzie chodzić, posadziłabym macierzankę, nawet taką zwykłą, łąkową. Pięknie pachnie przy najmniejszym dotknięciu a w czasie kwitnienia ma dodatkowy urok.
Liliowo i kolorowo:) 22:35, 31 maj 2013

Do góry
Danuś Ty wodnik jesteś? No to mamy coś wspólnego bo ja też B. ładne zdjęcia powojników. Ja dzisiaj kupiłam dwa powojniki tanguckie Anita i Aureolin do obsadzenia pergoli - do końca nie jestem pewna czy to właśnie powojniki chciałam... ale... no tak wybrałam, bardzo chce żeby mi pergola zarosła..., floksy szydlaste i malutką kokoryczkę Posadziłam już wszystko... Pozdrawiam Danusiu. Za tydzień mam nadzieję się poznamy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies