Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

monteverde 01:55, 22 lip 2013

Już Basiu lepiej nic nie pisz, mi krwawi serce dobranoc
róża Maritim
Celina 15:30, 22 lip 2013

Witaj Basiu
Melduję się
an_tre 16:37, 22 lip 2013

Wpadłam się przywitać i przyniosłam ci cynie, a ty pilnuj co by ci ślimaki nie zjadły
pozdrawiam

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Neska 21:35, 22 lip 2013

Buziaki Basieńko. U Ciebie każdego dnia coś nowego zakwita. Też wczoraj nie wchodziła mi strona ogrodowiska.
barbara_kraj... 23:11, 22 lip 2013

Celina napisał(a)
Witaj Basiu
Melduję się

Hahaha, aleś zasoliła! Jakbyś z przepustki jakiejś wracała!
A tak na poważnie - miło mi
barbara_kraj... 23:16, 22 lip 2013

an_tre napisał(a)
Wpadłam się przywitać i przyniosłam ci cynie, a ty pilnuj co by ci ślimaki nie zjadły
pozdrawiam

Aniu, za późno. Tylko dwie mi się zostały. Wprawdzie niewiele ich w sumie miałam, osiem tylko, ale kępka miła dla oka byłaby.
W tym roku ślimaków u mnie niewiele, tak mi się wydaje, że je coś zżera. Grasowały w maju. Obżarły mi floksy, szałwię muszkatołową, dolne liście cleome no i cynie. Zabierały się też za dalię i nagle przestały. Dziwne...
an_tre 23:20, 22 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Aniu, za późno. Tylko dwie mi się zostały. Wprawdzie niewiele ich w sumie miałam, osiem tylko, ale kępka miła dla oka byłaby.
W tym roku ślimaków u mnie niewiele, tak mi się wydaje, że je coś zżera. Grasowały w maju. Obżarły mi floksy, szałwię muszkatołową, dolne liście cleome no i cynie. Zabierały się też za dalię i nagle przestały. Dziwne...
może to nie ślimaki? u mnie na dzikim chmielu na liściach co dzień więcej dziur, zawsze po nocy, mam podejrzenie, że to żerują jakieś chrząszcze w nocy, bo w dzień nic nie widać
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
barbara_kraj... 23:23, 22 lip 2013

Neska napisał(a)
Buziaki Basieńko. U Ciebie każdego dnia coś nowego zakwita. Też wczoraj nie wchodziła mi strona ogrodowiska.

Fajnie, że juz jesteś, Kasiu
Wpadłam do Ciebie na chwilkę, widziałam roślinki, podziwiałam hortensje ale nie zostawiłam śladu, bo obowiązki wzywały.
Od dziś mam u siebie wnuki...
GorAna 23:25, 22 lip 2013

Pozdrawiam wieczorkiem

No to widzę, że pomoc w ogrodzie się pojawiła
Skąd ja to znam......
barbara_kraj... 23:28, 22 lip 2013

an_tre napisał(a)
może to nie ślimaki? u mnie na dzikim chmielu na liściach co dzień więcej dziur, zawsze po nocy, mam podejrzenie, że to żerują jakieś chrząszcze w nocy, bo w dzień nic nie widać

Ślimaki, Aniu, wiele z tych roślin pozdejmowałam.

Ale u mnie w nocy, albo w wieczornej porze dzieje się coś dziwnego. Strat w roślinach nie mam, ale stale w tym samym miejscu cos rozgrzebuje mi korę. Poprawiam, a nazajutrz to samo. Na kota mi to nie wygląda, ptaki też nie, więc jakie stworzenie w tej korze grzebie i czego szuka?
Córka sugeruje, że to może być jeż.

Opuchlaki żerują w nocy, może to one?