No i masz to może kup gdzie indziej, np w L. od 28.02. mają być nożyce do żywopłota i inne sprzęta Ja bynajmniej kupuje te nożyce i to za...29,99zl
Na dzień kobiet se zrobię gifta bo do urodzin ho ho...
O rany, chyba w inspekcie? Ja sieje tylko i wyłacznie do gruntu, slonce ma jednak wyjatkowe mozliwosci
ach to Clara Curtis, 2 lata temu, zdobyła medal na targach w Czechach, wydalam jej mnostwo, mnostwo sadzonek zrobilam w nowym miejscu i tu...rada, tam gdzie nie ma zaslaniac, tnij do polowy czerwca, tam gdzie luz niech buja, jest piekna w kazdym kawalku
i jadalna
Jak patyki roz, moje listki puszczaja, a robilam koncem wrzesnia
A jeśli opisuję rabaty pod płotem, to co powiecie na wilczomlecze pod płotem?
Tak naprawdę, w wielu rejonach świata są to krzewy ogrodowe.
To rośliny krótkiego dnia, więc kwitną jeśli tylko noc jest dłuższa nic ok 18 godzin, co nie zawsze jest przed Bożym Narodzeniem, niekiedy przez cały rok.
Mi i tak najbardziej podobał się płot, sam w sobie. Taki cudnie zmurszały i porośnięty kamienny płot...
cdn...
A teraz kilka zdjęć, które pokazują jak w naturze rosną storczyki. Ponieważ są epifitami, to przyczepiają się do jakiegokolwiek podłoża i już. Korzenie wiszą w powietrzu, chłonąc wodę z wilgotnego powietrza.
Każdy murek, płotek, daszek jest porośnięty mchami, porostami, pnączami i storczykami.
Rzeźby też mają "na głowie" storczyki.
Ale storczyki rosnące na rabacie pod płotem też robią wielkie wrażenie.
I z bliska
Myślę, że to Catleya.
Irenko jak dobrze że już jesteś W niedzielę siałam rozplenię, werbenę i rozwary od ciebie.Coś już zaczyna kiełkować Pozdrawiam serdecznie i kwiatek z twojego ogrodu dla Ciebie
Zapisuje do kajetu
Duzo nie napisze, bom bym ryczala
pieknym jezykiem napisalas, zabuzanskim
Moj maz, to wyjatkowy czlowiek, niesustanny model moich studiow, ta jego sila, pierwotnosc, czystosc, bez domieszki wspolczesnego swiata kaze glebiej zastanowic sie nad wieloma aspektami źycia
Jak co roku, wszyscy kupujemy kwiaty do domu
Pani Danusiu, plan taki, aby odprowadzić wodę za ogrodzenie (pod murkiem).
Za ogrodzeniem jest taki spad jakby rów (bez wody), a za nim droga.
Może tak być?