Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

April podbija las... 11:56, 22 sty 2023

Do góry
Anda napisał(a)
Przepiękna masz jesień Aprilku Nie mogę się napatrzeć. Koty tez jesienne Pies bardziej zimowy

Ewo dzięki. zwierzęta u mnie, zupełnie przypadkiem, utrzymują się w tej samej kolorystyce. Jeszcze miałam rudego Golden rettriwera
Jesień w tym roku u wszystkich była niesamowita. Szkoda że akurat wtedy nie mogłam poświęcić ogrodowi czasu

andropogony i schyzachyria pierwszy raz wspaniale się wybarwiły

April podbija las... 11:41, 22 sty 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

Przepiękne ujęcie, a co to za drzewko ze zwisającymi gałązkami i dużymi złotozielonymi sercami?
Jakaś odmiana katalpy?

To cercis, judaszowiec kanadyjski Rising Sun, tak się jesiennie przebarwia, stopniowo żółknąc.

April podbija las... 10:47, 22 sty 2023

Do góry
April napisał(a)

Przepiękne ujęcie, a co to za drzewko ze zwisającymi gałązkami i dużymi złotozielonymi sercami?
Jakaś odmiana katalpy?
April podbija las... 10:47, 22 sty 2023

Do góry
Mgduska napisał(a)
Och, jak ja lubię ten Twój las
Śliczne masz te niskie zawilce, wyglądają bardzo naturalnie.
Mam też pytanko - jak mianowicie wygląda teraz Franken? Pytam, bo stałam w szkółce przed pięknym egzemplarzem (buki, kurka, mają w sobie to coś), ale nie wzięłam, bo nie miał śladu przebarwień. Nie żeby mi zależało na ciapkach, ale jeśli nie Franken, to Niewiadomoco, czyli nie wiadomo, jak wielki urośnie. No i wybrałam graba (forum mnie namówiło), ale wspominam ciepło tego Franka. A tak się składa, że jeszcze jeden kącik mógłby go pomieścić. Czy one tak mają, że teraz są zwyczajnie zielone?

Pewnie już dawno się o Frankenie wszystkiego dowiedziałaś... moje na jesieni miały tylko górne, najmłodsze liście przebarwione, reszta była zielona. Więc ciapkami nie ma się co martwić. Moje jeszcze maleństwa, nie widać ich między wysokimi bylinami. Więcej wiedziałaby Ursa, bo ma dojrzalszy egzemplarz.

Wzgórze chaosu 10:36, 22 sty 2023

Do góry
Trochę mroczny ten powrót śniegu

Do góry
Brzozy kontra reszta Pion dzielnie trzyma buk, klon, iglakowe stożki.
Procentuje cięcie. I to jest plan na kolejne lata, trzymać dalej w ryzach to towarzystwo

Brzozowy potwór u sąsiada, trzeba nad tym popracować...

Orzech na drugiej działce i glediczja są świetnym przykładem na to, jak warto posadzić w ogrodzie drzewo, na które jest miejsce. Pięknie wyglądają jako solitery.

Do góry
W kąciku z 3 brzozami przy altanie, chorująca brzoza złamała czubek, co mnie w sumie cieszy.
Wbił się w ziemię jak strzała.
Następna w pokłonie

Złamana brzoza idzie do wykopania. Ratowałam ją w sezonie wstrzykując mospilan w dziurki, ale robak bardzo się rozpanoszył. Przesadzę tutaj brzozę spod drewutni. Pasują mi tu trzy. Zobaczymy, czy da radę.

Zachwyt nad doorenbosami coraz bardziej mi mija. Nie wiedziałam, że takie robale je lubią.
Poza tym nie są to jednak małe drzewa, rosną równie ekspresowo jak gatunek.
Z tej strony ogrodu potrzebuję szybkiej przesłony, ale coś mi to nie wychodzi

Do góry
Grudzień kontra styczeń, znajdź różnicę
Śniegu jest trochę mniej, ale mocno przylepił się do gałęzi.
Fajnie widać jak osiadł na kablu do internetu, grubasek się z niego zrobił.
Niestety tym razem śnieg jest bardzo ciężki. Brzozy kłaniają się do ziemi.

Zrobiłam kilka fotek ku pamięci i poszłam troszkę je poratować i otrzepać.

Tutaj zaznaczyłam, ile się pochyliły. Trochę dużo jak na na fakt, iż rosną tu od 2017 roku.

Do góry
Biały puch powrócił, a raczej ciężka pierzyna
Szkoda, że nie ma słońca, znów byłoby jak w bajce.
April podbija las... 10:30, 22 sty 2023

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Trudno coś wybrać, bo masz niezwykle urokliwie jesienią. Ten buk w cieniu jest cudowny, aż nabrałam na niego ochoty, a miejsca nie mam No przepięknie, a już te trzcinniki to wymiatają, muszę je podsadzić takimi rozchodnikami bo to boski zestaw Zdrowiej!

Tak mi wstyd, odzywam się dopiero po trzech miesiącach.
Agatko masz jeszcze dużo miejsca, dobrze pomyśl i buka wciśniesz. One dobrze znoszą cięcie.
Planujesz już wiosenne prace? Jeszcze do ciebie nie dotarłam. Bardzo powoli przedzieram się przez zaprzyjaźnione wątki

Przy tarasie

April podbija las... 10:13, 22 sty 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Hej hej Aprilku, co tam słychać w moim ulubionym ogrodzie?

Obecnie śnieg który przywalił wczoraj w całkiem solidnej ilości, niemal się stopił. W moim ogrodzie ta woda jest bardzo cenna.
Poza tym nic ciekawego
Ciągle jesiennie

April podbija las... 09:49, 22 sty 2023

Do góry
Alija napisał(a)
Też bym chętnie coś pooglądała. W Twoim lesie zawsze coś ciekawego można zobaczyć.

Dzięki Alicjo,choć staram się nie zwiększać ilości odmian jakie sadzę ale jednak ziarno kolekcjonera we mnie tkwi i kiełkuje jak tylko mu na to pozwolę. Muszę się mocno pilnować. Głównie stosuję rośliny które u mnie dobrze się czują ale między nimi zawsze coś nowego wcisnę.

Ogród Basi i Romka 09:19, 22 sty 2023

Do góry
U nas też powrót zimy. I chyba dziś ten śnieg nie stopnieje, jedno dobre, szarości nie widać

Zawiewało mocno, także miejscami jest dużo śniegu, w innych miejscach dużo mniej

Wróbelki już czekały, nawet się mnie nie bały zbytnio
April podbija las... 23:36, 21 sty 2023

Do góry
April napisał(a)

Ale mi się podoba to zdjęcie ❤️.
Futrzaki, futrzakami , niby są na pierwszym planie (i są świetne!), ale mój wzrok akurat biegnie do tych cudownych kolorów wybarwionych roślin. Cudne są

Aprilku, przypomniało mi się, że miałam się zapytać o różę - potwora. Tego białego pnącego, co masz przy wejściu do ogrodu. Jak się nazywa?
Gdzieś już sobie zapisywałam, ale zapomniałam gdzie
Mały podmiejski 23:14, 21 sty 2023

Do góry
maksimini
Pasuje mi w tym miejscu.

Pięknie ❤️
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 22:13, 21 sty 2023

Do góry
To jeszcze takie zdjęcia dam na zaostrzenie apetytu. Tu akurat z jakąś pełną odmianą surfinii bo już kolorów nie było

I takie mało wyraźne bo obiektem zdjęć nie były kwiatki a efekt pracy budowlańców który wykadrowałam. Zdjęć supertunii nie robiłam chyba dlatego że stały w dość niewyglądnym otoczeniu
Mały podmiejski 21:52, 21 sty 2023

Do góry
Dziewczyny, jesteście niezastąpione Dziękuję.
Inka, znam tę stronę z ławeczkami, zaglądam tam od jakiegoś czasu. Ławeczkę mam już wybraną Albo Chungky albo Marlborough Mężowi podoba się bardziej pierwsza, ale mówi, że jeśli dla mnie ładniejsza jest druga to też akceptuje.
póki co zrobiłam próbę poglądowo. chyba wybiorę rzeźbę na to miejsce. Pasuje mi w tym miejscu.
April podbija las... 20:58, 21 sty 2023

Do góry
April napisał(a)

To krwiściąg czy świecznica? Pamiętasz odmianę?
Zacisze Alicji 20:38, 21 sty 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Nie pozostaje nic innego jak przyłączyć się do chóru zachwytów, ale CUDNIE!!

Bożenko! Dzięki, ale to nie moja zasługa. Natura potrafi.

Grzebiuszka ziemna 20:24, 21 sty 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Od dzisiaj z rodziny zastępczej dla piesków mam nową towarzyszkę życia, przedstawiam Wam oto Pola, bardzo spokojna psica, podobna do rasy jack russel terrier, ale jest kundelkiem, czyli dziedziczką mądrości kilku ras

Ale cudna jest Pola, prześliczna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies