Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 10:28, 30 cze 2023

Magara napisał(a)

Zuza, zachwycam się u Ciebie wszystkim, jak zawsze, głównie kolorami, tym, że są i absolutnie nic się z niczym nie gryzie Cytowane zdjęcie jest kwintesencją - jest pięknie Ja pewnie u siebie bym nagietka natychmiast wyrwała, a później się zastanowiła czy to aby było konieczne Nie wiem jak to robisz, ale zazdroszczę baaaardzo tego, że ogór malujesz U mnie pewnie brak odwagi i wyobraźni, że o zdolnościach nie wspomnę, przeszkadzają

Czasem trochę główkuję nad zestawieniami, ale nagietkom pozwalam na samodzielny wybór miejsca
Mam w tym roku jedną (no dobra 3, ale pokażę jedną ) rabatkę, której w ogóle jeszcze nie pieliłam, nie czyściłam, nie wyrobiłam się - typowa rabata wstydu. Wyobraź sobie, że ta jedna strasznie mi się ostatnio podoba. Przyszedł na nią z pola dziurawiec oraz inne "zielska" i świetnie się razem skomponowały z tym co tam rośnie Dobra to nauka jak inspiracji warto szukać za płotem
antracyt 10:41, 30 cze 2023

Basieksp napisał(a)

No i dobrze ładna jest i pasuje do Twojego ogrodu tytoń też miał, ma ładny kolor kwiatków to nic, w wazonie też ładnie wygląda ja takim sposobem pozbyłam się dużej kępy maków, same się wysiały, z eM podziwialiśmy tą kępkę czekaliśmy aż zakwitną,nie zakwitły, tak samo, eM z podkaszarką, " mogłaś mi powiedzieć " wolałam ale słuchawki miał na uszach

Przeczytałam Twój wpis mężatemu i skomentował to w ten sposób: "Mądry facet, pracując w słuchawkach przestrzegał zasad BHP "
Dzisiaj zauważyłam, że prócz tej gałązki tytoniu kasacji uległa również jedyna siewka ośmiału która mi w tym roku wyrosła i miała służyć za bank nasion.
Rojodziejowa 13:37, 30 cze 2023

antracyt napisał(a)

Przeczytałam Twój wpis mężatemu i skomentował to w ten sposób: "Mądry facet, pracując w słuchawkach przestrzegał zasad BHP "
Dzisiaj zauważyłam, że prócz tej gałązki tytoniu kasacji uległa również jedyna siewka ośmiału która mi w tym roku wyrosła i miała służyć za bank nasion.

Postaram Ci się nasion ośmiału uzbierać Coś mi tam wzeszło.
Magara 22:35, 30 cze 2023

antracyt napisał(a)

Mam w tym roku jedną (no dobra 3, ale pokażę jedną ) rabatkę, której w ogóle jeszcze nie pieliłam, nie czyściłam, nie wyrobiłam się - typowa rabata wstydu.

Tia... Wstydu nie masz, że pokazujesz
antracyt 08:34, 01 lip 2023

Haha, stipa fajnie bałagan przykrywa
antracyt 08:41, 01 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Postaram Ci się nasion ośmiału uzbierać Coś mi tam wzeszło.

Z góry bardzo dziękuję

Zakwitły dwie daliowe nówki, tzn jedną już kiedyś miałam, ale nie przetrwała zimy.
Kelsey Annie Joy i Irish Pinhweel
Basieksp 10:25, 01 lip 2023

Śliczne one są mają bardzo ładny układ płatków, z tymi malutkimi, fajnie to wygląda i kolor też mi się podoba
Magleska 12:55, 01 lip 2023

Oj tam -taka rabata wstydu ,to nie wstyd fajnie wygląda

daliowe nówki słodkie -ja mam jedną taką śliczną nóweczkę od Moni z ciemnymi liśćmi i takim jasno fioletowym kwiatem -jak rozkwitnie zrobię jej fotkę
ogolnie mam mało dalii -większość dostana od Sylwii
Anda 17:46, 01 lip 2023

antracyt napisał(a)

Wyobraź sobie, że on tą ciachniętą gałązkę wstawił do innego bukietu (różanego, tego z ista). Była o połowę wyższa od reszty i biła po oczach niedopasowaniem... Zdziwił się że tak szybko to zauważyłam. Normalnie, jakby mnie nie znał od 10lat

Znalazłam dzisiaj piękną kompozycję kolorystyczną w donicy z Elizabeth Oberle. Nie wiem co to za zielsko, ale na pewno je zostawię

To jest Echium vulgare, żmijowiec chyba po polsku. Bardzo fajna roślina. Pozwól jej się wysiać lub zbierz nasiona
Zestawienie tez mi się podoba
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pszczelarnia 19:10, 01 lip 2023

antracyt napisał(a)

Z góry bardzo dziękuję

Irish Pinhweel

Ta jest piękna.

Cafe au lait - wzszedł był dobrze. Dziękuję.