Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 17:59, 09 lut 2015

Do góry
Witam
Od dawna przeglądam Twój ogród, jest on po prostu obłędny!!! Zaczęłam od początku, ale nie sposób tego wszystkiego obejrzeć, więc potem zaczęłam od końca. Zachwyca mnie różowy kolor w Twoim ogrodzie i z związku z tym mam pytanie. Co to są za trawki na tym zdjęciu, obok rozchodnika?

Bardzo gratuluję tak pięknego ogrodu i podziwiam, że zrobiłaś go sama
Nieforemny ogród na przodzie 17:57, 09 lut 2015

Do góry
W sobotę... widok na Tatry ...pogoda bajeczna

A po południu dopracowywaliśmy wjazd pod górkę na grapce za domem

Odwiedziliśmy owczarnię...po sąsiedzku

Nieforemny ogród na przodzie 17:51, 09 lut 2015

Do góry
Piękna zima w tym roku ...do tej pory mnie cieszy

Dzieci również zadowolone z górki przy domu

A to już trochę większe górki... jak mówią górale wierchy i grapki
Miodzio było

Kolorowy ogród na piasku 17:22, 09 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Poczytałam wszystkie informacje i jak zwykle jestem zachwycona. Życzę aby nowy sezon byl obfity a przede wszystkim szczęsliwy po tym złym początku.

Pszczelarnia napisał(a)
Zawsze wiernie zaglądam - ku pokrzepieniu.

Gabriela napisał(a)

Bajeczny kolor. I takie półpełne są. Ja też tu zaglądam ku pokrzepieniu.

agniecha973 napisał(a)
O taaaak! Tu się można wzmocnić! Czekam na następne zdjęcia. Nawet powtórkowe. Na nowe strony zawsze się przybiegnie popatrzeć, na przewijanie w tył niekoniecznie jest czas

Drogie Ogrodniczki nie wiem co dla Was jest najbardziej krzepiące o tej porze, ale dla mnie to ten cud natury, który już niebawem się wydarzy
Ze śpiących, niemal półżywych patyczków, gałązek, pędów obudzi się życie i będziemy oglądać takie widoki.
Dla mnie to największa wiosenna przyjemność

-

-

-

Prawie - jak ogród 17:19, 09 lut 2015

Do góry

Prawie - jak ogród 17:17, 09 lut 2015

Do góry
Ponieważ kilka dni temu na forum odtrąbiłam wiosnę, to chyba w nagrodę wczoraj zasypało nas totalnie A dziś powtórka z rozrywki
Mając nadzieję, że to mimo wszystko ostatnie widoki zimowe tej zimy, skusiłam się na kilka fotek...

Ogrodowe przygody 16:56, 09 lut 2015

Do góry
Karol tak to mój miłorząb
szczepiony na ok 1.8 m na razie najdroższy i najpiękniejszy okaz w moim ogrodzie
Ogród i nie tylko... 16:24, 09 lut 2015

Do góry
Zima u mnie na zachodzie marna, ale udało się zrobić kilka fotek.

Jadwiga musiała być

to prezent od teściowej, siewniczek

Mirkowy ogród (początki) 16:17, 09 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)

Ukorzeniane sadzonki hortensji

Mirko, tu ukorzeniałaś sadzonki hortensji. Czy możesz opisać bardziej tę metodę dla Mirreli? Podam jej linka do Ciebie. I czy to są rolki papieru w ziemi? Sadziłaś potem razem z rolką? jak one wyglądały później po wsadzeniu do gruntu?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 16:15, 09 lut 2015

Do góry
Dwa lata temu zakupiłam gazetę Magnolię czy tez inne pismo o ogrodach. Nie pamiętam już jakie. Do gazetki zostały dołączone nasionka trawy. Trawę wysiałam. Wyrosła mi na ponad dwa metry. Wyglądem przypomina miskanta olbrzymiego tylko na jego końcach wyrastają kolby z nasionkami. Na jednym z krańców działki postawiłam skrzynkę na kompostownik. Pomyślałam sobie, że dobrze byłoby ją czymś zakryć, więc czy nie wysiać takiej trawy?
Oto nasionka, może pomogą w identyfikacji.

Pokażę nasz ogród 16:05, 09 lut 2015

Do góry
Przemek, u nas są tylko sklepy ogrodnicze (z ubogą ofertą roślin) i sprzedaż ryneczkowa. Więc lawendy są dwie odmiany "jasna" i "ciemna" hehe.

Ja już w domu świra dostaję, obstawiłam parapety hiacyntami i żonkilami i udaję, że trochę wiosny już mam.
Toszka widzisz nasadzenia po drugiej stronie ulicy? to to miejsce. Nie w ogrodzie, ale troszkę moje:

Mała Eleczka 16:02, 09 lut 2015

Do góry
A mam
Ogródeczek jagody99 15:35, 09 lut 2015

Do góry
Ogródeczek jagody99 15:30, 09 lut 2015

Do góry
Ogródeczek jagody99 15:28, 09 lut 2015

Do góry
Ogródeczek jagody99 15:26, 09 lut 2015

Do góry
Kochani nastepna burza sniezna to juz nie jest fajne
Nie ma szkol trudno sie dostac do pracy
Nastepny znowu zapowiadaja na czwartek
Poparzcie
Pozdrawiam wszystkich

Ogródek Iwony 15:17, 09 lut 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Ile bym dała, żeby moja Biga mi coś zbroiła w ogrodzie, bym nie była na nią zła, niestety miesiąc już jej nie mam - bardzo ciężko chora odeszła.
Iwonka podaj mi link do ukorzenienia hortensji, może też spróbuję.
Mirelko, znam historie twojego pieska, widziałam fotki. Szkoda go. Linka muszę poszukać, bo to w zeszłym roku znalazłam taki tekst Danusi.
Hortensje ukorzenia się z sadzonek letnich, albo z patyków wiosną , jak się podetnie hortensje, albo tak, jak pisze Toszka przez odkłady. Jak znajdę coś więcej, to ci wkleję do Ciebie.
Tutaj są fotki ukorzenionej hortensji latem ogrodowej: najpierw pod koniec kwietna patyki hortensji wsadziłam do ukorzeniacza i do ziemi. Próbowałam też do wody, ale się nie udało, bo jak wypuściły korzonki i włożyłam do doniczki, to padły. W lipcu wsadziłam na rozsadnik do ziemi.

Ostatnie dwie fotki pokazują sadzonki zrobione z hortensji bukietowych w sierpniu. We wrześniu miały korzonki i delikatnie wsadziłam na rabatę. Wiosna pokaże, czy się udało.
Ogródek Iwony 15:06, 09 lut 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Ja podobną kupiłem w Lidlu zeszłego roku. Parę sadzonek wypadło, reszta jak na razie trzyma się dobrze.

Ona trochę różni się od tej ze szkółki kolorem. Ta ze szkółki po 5 zł wyglądała trochę na starszą, albo to był inna odmiana:
Ta ze szkółki miała bardziej intensywny kolor. Tutaj w towarzystwie róż:

Oczami wyobraźni - jak to miejsce się zmieni? 14:50, 09 lut 2015

Do góry
Agata, Iwona, Karol dziękuję za odwiedziny
Rzeczywiście to trochę taki tajemniczy ogród, a takie było wejście do altanki:
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 14:39, 09 lut 2015

Do góry
Usiłowałam założyć nowy wątek z powitaniem, jednak nie udało mi się. Chyba poleciał gdzieś w kosmos
Mam nadzieję, że kolejne moje próby działalności na forum przyniosą lepsze efekty
Bywam od jakiegoś czasu na Ogrodowisku i z zainteresowaniem czytuję prezentowane tutaj artykuły.
Tym razem trafiłam na Forum i postanowiłam zatrzymać się tu na dłużej. Wciągnęło mnie przeglądanie różnych wątków.
Na razie chyba poprzestanę na tym

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Mirka

Fragment mojego przydomowego ogródka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies