Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

paniprzyroda 21:14, 06 mar 2015

O takim zaopatrzeniu u mnie mogę tylko pomarzyć Prymulki są odjazdowe A przywrotnik lubię i rozmnażam go zawzięcie, jako wypełniacz świetny, posadziłam go w kilku miejscach jesienią, zależy mi właściwie na liściach
rozark 21:36, 06 mar 2015

u ciebie zawsze dużo się dzieje
i jakże już wiosennie
barbara_kraj... 21:48, 06 mar 2015

Bogdzia napisał(a)
(...)

Ciekawa jestem ile kosztowała Itoch?(moze byc na pw)

Też bym chciała wiedzieć
Joaska 21:53, 06 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)

Jak już to weź kocimiętkę wyższą... Alinak lub Viva Ci podpowiedzą która by tu lepiej pasowała. Ta zwykła się nie nadaje. Taki efekt tylko ze sztywniejszą kocimiętką.
Wygląda pięknie... tylko to co zawsze powtarzam.... fotki z inspiracjami jakie oglądamy to są wybrane najlepsze ujęcia z dnia, tygodnia.. a ja zawsze się pytam, a co potem???? Co przed??? Masz gdzieś u siebie plan tej rabaty i tego co będzie obok???

Aniu mam taka duza kocimietke w doniczce miala z 60 cm to w gruncie licze ze bedzie wieksza .... wiem ze inspiracje to tylko foty ala jak nie sprawdze na wlasnej skorze to wiesz nie bede wiedziala jak bardzo dalam dooopy ...planpowiadzasz ano mam we glowie.... na kartce w zeszycie mam tylko rozrysowany ksztalt rabat a nie plnuje nasadzen bo za czesto zmieniam zdanie... w kwadracie z przywrotnikiem planowalam klona crimson centry albo wiaza pendule ... jak sie przywrotnik nie sprawdzi to wyciepe nad rzeke i wsadze do kwadrata kulasy bukszpanowe i roze.
nawigatorka 23:10, 06 mar 2015

Melduje, że przesłana sadzonka werbeny ma się bardzo dobrze i wschodzą pierwsze siewki - faktycznie wolniej niż zakupionej werbeny (podobno nie patagońskiej). pozdrawiam
KasiaWB 00:00, 07 mar 2015

witam wiosennie
piękne prymulki, aż mi się zachciało do domu jutro może przypadkiem coś kupię
Potwierdzam wszystko co napisałaś o kocimiętce oraz przywrotniku kocimiętka zaanektowała i pożarła mi kawałek trawnika i tnę nie przejmując się niczym, a przywrotniki bardzo lubię, chociaż włażą mi na moją mikro obwódkę z bukszpana i w tym roku muszę je koniecznie przesadzić dalej.
Z zainteresowaniem przeczytałam o brzozach, bo rozmyślam aktualnie nad drzewami piękne są, ale chyba zbyt duże rosną jak na mój mikro ogródek zmartwiłam się, bo chciałam posadzić jako soliter nieco osłaniający od południowego słońca... Ech, idę szukać dalej )
Serdecznie pozdrawiam
Mala_Mi 10:56, 07 mar 2015

Kasia - Doorenbos taka wielka nie rośnie.... na pewno jest wolniejsza od tych pospolitych i bardziej zwarta.

Nawigatorka - muszą rosnąć, bo znaczki Cię kosztowały majątek... do tej pory mi głupio. Widzę, że założyłaś wątek. W wolnej chwili zajrzę do Twego królestwa

Joasiu - u Ciebie napisałam... czasami połączenia które wydają się komuś do niczego okazują się w realu całkiem trafione.. trzeba próbować Na pewno do czerwca będzie to fajne połączenie, a potem będziesz przycinać. Jedno i drugie szybko odrasta. Pod klonem nie bardzo będzie chciało Ci coś rosnąć, bo to pijaki z rozległym systemem korzeniowym... ale kocimiętka (na pewno) i przywrotnik (najprawdopodobniej) dadzą radę.

Basiu, Bogdzia - chciałam kupić w Rozarium, ale chwilowo już brak, wiec kupiłam w Bylinowym Raju.. możesz sobie zerknąć.

Ania Monte - bo jak w moim kokoszkowie nie mieć piwonii ITOH!!!! To skandaliczny skandal!!!!

Renata - nic się nie dzieje, bo jestem uziemiona w domu W nocy przymrozki są, ale w dzień zrobiło się bardzo ładnie i ciepło... aż żal siedzieć w domu.

Mariola - myślę, że w Łodzi większe zaopatrzenie, trzeba tylko wiedzieć gdzie. Łódź to duże miasto, a Rzeszów jest małym miastem.

Madżena, Ola - jakoś tak na ten kolor wzięło..sama nie wiem dlaczego. Chyba dlatego, że to kolor nieoklepany w prymulkach. Brak możliwości grzebania w ziemi rekompensuje sobie zakupami

Ciociu Gosiu - wbrew pozorom to nie jest jeden kolor tylko kilka, chyba 6, ale w podobnej gamie kolorystycznej Ja i jeden kolor... też coś...

Roma - przywrotnik to świetny wypełniacz.. też tak twierdzę.. ja swego za szybko nie mogę przyciąć bo ... komponuje się do piwonii ... wiec tak długo buja, aż piwonie przekwitną Na uszczykiwanie nie mam czasu.... muszę wypośrodkować zawsze chcieć a mieć ..
Dla mnie połączenie super

Mala_Mi 11:02, 07 mar 2015

Kasya i Agata - dzięki temu, że każdy lubi co innego jest tak różnorodnie.. Agata lubi prymulki, Kasia nie lubi... a ja lubię Bo lubię najbardziej to co kwitnie pierwsze .. takie bohaterskie roślinki Teraz biegamy po ogrodzie i wypatrujemy zwiastunów wiosny...

One też wypatrują ???

Mala_Mi 11:04, 07 mar 2015

Kacha, Jola i Gabrysia - dzięki za wizytę i że coś tam u mnie znajdujecie, że warto zajrzeć Przerwa była i się skończyła.. na pewno walczycie w ogrodzie .. ale wam fajnie
AgnieszkaW 11:06, 07 mar 2015

Aniu, zaglądam do moich ulubionych wątków