Irenko dzięki za fotkę, teraz szukam takich traw niższych z puchowymi białymi wiechami
co chcę od Mikołaja ? hehe - o rozumie, że ogrodowo - najchętniej ogrodnika na etat od marca albo połowy lutego a na teraz kilka książek jeśli nie zdążę sobie kupić oczywiście ogrodowych
a Ty?
zdjęcia to jest cudne narzędzie do zmian fotkujesz i inaczej widzisz a potem weryfikujesz w realu i znów weryfikujesz - ja uwielbiam fotkować a potem się gapię i dumam czy to jest ok - to takie zajęcie ma mroźny styczeń a i teraz też chętnie wracam do czerwca
Witaj Piotr
tak to jest, że jak już sobie myślisz, że najpierw wydawało Ci się, że masz ogród i ładnie a potem dochodzisz do wniosku że koszmar - rabaty żle wyznaczone, źle skomponowane a tu nagle ktoś pisze takie miłe słowa
przywołujesz mnie do pionu
Czesć Iwonka! Slomiane zamawiałam na allegro, pakowane po 10szt, Ale kupuję też czasem pojedynczo w kwiaciarni czy CO. Paczuszki? No, miałam na myśli jakieś małe bombeczki, gwiazdeczki, koraliki, anyż, cynamon, gałązki- często są pakowane np po kilka szt i tak mi się powiedziało Będziesz robiła? Ja wciąż mam kolejne zamówienia Lepiej niż w ubiegłym roku Pozdrawiam cieplutko!
I coś nie-czekoladowego
Co do cisów to będą tłem dla śliwy wiśniowej. Żywopłotu z serbów mi nie braknie bo mam ich około 35 szt Wsadziłam okazyjnie kupione Wojtki chociaż miały być Hicksi albo Hilli i właśnie zastanawiam się czy nie będą za wąskie. Czy ktoś ma zdjęcie "dorosłego Wojtka? Czy rozrośnie się jeszcze dużo na boki?
Aniu oglądałam Maję w twoim ogrodzie, czytałam wspaniała relację z chrztu ogrodu, przeglądałam wątek. Dla mnie wyłania się obraz Ogrodniczki z niespożytym pokładem energii, tworzącej z pasją swój ogrodowy raj.
Tyle słów zachwytu ciśnie się na usta, ale jak w jednym poście ująć to wszystko. Staw , przedogródek, cudowne kaliny, wiśnia Kiku-shidare-zakura, wspaniałe kwiaty lotosu, pijany Garnet .... Nie sposób wymienić tu wszystkiego co zachwyciło czy zwróciło moją uwagę.
Pozwolisz więc, że czasami usiądę cichutko na ławeczce przy stawie i będę się rozkoszować pięknem twojego ogrodu.
Co do stawu- bo u mnie to teraz nr.1. na tapecie- to wyczytałam, że ma powierzchnię ponad 50m2, czy wyłożony jest EPDMem albo folią?
Czy świerki stanowiące ramy ogrodu to pospolite czy serby?
Powiem szczerze, że ta fotka ogromnie mnie zaskoczyła.
Nie wiem czemu ale zawsze myślałam, że kielichowiec ma duże kwiaty, wielkością podobne do tulipanowca. Patrząc na fotki twojego krzewu nie bardzo już żałuję, że mój padł zanim jeszcze zakwitł.
Co ty Aniu z nimi robisz, że u ciebie tak pięknie rosną. Ja robię drugie podejście do tych wstręciuch i -sądząc po wyglądzie- znów nieudane.
Powiedz mi proszę ile lat trzeba czekać na taki okaz tulipanowca.
Szkoda, że mieszkam tak daleko bo skorzystałabym z dobrodziejstwa eksmisji.